15 gün önce Medaş Elektrik kurumunun ilimizdeki kesintilerle ilgili bir yazı kaleme almıştım. Burada ilimiz genelinde sık sık elektriklerin kesildiğini ve hatta tamirata bile yetişemeyip zamanında onarılamadığını bizzat görerek müşahede ettiğimi yazmıştım. Daha sonra Ak Parti Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz hanımefendi ile birlikte Ağaçörene gittiğimizde köy muhtarlarının sokak lambalarının ampullerinin Medaş tarafından söküldüğünü Milletvekilimize şikâyet ettiklerini yazmıştım.

 

      Bu yazımı uydurmadım kamera ile kayıt altına da almıştım, ayrıca en az 50 kişi bu şikâyete görgü tanığıdır. Benim bu yazım üzerine Medaş Müessese Müdürlüğü bir açıklama göndermiş. Ben isterseniz önce bu açıklamayı sizlerle paylaşayım sonra görüşlerimi yazayım.

 

    01 Ekim 2013

 

      "Ağaçören Muhtarlarından Medaş Şikâyeti" başlıklı haberle ilgili bilgilendirme.

 

      İlgili haberinizde Aksaray ili Ağaçören ilçesi muhtarlarının genel aydınlatma lambalarının sökülmesi ile ilgili şikâyetleri olduğuna yer verilmektedir.

 

       Bu konudaki karar, Genel Aydınlatma Yönetmeliği doğrultusunda TEDAŞ tarafından yapılan denetimler sonucu belirlenen listenin tebliğine istinaden oluşmuştur.

 

      İlgili yönetmeliğin 5.maddesinde dağıtım şirketinin aydınlatma yükümlülüğü tanımlanmıştır. Buna göre dağıtım şirketi; "Dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar ve özelleştirilmiş erişme kontrollü karayolları hariç, kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, köprü, meydan, kavşak, yürüyüş yolu ve yaya geçidi aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur. Bu sorumluluk, imar planlarında bulvar, cadde veya çıkmaz sokaklar dahil, sokak olarak belirlenen meskun yerlerin tamamını kapsar." ifadesi yer almaktadır. Bu kapsama uymayan aydınlatma armatürleri, yönetmeliğe uygun hale getirilmek üzere sökülmektedir.

 

     Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

 

      Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.

 

             Can Atacan

 

        Kurumsal İletişim Müdürü

 

       Şimdi soruyorum Ağaçören’in 27 köyünün de mi sokakları yönetmeliğe uymamaktadır? Akşam karaladıktan sonra bu köylere gidip görmek ihtiyacı neden duyulmaz? 27 köyün muhtarı da Medaş düşmanımıdır? Her iki direk arasına bir aydınlatma takılır maddesini neden koymazsınız?

 

      Burada yönetmelik arkasına sığınarak açıklama yapma yerine bu iddialar gerçek mi gerçek değil mi neden bu konuda bir açıklama yapılmaz anlamadım. Bu açıklama beni ne tatmin etti nede kesti. Ben isterdim ki bu köylere gidip muhtarlarla görüştük böyle bir eksiklik var yâda yok demenizi beklerdim.

 

       Üstelik benim yazdığım yazı köşe yazısı haber şeklinde nitelendirerek açıklama direk gazetemize gönderilmeliydi. Herhalde gazete takibi de yapılmıyor anlaşılan.

 

       Bu yazımdan 15 gün önce daha detaylı bir yazı yazdım bir apartmanda çıkan yangın nedeni ile mahalle 6 saat elektriksiz kaldı. Apartman elektriğini kesip diğer yerlere 6 saatte elektrik verilemediğini, görevlilere sorduğumda çok karışık olduğunu söylediler.

 

      Herhalde bu karışıklıkları ben düzeltecek değilim. Ereğli kapı mahallesindeki Atatürk bulvarına bakan apartmanların hatları elden geçirilmeli. Aynı apartmanda bir kısmı yanıyor bir kısmı yanmıyor. Bunlara kim bakacak, ikide bir şehrin birçok yerlerinde zırt pırt elektrik kesiliyor ne zaman rahat bir şekilde evimizde elektrik kesilmeden oturacağız? Neden hala şehir merkezinde bile birçok yer salkım saçak tellerle dolu ne zaman yer altına alınacak gibi sorular sormuştum.

       Ne hikmetse bu sorularım hiç cevap bulmadı. Ama Ağaçören köylerinin sızlanmalarına yönetmelikle cevap verilip işin kolayına kaçıldı. Gönül isterdi ki bu yazıma detaylı cevap verilmeliydi bizde kamuoyu ile paylaşaydık. Derdimiz bağcı dövmek değil üzüm yemek, bu müessesemize düşmanda değiliz. Derdimiz kesintisiz sağlıklı elektrik kullanmak


3.10.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Medaş`tan Açıklama

Medaş?tan Açıklama