Geçtiğimiz cumartesi günü aileden sorumlu Bakan Sayın Fatma Şahin ilimizde bir dizi incelemeler de bulundular. Sabahtan akşama kadar ilimizde inceleme ve ziyaretlerde bulunan bakan Şahin önemli açıklamalarda bulundular. Bende bu ziyaretin önemli bir bölümünü takip ettim. Aile ile ilgili yaptıkları başarılı çalışmalar ile bilinen Bakan bakanlığı ile ilgili ilimizde bir eksikliklerinin olmadığı görüldü.

     İlk önce Valiliği ziyaret eden Sayın Bakanı Sayın Valimiz Selami Altınok, Milletvekili İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, İlçe Başkanı Haluk Yazgı ve ilin bürokratları valilik önünde karşılayarak hoş geldin dediler.

       Daha sonra makama çıkarak açıklamalarda bulundu. İlk önce Sayın Vali Altınok ilin bakanlıkla ilgili çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Şahin bakanlığı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bilgileri içerisinde en önemli konu ise aile içi şiddet ve aile içindeki sorunların azaltılması hususunda yaptıkları çalışmada son on yıl içinde azalma olduğu ile ilgili çalışmaları anlattı.

       Bakanlığı ile ilgili ilimizde ne eksikliklerin olduğunu İl Müdüründen sorduğunda hiçbir eksiğimizin olmadığı hususunda cevap alması da enteresandı. İlk defa bir bakanlığın alanına giren birimlerin tamamının ilimizde olduğu ve eksiğinin bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.

      Huzurevi, çocuk yuvaları, rehabilitasyon merkezleri ve kadın sığınma evlerinin eksiksiz bulunması ilimiz için küçümsenecek bir durum değildi. Hatta bu sahada muhtaç, bölünmüş aileler, sokak çocukları ve korunmaya muhtaç aile ve kadınların yerinde tespitini Sayın Valimizin eşlerinin ilk defa ilimizde bir heyetle yerinde tespiti yapılarak yardım edilmesi ilimizde ilk defa görünen bir çalışma olduğunu memnuniyetle görmekteyiz.

       Sayın Bakanın buradan Belediyeye geçişlerinde yaya olarak kapalı çarşıdan yürüdüğü esnada esnafları ziyaret edip hatırlarını sorduğu esnada kadın bir bakan olmasına rağmen bir çay ocağına girerek vatandaşlarla sohbet etmesi de anlamlı idi.

      Daha sonra esnaflar ile tokalaşırken, simit satan simitçilerle sohbet etmesi ve onların gönüllerini alması da fevkalade güzeldi. Belediye binasına kadar yolda gördüğü vatandaşlarla sohbet edip onları dinlemesi insanlarda memnuniyet yaratmıştır.

      Belediye binasına geldiğinde burada Başkan Palta aile ile ilgili çalışmalarından bilgi verdi. Sayın Bakan da Başkanın aile ile ilgili çalışmaları Bakanlığın kurulmasından 1,5 yıl öncesi bu çalışmaları yapmasından dolayı kendilerini kutladı.

       Daha sonra huzurevi ve gönül elçileri ile bir araya gelen Bakan burada yaşlıları ziyaret ederek onların dertlerini dinledi. Gönül elçileri ile yaptığı sohbet de ise parasını gönlüne koyanlar gönül elçiliği yapamaz cümlesi ile insanlara yapılan yardım işinin bir gönül işi olduğunu anlatarak Türkiye’de bugüne kadar 600 bin kişinin gönül elçisi olduğuna vurgu yaptı.

     Burada önemli olan kadına uygulanan şiddet konusu idi. Günümüzde hala kadınlara şiddet uygulandığı bir gerçek. Bunun önlenmesi için birçok yasal önlemler alınması sonucu kadınlar koruma altına alınmıştır.

      Kadın sığınma evleri açılarak kadınlar devletin korumasına alınmıştır. Zannedersem ilimizde de bir kadın sığınma evi yapılacağıdır. Bununla ilgili çalışmalar tamamlanmış. Şuandaki kadın sığınma evinin dışında daha geniş kapsamlı ve sosyal tesislerinin olduğu bir ev yapılacağıdır.

       Son dönemlerde çıkan yasalar sonucunda sokak da kadın dövmelerin azaldığı bir gerçek. Ama buna magazin basının da çanak tuttuğu kadı koca kavgalarını ve hatta sokak kavgalarının manşetten verildiğini bilmeyen yoktur. Bunlar toplum için kötü örnek teşkil etmesi de hoş bir görüntü oluşturmamakta idi. Bunun da azalması sonucu sokak ortasında kavga ve aile içi şiddet de azalma görülmüştür. Zaten evden uzaklaştırma bir caydırıcılık örneği teşkil ediyor.

       Aileden sorumlu Bakanın ilimizde bakanlığı ile ilgili eksiğinin olmaması. Huzurevinin beş yıldızlı otel gibi olması da buna bir örmek teşkil etmektedir.


3.09.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Parayı Gönlüne Koyanlar

Parayı Gönlüne Koyanlar