Son günlerde siyaset arenası hareketlenirken İlimiz Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ın da Karaman iline aday adaylığına hazırlandığını duymuş olduk. Tabi bu açıklama kendisinden gelmemekle beraber Karamanlı meslektaşlarımızdan duymuş olduk. Bunun yanında Ortaköy ilçemizde de bir hareketlilik yaşanmaktadır. Mevcut Başkan MHP’ye giderken, eski Milletvekili Halil Demir ekibi ile birlikte Demokrat partinin kapısına kilit vurup Ak Partiye geçti.

       Bundan bir ay önce birkaç arkadaşla sohbet ederken konu Üniversite Rektörümüzün ilimizdeki çalışmalarına konu gelmişti. Değerlendirmede ise Rektörün sanki koltuğunu bırakmış bir hali olduğunda hemfikir olmuştuk. Bunun nedenini de gelecek yıl kendisine YÖK’te yeni bir görev verileceği duyumu ile Aksaray’ı kafasından çıkardığını düşünmüştük.

       Çünkü Üniversite içerisinde organize edilen konferansların dışında fazla etkin göremiyorduk. Bunu Üniversite içinden de duyduğumuzu söyleyebilirim. Sanki zamanını doldurmaya çalışıyor gibi bir durum izlenimi vardı. Geçmiş yıla göre fazla etkinliği görünmüyordu.

       Geçtiğimiz hafta sonu Konya Beyşehir ilçesinde bir araya gelen gazeteciler topluluğunda Karamanlı Gazetecilerinin de bulunduğu bir ortamda Karaman gazetecilerinin Sayın Rektör Acarın Karaman Belediye Başkanlığı için çalışmalar yaptığı arkadaşlarımız tarafından söylendi.

   Rektör Acar’ın gerek karaman gerekse Ankara’da çalışmalar yaptığı Karamanlılar tarafından söylendi. Bu söylem bizim arkadaşlar arasında konuştuğumuzu teyit eder durumda idi. Sadece düşüncemizde yanılmış olduk, YÖK yerine Karaman Belediye Başkan adaylığı çalışması olduğu anlaşılmış oldu. Sayın Rektörün çalışmaları uzun süredir devam ettiği Ankara’da yaptığı kulislerde adaylığı garanti ettiğinde Üniversitedeki görevinden ayrılarak adaylık çalışmalarına Karamanda devam edeceği duyumlarımız arasında. Ne diyelim umarım bu söylemler doğrudur, bizde kendisine siyaset sahasında kendisine başarılar dileriz.

       Malumunuz geçtiğimiz günlerde Ortaköy Belediye Başkanı Ütük Ak Partiden ihraç edildikten sonra bağımsızlığını MHP’ye geçerek partili oldu. Ak Parti de ardından Halil Demir’i Demokrat Partililerle beraber partiye alarak misilleme yaptı. Seçim döneminde buna benze transferler devam edecek gibi. Geçtiğimiz günlerde de MHP’den istifa eden Mustafa Kepir Ak Partili olmuştu.

      Bu değişiklikleri ve karşı taarruzlar devam edebilir, siyasette bunlar olan şeyler. Bu dünde vardı bugünde olacak, bekleyelim başka neler olacak görelim. Önemli olan seni topluma çıkaran ve saygınlık kazandıran partileri partinden ayrılınca acımasızca eleştirmemek. Geçmişini inkâr edip söven geldiği yere sövmeyeceği ne malum.

       Cumartesi günü ilçelerimizden Sarıyahşi, Ağaçören ve Ortaköy ilçelerimizde ziyaretlerde bulundum ve dostlarla sohbet ettim. Benim farklı bir özelliğim sadece ilimiz kasaba ve köyleri ile dost olmamın dışında ilçelerimizin de kasaba ve köyleri ile de dost ve hemşerilik bağım var.

      Nereye gitsem kendi köyüme gider gibi gidiyorum ve hatta şunu söyleyeyim buralarda kendi köyümden daha rahat ve samimi dostlarım var. Tabi bunlar kolay elde edilmedi yılların verdiği çalışma ve ziyaretler var. Çoğu bölgemizin fahri hemşerisi olduğumu da söyleyebilirim.

      Ağaçören Esnaf ve Sanatkârları odasında Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa kardeşim ve aday adayı Tuncer Beyde vardı sohbetimizi izlenmeye değerdi. Kendilerine teşekkür ediyorum, misafirperverlikleri son derece cana yakın ve dostça idi. Burada Eskilden zaman zaman yazılarıma muhalefet eden bazı dostların kulakları çınlasın, sadece Eskilde değil biz her yerde varız bilsinler.

       Buradan Ortaköy ilçemize geçtim Ak Parti ilçe teşkilatına uğradım. İnanın parti dolup dolup taşıyor, Doğan Başkan tezgâhı partiye atmış gelen gidenlerle ilgileniyor. Aday adayları ve partililer parti binasını hiç boş bırakmıyorlar. Patinin aday adaylarına şunu söyledim yarın aday olamadım diye küsermisiniz? Orada bulunanlar, “biz partinin demir başıyız, kim aday olursa onun etrafında kenetlenip seçimi alacağız” dediler,  bu sevindirici bir durum ve Ortaköy seçimi almada kararlı.

      Ortaköy’de Ütüğün bir radyo konuşmasını dinledim ve çok üzüldüm. Ak Parti ve Başbakan hakkındaki eleştirileri yersiz ve çirkindi. Madem kardeşim bu parti kötü idi de neden bugüne kadar burada durdun. Bugün atıldığın partin hakkında söylediklerini yarın gittiğin partiye söylemeyeceğin ne malum. Bu söylemlerini dinleyen Ak Partiye gönül vermiş insanlar yarın seçimde bunun hesabını soracaklarını ümit ediyorum ve soracaklarda.


28.10.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Rektör Acar aday mı`

Rektör Acar aday mı?