Seçimle işbaşına gelen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 3 Temmuz 2013 yılında darbe ile görevinden uzaklaştırılarak cezaevine kondu. Darbecileri protesto eden binlerce Mısırlı hayatını kaybetti. Bu darbeye karşı çıkan binlerce insan tutuklanarak cezaevine kondu. 19 Mart 2014 günü yargılanan darbe karşıtı İhvan-ı Müslim Harekâtı darbe mahkemesince 529 kişi idam cezasına çaptırıldı. Muhammed Mursi ise yargılanmaya devam ediyor.

     İdama mahkûm edilenlerin idamı Mısır Müftüsü tarafından onaylandığında infaz edilecekler. Ancak Ülkemizin birçok bölgesinde buna karşı eylem ve imza kampanyası başlatıldı. Çarşamba günü İlimiz Hükümet meydanında da Ak Parti Gençlik kolları Başkan Abdussamet Kılıç başkanlığında bir bildiri ile idam cezaları kınandı. Ardından da gençler Mısıra göndermek için meydanda imza kampanyası başlattı.

      Kılıç yaptığı açıklamada; “ biz kediye kedi deriz diyen batı dünyası apaçık darbeye darbe diyememiştir. Dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlenmektedir. Biz bu zulmü lanetliyoruz, bizler zulmü alkışlamayız zalimi de asla sevmeyiz. Taksimde 3-5 ağaç kesildi diye ortalığı yakıp yıkanların, Mısır’da insanların idam edilecek olmasına ses çıkarmamasına anlam veremiyor bu karar karşısında sessiz kalan herkesi kınıyoruz” dedi.

      Kınama toplantısına çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldılar. İmzaya açılan sayfalar yoğun bir ilgi ile vatandaşlar tarafından imzalandı.

      Burada Batının sessizliğini anlıyorum da Ortadoğu ülkelerindeki Müslüman geçinen ülkeler bir anlam veremedim. Neden bu kadar sessiz kaldıklarını herkes daha iyi anlamalı. Batının sömürüsü ve etkisine giren İslam ülkeleri tek tek kimliğini kaybettiğini görmekteyiz.

      Demokrasi ile yönetilmeyen ve kıraliyetlikle yönetilen birçok İslam ülkesi Avrupa’nın sömürüsünde olduğu için varsa yoksa onlar için inanç ve din değil özel yaşamlarıdır. Hangi ülke Avrupa’ya sömürülmüyorsa bir şekilde onların tepesine çöreklenen Batı o ülkeleri batırmıştır. Eğer bugün Suriye de petrol ve zengin maden kaynakları olsa idi çoktan Esed-i yok etmişlerdi. Menfaatlerinin olmadığı yerleri alaşağı, olan yerleri ise koruma derdindeler.

     Bugün 529 inanç abidesi Mısırlı dinini ve inançlarını koruma uğruna, bugün darağacına yaklaşmıştır. Demir parmaklar arasında hala zafer işareti yapan bu inançlı insanları yürekten destekliyor onları kardeşçe seviyorum. İslam ve inanç diye buna derler beyler. Bu idamı gerçekleştirirlerse, kimsede ses çıkarmazsa bunun arkası gelecektir. Hep birlikte bu kampanyalara katılalım, Müslüman Müslümana ne zaman lazım olacak?

                                                       POLİS HAFTASI

     Perşembe günü Polis haftası ile ilgili bir dizi etkinlik düzenlenecek. Asker ve Polis ülkemizin iç ve dış bekçileridir. Benimde birinci derecede yakınlarım bu teşkilatta çalışıyorlar. Teşkilatın güçlü olması ve tarafsızlığını koruması ülkemiz için en sağlıklı kuruluştur.

      Ancak son dönemlerde en güvenilen teşkilat olarak bilinen bu kuruluşumuz eski konumunu muhafazadan biraz uzaklaşmıştır. Kısmen güvenirliğini kaybettiğini söyleyebilirim. Bunu derken teşkilatın tamamını bu şekilde düşünüp itham etmek doğru değildir.

      Nasıl olsa yıllardır dinleniyorum ve takip ediliyorum. Neyimi dinleyip takip ettiklerini de anlamış değilim. Bunu nereden bildiğime gelince 2009 yılında Aksaray’da paralel yapının yaptığı polisin uydurma operasyonuyla toplamalarda ne hikmetse hazırlık dosyasında benimde adımın geçtiğini öğrendim ve hatta bir arkadaş takip ediliyormuş onunla yemeğe giderken sokakta resmim çekilip dosyaya konmuş. Dolayısı ile bu kadar ülke ve vatan sevdalısı insanlar dinlenip takip edildi ise kime inanıp güveneceğiz anlamış değilim.

      Benim pek polisle işim olmuyor, pis işim yok ki işim olsun. Zaruri işim olursa gidip halledip geliyorum. Arabama ceza yazılırsa kimseye söylemeden gidip yatırıyorum. Geçen ceza yatırmaya gittim üç ayrı cezan daha var dediler. Basıncısın diye kimse müsamaha istemiyorum, etmesinler de, kazancımızı zaten cezaya yatırıyoruz, sağlık yolunda 72 km. süratle gitmişin yaz 369 TL. İtiraz etmiyoruz gidip yatırıyoruz el insaf diyene kadar.

 

      kimse kusura bakmasın benim polis teşkilatımıza eskisi kadar güvenim kalmamıştır. Ümit ediyorum ki, polis teşkilatı eski haline döner tarafsız ve herkese adil davranır diye bekliyorum. Her şeye rağmen mesleğinin hakkını liyakati ile veren polislerimizin de gününü kutluyorum. Tekrar güven duyulacak günleri bekliyoruz.


11.04.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

529 idam mahkûmuna ses verildi

529 idam mahkûmuna ses verildi