Çocukluğumdan günümüze kadar ben edna kuluna yaşattığı sevinçlerinin yanında,hayal ettiklerimin gerçekleşmesini de görmemi nasip ettiği için Yüceler Yücesi Mabudumuza ne kadar şükretsem de hakkıyla teşekkür edemem.

    Bazılarına kavuşma mutluluğu yaşadığım,.

    Bir kısmının ise gerçekleştirilmesine de  bizzat Ulular,Ulusu eksiklerden münezzeh olan Yaratanımız tarafından ben en edna kulunu vesile kılmasına rağmen şimdiye kadar birkaç ay ara ile 2 hayalim birden gerçekleşmemişti.!!!

3 AYDA GERÇEKLEŞEN İLK HAYALİM OCAK AYI BELEDİYE MECLİSİNDE

       ALINAN KARARLA GERÇEKLEŞTİ!!!

    Yıllardır sayısız yazımla istediğim, ayrıca da her vesile ile görüştüğüm yetkililer tarafından gerçekleştirilmesini dilediğim özelde Aksaray’ımıza, genelde ise vatanımıza hizmet edenlere vefa gösterilmesi konusundaki hayalim Ocak ayı Belediye Meclisinde alınan kararla gerçekleştirildi.!!!

   Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Başkanlığında toplanan Belediye Meclisinin değerli üyeleri tarafından alınan kararla Aksaray ve Türkiye’ye hizmet edenlerin isimlerinin şehrimizin cadde ve bulvarlarına verilmesiyle ahde vefa ete ve kemiğe büründürüldü.

   BAŞKAN YAZGI VE ARKADAŞLARI BİR TAŞLA EN AZ 2 KUŞ VURARAK

 2 AYDA İKİNCİ HAYALİMİDE GERÇEKLEŞTİRDİLER!!!

    Yıllardır görev yapanlardan talep ettiğim sayısız iki konudan birisi vatan hasretiyle cayır,cayır yanan gurbetçilerimizin bu hasretlerinin yetkililerimiz tarafından yerlerinde ziyaret edilerek giderilmesiyken.

     Diğeri ise modern Aksaray için olan hayalimdi.

YETKİLİLERDEN YURT DIŞINA ÇIKTIKLARINDA

   GURBETÇİLERİMİZLE BİR ARAY GELMELERİNİ

     Görevleri esnasında adeta Leyleği havada gören yetkililerimizin gittikleri ülkelerde gurbetçilerimizin sofralarına da misafir olmalarını!

      Yaşadıkları yerlerde kendileriyle çeşitli toplantılar düzenlemelerini.

GURBETÇİRİMİZİN İZİNLERİNİ DOLU,DULU GEÇİRMELERİNİ ENGELLEYEN SIKINTILARIN UYGULANACAK POZİTİF AYRIMCILIKLA ÖNLENMESİNİ!!!

    İzne geldiklerinde ise kendilerinin eş,dost ve akrabalarına daha fazla zaman ayırabilmeleri,daha çok gezebilme,alışveriş yapabilme ve dinlenme imkanını elde edebilmelerinin sağlanmasını.

   Bunun için ise resmi işlemlerinde kendilerine pozitif ayırımcılık yapılmasını.

 YURUT DIŞI GEZİLERİNİN TURİSTİK OLMAKTAN ÇIKARTILMASINI!!!

    Ayrıca çeşitli vesilelerle yurt dışına giden atanmış ve seçilmişlerin bu seyahatlerini turistik gezinin ötesine de taşımalarını.

   Gittikleri ülkelerin mimarisini, alt yapısını ve yaşayanların hayat standardını yükselten idari, sosyal uygulamalarını ve yatırım hizmetlerini de incelemelerini.

    İncelediklerini ise Modern Aksaray için uygulamalarını gezilerden önceki onlarca köşe yazılarımda üstüne basa, basa defalarca belirttim.

 GURBETÇİLERLE BİR ARAYA GELME DİLEĞİM İLK DEFA 1995’DE AHMET ER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEREK BELEDİYEYE 10 İŞ MAKİNASI SAĞLANDI!!!

    Bu iki hayalimden gurbetçilerimizle bulundukları yerde bir araya gelmesini başaranın ilki 1994-99 arası Aksaray belediye Başkanı Ahmet Er oldu.

   Ahmet bey bu toplantılarla hem gurbetçilerimizin vatan hasretini giderdi,hem de Belediyeye gurbetçilerimiz tarafından 10 iş makinesi kazandırılmasını sağladı.

HALUK ŞAHİN YAZGI VE ARKADAŞLARI İSE GURBETÇİLERLE BULUŞURKEN ONLARIN YAŞADIĞI YERLERİN MİMARİSİ,ALT YAPI VE ULAŞIMINIDA ÖĞRENDLER

    Ataları ve Ecdatları Nur içinde yatsın 10 gün boyunca gurbetçilerimizin yaşadıkları yerlerde başkan Yardımcısı  Yılmaz İlhan ve Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarıyla giden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı  bir taşla vurduğu 2. Hizmetiyle benimde bu konudaki 2. hayalimi gerçekleştirdiler.

    Bu ziyaretlerinde ömürlerini vatan hasretiyle geçiren hemşerilerimizle hasret giderilmesiyle kendilerinin oralarda sahipsiz olmadıkları.

   Her zaman her sıkıntılarında onlarla birlikte olunacağı mesajıyla ülkemizin yanlarında olma mutluluğu da yaşatıldı.

      Bu 10 günlük gezide geçmişte yapılanların aksine giden heyet tarafından oralardaki modern hizmetlerinde incelenmesiyle 2 ay aradan sonraki yıllardır dilediğim 2. hayalimde gerçekleştirildi

    Özelde gurbetçilerimize her yılın Haziran ayı başı ile Kasım ayı sonuna kadar tüm kamu hizmetlerinde pozitif ayrımcılık sağlanması olmak üzere memleketimiz için kim getirirse getirsin gündeme getirilen tüm sıkıntıların giderilmesinin sağlanması için gerekenlerin zaman geçirilmeden yerine dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


21.04.2015 12:58:29

Ali Genç

3 ayda 2. artı hayali gerçekleştirenlere

3 ayda 2. artı hayali gerçekleştirenlere