Geçtiğimiz hafta yoğun bir hayli yoğun geçti. Bunlardan üçüne katılarak izleme imkânı buldum. Önce okullar hayat olsun projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulunda düzenlenen törene katıldım. Ardından akşam Sayın Başbakanımızın video sistemi ile açılışını yaptığı spor salonlarının açılışı içinde ilimiz Olimpik Yüzme havuzunun açılışını takip ettim. Ertesi akşam ise Ahilik haftası nedeni ile Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen bir tiyatro oyununu izleme imkanı buldum.

 

 

       Önce okullar hayat olsun projesi kapsamında okulların çevre düzenlemesi ve ağaçlandırılması nedeni ile Mehmet Afif Ersoy İlkokulunun avlusunda kalabalık bir katılımla gerçekleştirilen okul bahçelerinin düzenlemesini gördük.

       Burada okul Müdürü Tülün Hoca Hanım zaten her gittiği okulda başarılı ve çalışkanlığını ortaya koyan bir Hoca Hanım ben kendisini tebrik ediyorum.

       Açılışta Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Palta yaptığı konuşmada; “ okullarımız ile ilgili hiçbir destekten kaçınmıyoruz. Bu okulumuzun çevre ve bahçesine elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz.  bunun bir örneğidir. Bugüne kadar 12 okulumuzun çevre düzenlemesini tamamladık, diğer okullarımızın da asfalt ve çevresine elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz.

      Ne zaman bu mahalleye gelsem benden okul düzenlemesi ve çevrenin asfaltlamasını yapmam isteniyordu. Görüldüğü üzere hem okulumuzun çevre düzenlemesi ve yeşillendirilmesi yanında mahallenin hemen hemen tamamını asfaltlayarak pırıl pırıl yaptık” dedi.

        Valimiz Sayın Selami Altınok’ta; “ bizim ve Milli Eğitimin bütçesi okullarımızın çevre düzenlemesine yeterli olmadığı için sağ olsun Sayın Başkanımız okullarımıza destek oluyor. Çocukların ayakları çamurdan kurtulduğu için hem öğretmenlerimiz, hem de velilerimiz çocukların üslerini temizlemekle vakit geçirmiyor. Dileğim bütün okulların çevre düzenlemesi bu şekilde olur. Bugüne kadar parası galipte yapılmayan okul kalmamıştır, yapılması gereken bütün okullarımız yapılıyor, hiçbir sorun yok eğitim çalışmaları gayet iyidir” dedi.

       Akşam ise Sayın Başbakanımızın vido konferans sistemi ile ülke genelindeki yaptığı spor sahaları açılışı içinde Aksaray Olimpik yüzme havuzu vardı. Sayın Valimiz ve protokol ilimiz spor sahasının açılışı geldiğinde ekran başına geçerek Sayın Başbakanın talimatıyla kurdeleyi kestiler.

       Malumunuz olimpik yüzme havuzu pırıl pırıl tertemiz bir şekilde hizmet veriyor. Havuzun etrafındaki izleyici koltukları tamamen dolmuştu. Buradan önümüzdeki günlerde ihalesi yapılıp temel atılması beklenen üç bin kişilik kapalı spor sahasının da ihale edildiğini duymuş olduk.

      Cuma akşamı Belediyemiz tarafından Ahilik haftası nedeni ile gerçekleştirdiği, “ Terzinin Çırağı” isimli tiyatroyu izledik. Tiyatro bana göre hem esnaflarımızı, hem de müşterileri uyaran ve ikaz eden bölümlerle dolu idi. Müşteriyi kandırmadan tutun, helal kazanca kadar birçok önemli konuyu oyun olarak izleme imkânı bulduk.

       Tiyatronun amacı hem eğlendirmek hem de mesaj vermektir. Bizde bu oyun vesilesi ile bol bol stres atıp gülerken gerçekten güzel mesajlarda alma imkânı bulduk.

      Mesela burada beni çok etkileyen bir bölüm vardı. Baba çok mütevazi yardım sever, herkes onu dinler, ondan manevi bilgiler alırken. Ahinin çırağı oğlu ama tam bir fırlama ve her düzenbazlık var. Üstelik sürekli babasının vaazından usandığını ve cumaya gitsem haftada bir vaaz dinlerim, bu adamdan her gün on sefer vaaz dinliyorum diye serzenişte bulunuyor.

      Baba ise herkese bir şeyler anlatıp dinleterek yararlı olduğunu ancak oğluna bir şey veremediğinden rahatsız. Bunu da kendisi için Allah’ın bir imtihanı olduğunu söyleyerek sabretmeye çalıştığını bir gün düzelebileceğini düşünüyor.

        Sonra izleyicilere dönerek bugün bana, yarın sana, öbürsü gün bir başkasına. Allah kimseyi evladı ile terbiye etmesin, kimse benim evladım mükemmel demesin. Diyerek burada izleyicilere bir mesaj verdi. Yani bazen baba çok hayırlı, evlat çok hayırsız olabiliyor. Bu oyunda da verilen birçok mesajları alma imkanı bulduk.


4.11.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Haftadan kalanlar

Haftadan kalanlar