?Bu rakam da neyin nesidir? Anlamı nedir?? diyenlere ilk cevabım ?Bakmayın öyle mangalda kül bırakmayanlara! olacak!

     Ne diyorlar bu kelli felli mevki makam sahipleri?

   ?Aksaray çok hızlı kalkınıyor?

   ?Aksaray Anadolu´nun Parlayan yıldızı? gibi cafcaflı sözleri sıralasam bu sayfa yetmez.

        AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ!

     At gözlüğü takıldığından etrafımızı görmeyenlerin söylediklerini duyanlar sanki  sadece  Aksaray´ın kalkındığını,diğer illerin ise yerlerinde saydığını sanacaklar!

    Fakat gerçekte Kazın ayağı hiçte öyle değil.

     Bir yerin kalkınmasının aynasından biriside kalkınmaya bağlı olarak iş gücü artışına katılmak için oraya gelenlerin konut talebi değil midir?

   Öyle ise Rakamlara mı,yoksa  afaki nutuklara mı inanmak gerekir?!!!

    Ben aynı zamanda  istatistik kurslarına bu konuda hizmet içi eğitimi verecek  seviyede  bitirme belgesine de sahip ve Aksaray  Belediyesinin İstatistik ve Numarataj  birimini 1985 yılında ilk defa  sabit şekilde kurup direk ve dolaylı olarak bu birimin 14 yıl amirliğini yapan olarak Devletin İstatistik Kurumunun rakamlarına inanıyorum.

   Paylaşacağım rakamlara bakıp sizde kendiniz neye inanacağınıza kendi adınıza karar verin;

   271.092´lik nüfusu ile Aksaray ilinin genelinde yaşayanlardan 111260 kişi daha az nüfusa sahip olan Kırıkkale de bu sene satılan konut sayısı  nüfus oranını göz önüne alındığında bizde satılanların 3´de 2 oranında olması gerekirdi değilmi?

 Gerekirde gerekmesine de 2477 rakamıyla bizi geçip birde bizde satılandan 52´daha fazla konut bu ilimizde satıldı.

  222707´lik il nüfusu ile bizim 384352 lik il nüfusumuzun yarısının 24.000 fazlasına sahip komşu ve kardeş Kırşehir ilinde ise 2015 yılı boyunca satılan konut sayısı bizdeki afaki nutuk atanların verilerine göre 1200 civarında olması gerekirken bunun 700 fazlası ile 1943 rakamıyla bizden sadece 482 eksiği var.

  Komşu Niğde´nin bu konudaki rakamlarına bakılınca durum daha da ilginçleşiyor!!!

 Bizden nüfusu 41 bin daha az olan Niğde ilinde bu sene boyunca satılan konut sayısı ise Aksaray´da satılan 2425 rakamından sadece 18 eksiği var!!!

    Aksaray merkez ilçe nüfusu ile çevremizdeki  komşu ve  kardeş vilayetlerin merkez ilçe nüfusları göz önüne alındığında ise yeni iş gücüne katılanların yeni konut alım oranlarıyla  onların bizden  ne kadar fazla kalkındığı görülecektir!!!

   Aksaray´ın sahip olduğu coğrafi konumu ve bu konumunun avantajlarıyla çelişen kalkınma seviyesinin sebep ve sonuç ilişkilerinin araştırılması.

   Bu araştırmayla ulaşılacak sonuç göz önüne alınarak afaki söylemlerden vaz geçilerek  komşulara göre artımız olan coğrafi konumumuzun en iyi şekilde  değerlendirilmesi için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.

   İlimiz ve ülkemizde çok önemli bir gelişme olmaz ise gelecek yazımda ise çevre illerle konut ruhsat izinleri istatistiklerini kıyaslamalı olarak yayınlayacağım.

    Mutlu istikbalimiz için takibi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


8.12.2015 08:57:51

Ali Genç

41 Bin Nüfusa 18 Fark

41 Bin Nüfusa 18 Fark