Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başlattığı nüfusun büyümesi ve gelişmesi için bir slogan vardı. Hatta bu sloganları nikâh şahitliği yaptığı düğünlerde de tekrarlıyordu. “Yeni evlenen çiftlerden 3 çocuk istiyorum” diyordu. Hatta 2014 Mahalli seçimlerinde belirlediği Belediye Başkan adaylarını tanıtırken 3 çocuktan az çocuğu olanlara yetersiz diye espri yapıyordu. Nüfusun yükselip gençleşmesini istemesinin çok farklı nedenleri vardı. Ben bunlarla alay edip işi komünist savunmasına getiren bir doktordan bahsedeceğim, hem de alay ettiği hükümetin çok önemli kurumuna idareci olarak atanmıştır.

      Bu cümleleri yazan ve Twiter hesabından paylaşan Aksaray Kamu Hastaneleri birliği Genel Sekreter yardımcısı Doktor Metin Çiftçi. Bakın 6 Mayıs 2012 tarihinde ne yazıyor: “ 3 çocuk yapın. Koyun olursa bakarız, adam olursa asarız” altında da Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslanın resimlerini yazıyla birlikte paylaşıyor.

      Arkadaşın macerası bununla da kalmıyor Ak Parti hükümetine sanal alemde alenen ve rahatça saldırabiliyor. Bu paylaşımı gören Nevşehir’den Ak Partiden aday adayı olan arkadaşı Yener Tekeli bunların yanlış olduğu ile ilgili kendisine cevap yazıyor. Konuşmanın bir bölümünde Yener Bey bizim doktora diyor ki;

     “ şimdi çıkıp ta şeriat tellallığı yaptığımı sanmayın memleketimiz için en iyi yönetim cumhuriyettir, demokrasidir. Yeter ki onun gereklerini yapalım, yapılmadığı için onlar ve onlar gibi binlerce kurban vermedik mi?”

     Tabi bizim Metin Bey durur mu hemen cevabı yapıştırıyor: “sende fikir uçuşması var kardeş, Lustral tablet 2+1 tablet yemeklerden 1 saat önce öneririm. Bu kadar karmaşık düşüncelere ancak ilaçlar baş edilebilir saygılar” diyor.

     Yener Bey Metin Beye diyor ki: “ Sağ ol almayım sağlığımda zihnimde yerinde” tavsiye ettiği hap ise hem psikolojik hem de sinir sistemleri bozulanlara verilen bir hap. Sohbet biraz daha ilerliyor Doktor Metin hoca iyice kızmış olmalı ki tekrar döktürüyor:

       “40 yıl önce Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı astılar. Bu ülke öncesinde ve sonrasında nice evlatlarına kıydı” diyor ve devam ediyor; “ üzerlerine mermi yağdı, sabaha karşı asılsılar, gaz soludular ama samimiydiler, saftılar ama çokça da kullanıldılar” diyor.

     Yener Bey kedisine diyor ki; “ kullanıldıklarına katılıyorum, saflıklarından değil ama aptal cehaletlerinden. Takmışlar kafalarına emperyalistiz, Amerika vs. asıldıklarıyla kaldılar zavallılar” diye cevap veriyor.

     Bu arkadaşımız aynı zamanda SES ( Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) üyesi. Bu sendika PKK’ya ilaç yardımı yapmaktan soruşturma geçirmiş bir sendikadır. 13.03.2012 tarihinde Aksaray Ortaköy ilçesine Doktor olarak gelince bir yerlere atlamak için sendikadan istifa ediyor. Sağ olsunlar öyle bir yere atlatıyorlar ki hem de Aksaray Hastanesinin Genel Sekreter yardımcılığına. Üstelik Ortaköy’de bu arkadaş mahalli seçimde alenen Ak Partiye karşı mevcut Başkanı destekliyor. Şimdi ise Hastanede her görev bu arkadaşımızdan soruluyor ve Aksaraylı hekimlere baskı yaptığı söyleniyor ve şikâyetler yoğunlukta.

     Kılı kırk yaran Ak Pati İl Yönetimi hemen seçimin akabinde bir hızla bir gecede Aksaray Devlet Hastanesi yönetimini değiştirdi. Ben değişikliğe kesinlikle karşı değilim elbet de bir değişim olmalıydı diyorum.

      Bu arkadaşı nasıl oldu da buraya kimse bulunmazmış gibi bir gecede buraya getirdiler. Sayın İl Başkanı Karatay diyebilir ki, benim dışımda bu olay gelişti. Bunu demekle ne kadar bu işi başka yerlere savurabilirsin? Bir gecede bildiğim kadarı ile Milletvekillerine bile sormadan bir değişiklik yapıyorsan sorumluyu başka yerde aramaya gerek yok.

      Bir Ak Partili olarak bunu hazmedemediğimin bilinmesini istiyorum. Dün bana sövüp eylem yapan insanları getirip mükâfatlandırırsanız benim canım acır arkadaşlar. Bu işe layık daha farklı bir insan bulunamazmıydı, bunun vebalini sorgulamak istiyorum. Bu yazdıklarımın tamamının elimde belgeleri mevcut isteyene veririm hatta Genel merkeze de vermek kaydıyla.


17.02.2015 19:18:15

Erdogan Kaya

3 çocuk yapın koyun olursa bakarız

3 çocuk yapın koyun olursa bakarız