Salı günü durup dururken seçim ağzı HDP ilimizde il teşkilat binası açarak olayların çıkmasına neden oldu. Aksaray’da adayı dahi olmayan bir partinin seçim arifesi Aksaray’da teşkilat binası açması ve otobüsle şehri gezmesi tepki çekmiştir. Parti teşkilatı açılmasına kesinlikle karşı olmadığımı belirtmek isterim. Şimdiye kadar açılmayan teşkilat binası o ilde adayında olmadığı bir şehirde binasını seçim sonrası açılabilirdi.

     Salı günü ben Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun ve eski Milletvekili Ahmet Yaşar’la Güzelyurt ilçemizde idim. Orada iken aldığımız telefonla il merkezinde HDP il binası açılışına polise tokat atan Sebahat Tuncer gelmesi nedeni ile olaylar çıktığı şeklinde idi.

      Ben Güzelyurt gezimize değineceğim ama bu konuyla ilgili birkaç satır yazmalıyım. İl merkezine geldikten sonra olayları dinledim, sonra kamara görüntülerine baktım. Her iki olay tasvip edilecek cinsten olmadığını düşündüm.

       Seçim atmosferine girildiği bir dönemde adayın bile olmayan bir ile otobüsle gelip zafer işaretleri ile il binası açmak orada insanları tahrik etmektir. Elbette bir siyasi parti demokratik haklarını kullanarak seçim bürosu da açacak, il binası da açacak. Benim burada takıntım zamansız bir dönemde böyle bir seçim broşu açmak çok yanlış.

      Hele bunun açılışını yapmaya HDP eş Başkanı Tuncer’in gelmesi ayrı bir hadise. Türkiye onu polis müdürüne tokat atıp, sonrada tazminatla cezalandırılan bir kişi olması ile tanınan bir provokatör. Aksaray il merkezinde oturanlar değil dışardan gelen kişilerin açtığı bir partinin açılışını yapmak gençleri kızdırmıştır.

     Zaten onların amacı ülkede kargaşa çıkarmak ve olaylara sebebiyet vermektir. Ülkücü gençlerin böyle bir zamanda tahrik olarak tepki göstermesi zaten onların istediği bir hadisedir. Ülkemizin huzur ve sükûnete çok ihtiyacı olduğu bir dönemde aman ha oyuna gelmeyelim. Bu tür tahriklere dikkat etmek her Aksaraylının görevi olmalıdır.

     Dün tokat attığı polis onu bugün linç edilmekten kurtarmıştır. Demek ki adalette, asayişte hepimize lazım olduğunu umarım oda görmüştür.

     Akşam geç saatlerde arkadaşlarla bir yerde otururken MHP Belediye Başkanı Karabatak’ta oraya geldi. Bizi görünce yanımıza geldi olayı kendisinden dinleme imkânı buldum. Gençlerin sakinleştirilmesi için yaptığı konuşmayı bana izletti, kendisini bundan dolayı kutladım.

      Seçimler çok güzel ve sataşma olmadan sakin ve huzurlu giderken partilerimiz ve gençlerimizin olası provokatörlere çok dikkat edip tahriklere kapılmamalıdır. Huzur içinde devam eden ilimizdeki seçimlere aman gölge düşürmeyelim.

      Bu arada kısaca Güzelyurt gezimize de değineyim, Milletvekillerimiz ilimizde Ak Parti Belediye Başkan adayı Sayın Haluk Şahin Yazgının çalışmalarına ikindiye kadar eşlik ederek ona destek verdiler. Daha sonra benimde takip ettiğim gezi Güzelyurt ilçesi ile devam etti.

      Burada kaymakam Sayın Mustafa Duruk ziyaret edildi. Burada Güzelyurt turizmi ile ilgili neler yapabiliriz konusu tartışıldı. Milletvekili Alaboyun Güzelyurt’un Sürmene Manastırı gibi geliştirilerek turizme açılmasını istediklerini söyledi. Burada başlatılan tatil evlerini de gezen Milletvekilleri, “bu çalışmaları daha da gelişmesini sağlamalıyız. Bunları sağlarsak neden Sürmene Manastırı gibi burasını dünyaya tanıtmayalım” diye görüş bildirdiler.

    Çalışkan ve turizmi seven bir kaymakamın bu konuda hevesli olması da ilçe için bir kazanç düşüncesinde birleştiler. Tatil evlerinin tamamını gezen Milletvekilleri yapılan çalışmaya hayran kaldıklarını ve bu konuda işletmeciye büyük destek verdiklerini söylediler.

      Bu ziyaretlerden sonra Ak Parti ilçe binasın ve seçim broşunu ziyaret eden Alaboyun ve Yaşar burada Güzelyurtlulara hitap ederek adayları Ünal Demircioğlu’na destek istediler. Seçimin bir mahalli seçim olmadığını ülke meselesi olduğunu seçmenlere anlattılar. Haftaya pazartesi seçim broşu açılışı için tekrar geleceklerini söylediler.


5.03.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Oyuna gelmeyelim

Oyuna gelmeyelim