Mahalli seçimler bitti bitmesine de son günlerde gürültüsü bitmedi. MHP ve CHP teşkilatları değişirken İktidar partisi Ak Partide de bir hareketlilik yaşanmaya başlandı. Ben önce isterseniz muhalefette yaşanan depremi sizlerle paylaşayım, sonra iktidarı yazayım.

     MHP teşkilatı aslında o kadarda başarısız değil. Seçimlerde alabilecekleri en iyi oyu aldılar. Belki Milletvekili seçimi olsa idi bir milletvekili çıkaracaklardı. Hatta İl Genel Meclis sayısını da 3 tane artırdılar. Ben bunu başarısızlık olarak görmüyorum, başarıyı paylaşım olarak görmek daha iyi olur. Seçimlerde bir milletvekili çıkarma şansı olunca hesaplar değişti.

       Burada MYK üyesi olan Sayın Turan Yaldır kendisini Milletvekili adaylığına hazırladığını görmemek yanlış olur. Şu anda dümen tamamen Yaldırın eline geçmiş durumdadır. İl ve ilçe başkanlığına getirilen arkadaşlar isabetli bir karar olmuştur, sevilen isimler. İşin dışından bakınca MHP şuanda üç ayrı gurup olmuş durumdadır.

      Karabatak ve Ertuğrul gurubu teşkilat dışında kalmıştır. Burada yarış dediğim gibi Milletvekili adaylık kavgası diyebiliriz. Çünkü bir milletvekili çıkarma ışığı farklı alternatiflere itmiştir. Aslında burada seçim döneminde Karabatak ile konuşmalarımız var, iddialı sözlerine o iddialar siyasette çok yanlış demiştim. Ama söz verdiğim için o konuşmaları buradan yazmıyorum, kendisi umarım söylediklerimi hatırlamıştır. Benim söylediklerim şuanda aynen hayata geçti, kendisi de adaylık şansını zora soktu.

      CHP ise zaten belli olan bir değişimi gerçekleştirdi. Ramazan Beye seçim esnasında sorduğumda seçim sonrası başkanlığı bırakacağını söylemişti. Gerçi CHP Aksaray’da zaten MHP’ye kaymış durumda varlıkları ile yoklukları belli değil. Bu konu ile de uzun uzun yazmaya gerek yok. Sonucu belli olan bir istifa idi oda gerçekleştirilmiş oldu.

      Ak Parti’de beklenmeyen depremler yaşanıyor ve devam edecek gibi. Ben aslında Ak Partide yaşanan bazı sıkıntı ve depremleri kamuoyundan duyuyordum. Sonuçlandıktan sonra yazmayı düşünüyordum, ama baktım internete düşmüş yazmak durumunda kaldım.

     Bildiğim kadarı ile şuan Ortaköy ve Sarıyahşi ilçesinde istifa ettirilmiştir, devamında bazı ilçelerde de bu deprem bekleniyor. Yani bazı ilçenin İlçe Başkanlarının istifası kendilerinden istenmiştir. Herhangi bir değişiklik olmazsa bazı ilçede yeni teşkilatlar şekillenecek. Bazıları seçim öncesi bazıları seçim sonrası istifa edebilir.

       Burada kadın kolları ile ilgili bir paragraf yazmam lazım. Kadın kolları Başkanı geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak bizim yazdıklarımızı yalanladı. Milletvekili adayı olacağı için istifa ettiğini söyledi. Ortalıkta hol yok yumurta yok, Milletvekili seçimi yok. Adama sormazlar mı ne seçimi vardı istifa ettin diye, eğer Cumhurbaşkanı adayı olacaksa anlarım ama milletvekili adayı açıklamasını kimse yutmadı. Bal gibi Genel Merkez istifasını isteyerek istifa ettirildi. Bundan sonra ne olur sürpriz bir hanım kardeşimiz başkan olacak.

      Çarşamba günü Ortaköy ve Ağaçören’de idim, Ortaköy Ak Parti teşkilatının istifası ile çalkalanıyordu. Bu çalkantı önümüzdeki günlerde bazı ilçelere de yansıyacak. Burada seçim kazanmış ilçe Başkanları neden istifa ettirildi derseniz bilmedikleriniz var.

      Ortaköy’de seçim kaybedilmiş, hem de İl Genel meclis aday sayısı düşmüş. Her ne kadar ilçe başkanı istifa ettim dese de nezaketen görevden almak yerine böyle bir yol seçilmiştir. Sarıyahşi teşkilatı komple MHP’ye çalışmış partinin kapısını adayına açmamıştır. Aday tek başına seçim kazanmış, il teşkilatı kendilerine yeterli seçim destek vermemiştir. Buna rağmen seçimi Ak Parti kazanmıştır. Güzelyurt ve Gülağaç Belediyeyi kazanmış ama bu bölgede bazı kasabaları kaybettiği gibi İl Genel Meclis üyelerini de eksiltmiştir. Bazı kasabalarda yanlış adayla seçimler kaybedilmiştir. Güzelyurt’un Ak Partili Başkanı başka partiden aday olmasına rağmen seçimi kazanması bir başarıdır.

     Eskilde ise adeta seçim kaybedilsin istenmiştir. Milletvekilleri ile Eskile mitinge gittim inanın İlçe başkanı ve adaylar mitinge sonradan katıldılar. Her şeye rağmen Niyazi Alçay seçimi kazanmıştır. Uyum çok önemli, uyumsuz Başkan ve teşkilatın başarı şansı yoktur.

    En başarılı ilçe ise Ağaçören’dir, İl Genel Meclisinde ful çekmiş, Ak Parti Belediye Başkanı başka partiden aday olmuş, aday adayları farklı çalışmış ama buna rağmen seçimi kazanmışlardır. Bundan dolayı en garanti ilçe Ağaçören ilçesidir.

 

      Ben zaman zaman yazılarımda Aksaray ile ilgili yazdığımda İl Genel Meclisi ne durumda demişimdir. Genel merkez teşkilatları İl Genel Meclisine göre değerlendirmektedir. İli almışın ama İl Genel meclis sayın düşmüş bunun neresi başarı? Bekleyip görelim depremin arkası gelecek mi, yoksa Cumhurbaşkanlığı seçimi sonunda mı devam edecek.


24.06.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Muhalefet ve iktidarda neler oluyor`

Muhalefet ve iktidarda neler oluyor?