Hafta sonu Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun ile bazı seçim bürolarını ziyarete beraber gitmişti. Çarşamba günü de Belediye Meclis adayı Bayram Ali Kalkan’ın daveti üzerine Hasas mahallesinde yapılan Ak Parti Belediye Başkan adayı Haluk Şahin Yazgının ev toplantısına katıldım. Toplantıda en çok dikkatimi çeken konu ise Hasas, Nakkaş ve Şifahane mahallelerinin kat artırım problemi ile ilgili sıkıntıları idi. Yazgı mahalle sakinlerinin gönlüne su serpti. Çünkü kat artırım sözü vermişti.

      Hafta sonu Milletvekili Alaboyun ile Ak Parti Yeşilova Belediye Başkan adayı Adnan Bayraktar’ın yemekli seçim bürosu açılışına katılmıştım. Yemek çok coşkulu ve kalabalıktı, halkın derdi yollarının problemlerinin çözümü idi. Milletvekili Belediye Başkanınız alsın dosyasını koltuğunun altına gelsin Ankara’ya çözelim, ben emrindeyim” dedi.

      Yemek esnasında yemek dağıtanlara sordum burada ne kadar sandalye var dedim bana 1800 adet sandalye olduğunu söylediler. Ayakta da insanlar vardı, çocukları çıkarıp ayaktaki insanları sayarsanız 1800 kişi vardı ve sanki miting alanı gibi idi.

      Buradan Makastaki Ak Parti Belediye Başkan adayı Yazgı için verilen yemeğe katıldık. Burasıda bir hayli kalabalıktı, Yazgı uzun uzun projelerini görüntülü olarak katılımcılara zannedersem bir 45 dakika anlattı.

      Çarşamba günü katıldığım Hasas’taki toplantı ise Muhtar Ali Tan’ın evinde idi. Bir akşamda dört evde toplantı yapılıyormuş. Saat 21.00 başlayacak toplantı öncesi Meclis adayları gelip katılımcıların talep ve isteklerini not ediyor. Aldıkları notu Yazgı gelince zaman kaybı olmaması için kendisine veriyorlar.

      Bir saat öncesi salona kurulan slayt gösterisi ile katılımcılara projeler gösteriliyor. Aday gelmeden önce katılımcılar projelerden bilgi sahibi oluyorlar. Saat 21.00 gibi toplantıya katılan Yazgıyı kalabalık bir topluluk karşıladı.

      Güler yüz ve neşe içinde insanlarla tokalaşıp hal hatır soran Yazgı. Hemen konuya girerek arkadaşlarının aldığı nottan önce bir giriş yaparak vatandaşlara çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hatta öyle bir iddialı söz söyledi ki:

      “seçildikten sonra mahalle meclisleri kuracağım, gelmeden önce mahallede anons yaptırıp geleceğimi duyuracağım. Sizlerle toplantı yapıp mahallenizin problemlerini dinleyeceğim. Bunu laf olsun diye konuşmuyorum, bunu yapmazsan bir daha beni mahallenize sokmayın. Bu konuda çok kararlıyım ve yerimde oturup yönetim yapmayacağım.

      Her mahallemizde su ile ilgili problemlerle karşılaşıyorum. Bu konuda çalışmalar yapılması gereğine inanıyorum, su ile ilgili problemimiz yok. Suyun içilebilirliği ile ilgili problem var, bunu çözeceğim. Vatandaşımız rahat içebileceği suya kavuşacaktır.

      Kuracağımız Beyaz masa ile vatandaşımızın problemlerini zamanında çözülüp çözülmediğini denetleyeceğiz. Bize ulaşamayan vatandaşlarımız burada işini iletecek, vatandaşın telefonu alınacak. Daha sonra bana getirecekler, ben vatandaşımızı arayıp probleminin çözülüp çözülmediğini soracağım. Eğer çözülmedi ise gereğini derhal yapacağım. Göstermelik olarak bu masaları kurmayacağız” dedi.

      En önemli konu ise mahallelilerin yıllardır kan greni olan kat artırım problemlerini dile getirdiler. Yazgı bu konuda net konuşarak mahalle sakinlerini mutlu etti:

      “ ben kat artırımına karşı değilim, aslında kat artırımı yapılmaması gereken yerler var. Bunlar zemini sağlam olmayan yerler, ama zemini sağlam olan Hasas, Nakkaş ve Şifahanede kat artırımı düşük. Kat artırımı konusunda emin olabilirsiniz, buna bakacağız. Ancak zemini sağlam, yeşil alan, doğal ve sosyal alanları bozmadan kat artırımına gideriz” diyerek mahallelileri rahatlattı.

      Hakikaten çok güzel bir hava içinde samimi ortamda sohbet edildi. Vatandaşlar dertlerini ve problemlerini ileterek birinci ağıza iletti. Bu şekilde yapılan çalışmalar gerçekten de hoşuma gitti diyebilirim.

     


27.02.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yazgı`dan kat artırım sözü

Yazgı?dan kat artırım sözü