Geçtiğimiz hafta sonu yazmak isteyip de konuların önceliğine binaen geç kalmış iki konuyu bugün yazmak istiyorum. İlki Ak Parti Milletvekili Sayın İlknur İnceöz ve kurmaylarının çarşı Pazar ziyaretleri. Diğeri ise kadim dostum eski Öğretmen evi Müdürü Sayın Gaffar Gül’ü hastanede ziyaretimde yaşadığım duygulu anlar. Kendisini tekrar ziyaret etmeyi düşünüyordum ama kısa süreliğine de olsa il dışına çıkmam nedeni ile ziyaret edemedim. İnşallah Allahtan mani olmazsa dönüşte tekrar ziyaret edeceğim.

      Cumartesi günü Ak Parti Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgı ile Sayın Milletvekili İlknur İnceöz, İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı, Gençlik kolları Başkanı Abdüssamet Kılıç ve on kadar parti yöneticisi eski sanayi caddesi ve Atatürk bulvarındaki esnafları ziyaret ettiler.

        Daha önce milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve Ruhi Açıkgöz’ün katıldığı ziyaretlere bu sefer bütçe görüşmeleri nedeni ile gelemeyen İlknur İnceöz hanımefendi katıldılar. İlknur Hanım aynı zamanda Niğde koordinatör Milletvekili olması nedeni ile iki günlüğüne Niğde’ye gitti. Dönüştü Sayın Yazgının gezi ve ziyaretlerine devam edeceğini söyledi.

      İktidar partisinde siyasi çalışma hız kazanmış durumdadır. İlçe ve Belde Belediyeler belli olduktan sonra İl Başkanı Yıldırıcı; “ artık kendisini seçime vereceğini ve Ak Partinin başarısı için sahaya ineceğini ve sürekli aday arkadaşlarını destek için gece gündüz onlarla beraber olacağını” söyledi.

      Milletvekilleri de bundan sonra seçim sonuna kadar seçim bölgelerinde olacaklarını, ilimizin tüm bölgelerini gezip vatandaşlarla görüşeceklerini söylediler.

      Burada dikkatimi çeken bir husus ise, Ak Parti heyeti esnafları gezerken esnaflar kendileri ile resim karelerine girmek için adeta yarıştılar. Son operasyonla hükümete karşı yürütülen komplo teorilere ise halkın tepki gösterdiği de gözden kaçmadı.

      Haluk yazgıya destek olacaklarını söyleyen esnaf, “hükümete karşı yapılan operasyonlardan dolayı Sayın Başbakanı yedirmeyeceğiz, sonuna kadar arkasındayız” dediler.

        Anlaşılıyor ki, aklıselimli vatandaşlarımız ülkenin kaosa sürüklenmesini istemiyor. Ekonomik çöküş ve istikrarsızlıktan herkesin zarar gördüğünü anlamış durumdadır. Bundan dolayı hükümete desteğe devam etmekte kararlı göründüğü heyecanlı konuşmalarından anlaşılıyor.

       Yani 2014 Matındaki seçim seviyeli ve kırıp dökmeden hızlı bir şekilde devam ediyor. Bundan sonrada ev toplantıları ve mahalle gezileri ile şenleneceğe benziyor.

                                          GAFFAR GÜL ZİYARETİM

       Sevgili kadim dostum eski Öğretmen evi Müdürü Sayın Gaffar Gül hocam malumunuz uzun zamandır yakalandığı kanser hastalığı ile mücadele ediyor. Onu Aksaray’da tanımayan ve sohbet etmeyen kişi sayısı çok azdır.

       Geçtiğimiz hafta sonu solunum yetmezliği nedeni ile Göğüs Hastanesine yatan Gaffar hocamı Ahmet Koçaş’ın annelerinin vefat taziyelerinden sonra Bayram Ali Kalkan ve Veysel Yıldız ile birlikte ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

       Oksijene bağlı hocam zor konuşuyor ve bizden helallik istedi. Sanki dünyadan ümidini kesmiş bir hal ile tanıdıklarına selam söyleyip haklarını helal etmelerini istedi.

       Tabi Allahtan ümit kesilmez derdi verende o, şifasını verende o. Biz kendisini teselli etmeye çalışsak da, “ ben kendimi biliyorum bu son dönemlerim. Çünkü son kemoterapiyi vücut kabul etmedi” dedi.

      Yüce Rabbimden hiçbir şekilde ümit kesilmez, bunun numune ve örnekleri var. Kendisini tanıyanların yüce Rabbimden şifa görmesi için dua etmelerini istiyorum. Kendisinin verdiği selam ve isteği tanıdıklarına iletiyorum. Hakkı olanlar varsa haklarını helal edip dua etsinler.

       Ziyaretimizde hastayı ziyaret kısa olması lazım diye müsaade istedik. Ama üçümüzde yakın tanıyan arkadaşları olmamız nedeniyle, “ her zaman buraya mı geliyorsunuz oturun biraz” dedi. Bir saate yakı oturup sohbet ettik, sanki o eski günlerini aratmayacak şekilde zor konuşmasına rağmen birçok konuyu konuşup sohbet ettik, kendisi de çok memnun oldular. Ben buradan bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletirken Yüce Mevla’m ona şifalar versin. Amin.


31.12.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Hafta sonundan kalanlar

Hafta sonundan kalanlar