Israrla yazmama rağmen Turizmimize özelliklede İnanç Turizmine ivme kazandıracak olan kendisinden önceki üç mevkidaşı tarafından gerçekleştirilmeyen İnşallah Vali Pekmez´e nasip olur!

   Bununla da Vali Bey elde edilecek maddi ve manevi mükafata kavuşurken, Aksaray ise sahip olup değerlendirilmeyen bir hazinesine daha kavuşarak İnanç turizminde hak ettiği yere gelmede önemli bir mevziiyi daha elde etmeye ivme kazandırılmış olur.

    Bahsettiğim şey Yüce Kitabımız Hz. Kuran´ın Khef suresinde bahsedilen Rabbimizin kutlu kulları mağara arkadaşları uyurlar ve onların birçok kaynakta ilimizde olduklarının belirtilmesidir.

    Bu konuda 25.10.2010 Pazartesi günü? Ali GENÇ´ in Özel Haberi,Türk ve Dünya Basınında İlk Kez  Aksaray Yenigün´de !!!.?başlığı altında yayınlanan haberimde; KURANI KERİMİN KEHF SURESİNDE ANLATILAN YER AKSARAY´DA!!!...

      *Tarihçi İbrahim Hakkı Konyalı´nın ?Abideleri ve Kitabeleriyle Aksaray Tarihi? isimli kitabının 1. Cildinde ve kitabın Hasandağını anlatan bölümünde ?Eshab-ı Kehf? Mağara arkadaşlarının kuvvetli bir ihtimal ile Aksaray veya Aksaray´a bağlı bir yerde olduğu belirtiliyor.

     Aksaray´ın elimizdeki tarihini en teferruatlı şekilde anlatan kitabın 1. cildinin ?Tarihi Kaynaklarda Aksaray? bölümünün 11. Sayfasında? El-Veled-Üş,Şefike´de Mumya? başlıklı yazısında Eshab-ı Kehf ve Mağara arkadaşlarıyla ilgili çeşitli tarihçilerin verdiği bilgiyi naklettikten sonra yazının son paragrafında noktayı koyuyor.

     Merhum Konyalı? Ihlara´da, Belisırama´da sayılamayacak kadar çok Mağara ve bu mağaralarda mumyalar bulunduğu için bazı tarihçiler Eshab-ı Kehf mağaralarının buralarda olduğunu yazmışlardır.

    Eski Tarihi yol Hasandağı´nın bu yönünden geçerdi.

ARAPÇA KAYNAKLARDA ESHABI KEF ?AKSARAY´DA? DENİYOR

      Yine Kitabın 1. Cildi?Eshab-ı Kehf- Mağara arkadaşları ve Mumya bölümünde yani kitabın ilk cildinin 1011. sayfasında İstanbul´da Köprülü Kütüphanesinde 955 Numarada kayıtlı Arapça ?Nüzhet-ül müştak? adlı kitabında Afsimim şeklinde yapılan kopya hatasıyla yazılan bir şehir anlatılırken okunmayan yerin araştırmalarına göre ?Aksaray ?veya ?Aksaray´a? bağlı ?Selime, Ihlara veya Belisırma? olması mümkündür.

      Hasandağı eteklerinde bir Eshab-ı Kehf Kervansarayı(Han)nın olması bu iddiayı kuvvetlendirdiği belirtilmektedir.

  ALİMOĞLU,ALTINOK VE ATAKLI´NIN YAPMADIĞI/YAPAMADIĞI VALİ PEKMEZ´E NASİP OLSUN!!!

   Orhan Alimoğlu´nun Valiliği döneminde yazdığım değerlendirilmesi halinde bizi ihya edecek haber ve köşe yazısının gereği diğer birçok faydalı şeyle birlikte anlaşılmaz ve akla ziyan umursamazlıkla maalesef zamanında yerine getirilmedi!!!

    Daha sonra birçok defalar yeri geldiğinde hem kendilerine sözlü olarak iletmeme, hem de yazmama rağmen Vali Altınok döneminin 17-25 Aralık 2013 hain yargı darbesinden dolayı İstanbul Emniyet Müdürlüğüne atanmasından sonra yerine atanan Vali Şeref Ataklı dönemindede?20.11.2014 Perşembe günü ?VALİ ALTINOK´UN YAPAMADIĞINI GERÇEKLEŞTİRMEK VALİ ŞEREF ATAKLI´YA NASİP OLSUN!?başlığı altında;

     17 Ocak 2013 kalkışması olmamış olsaydı yüksek ihtimal ile dönemin ilimiz valisi ve şu anki İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok Bey tarafından bu konuda gerekenler yapılacaktı.

    Ani görev değişikliği nedeniyle ona nasip olmayan bu hizmetin Vali Şeref Ataklı ?ya nasip olması.

    Bu konuda gerekenlerin zaman geçirilmeden Vali beyin emri ile ilimizin idealist birim amirlerinden İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan Bey tarafından başarılması dileğiyle.? Diye belirtmemin üstünden 26 ay geçen konunun aklın gereğinin yerine getirilerek Vali Aykut Pekmez´e nasip olması.

    Bununla hem hayırlı hizmetin manevi getirisinden,hem  de maddi getirisinden faydalanması.

    İlimizin de sahip olup değerlendirilmediği için faydalanamadığı değer biçilemeyen bir hazinesinden daha faydalanılmasının sağlanabilmesiyle inanç turizminde istenen yere gelmemizin sağlanması  için gerekenlerin zamanında yapılması,aksinden ise mutlaka kaçınılması dileğiyle.

     Cuma´nız mübarek olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


3.02.2017 09:42:12

Ali Genç

7 Yıl Sonra Vali Pekmez´e Nasip Olsun

7 Yıl Sonra Vali Pekmez´e Nasip Olsun