Bir aylık süre içinde İnternetten yayın yapan gazeteciler ve buradaki yazarlar bir araya gelerek bir cemiyet altında birleştiler. 25 civarındaki İnternet Gazetecisi Mustafa Avcı Başkanlığında bir araya gelerek güç oluştururken, ilimizin 2 güzide Gazeteciler Cemiyetide bu cemiyetin devamı için destek vermişlerdir.  

      Hani atalarımızın bir lafı var, ? birlikten güç doğar? diye. Bir araya gelmek ve birlik içinde areket etmek okuyucu içinde doğru haber alma imkanı doğar. Bugüne kadar gördüğüm kadarı ile bu beraberliği görmekteyim. 

      Ha yarın ne olur bilinemez ama bu tür beraberlikler sen ben meselesine çekilmezse bu güzel başlangıç devam eder. Zaten Mustafa Avcı kardeşimde benim olup olmamam önemli değil hevesli olan varsa kongrede aday olur ona teslim ederim sözüde bunu gösteriyor. 

      Geçmişte şunu çok gördüm, başkanlık koltuğuna oturursam, adım başkan olursa itibar görüm düşüncesi ile hareket ederseniz daha işin başında kaybedersiniz. Bunu kaybetmemek için itibar düşüncesi yaşamadan mesleğini icra etmek düşüncesi olursa verimli ve yararlı olur. 

     Benim ne tanınmaya, neden şöhret olmaya ihtiyacım olmadığı halde Aksaray 68 Gazeteciler Cemiyetine kadim dostluğum olması nedeni ile beraberim. Aynı şekilde İnternet Gazeteciler Cemiyetindeki arkadaşlarımda samimi dostlarım olduğu için rıca ettiler bende cemiyetin kurucusu oldum. 

     Ne bir Başkanlık, hatta nede bir yönetim kurulunda olayım düşüncem yoktur. Ben mesleğimizin daha düzenli ve güzel haber alıp vermesinden yanayım. Bunun için onlarla beraberim, hatta diğer iki Gazeteciler Cemiyetindeki bazı İnternet gazetecileride bu cemiyette görev almış bulunmaktadır. 

      Dolayısı ile gördüğüm kadar, hava sanki ayrı isimler altında da olsalar üç dört cemiyet aynı düşüncede ve bir arada hareket ediyorlar. Bu da son zamanlarda güzel bir gelişmedir. 

      Şimdi işin birde şu tarafına bakmak lazım, kabul edersiniz etmezsiniz. Benim köşe yazılarım gazetemiz dışında 16 sitede yayınlanıyor. Zannedersem bundan sora bu sayı dahada artacak gibi görünüyor. Her sitede en az 2000 kişi tıklıyor. Bunu ikiye katlasanız gazetenin haricinde 32 bin kişi eder. Üstelik benim gazetemde en çok traja sahip bir gazete. 

     Gazete üzerinden bu kadar okuyucuya ulaşmanız mümkün değil. Asır artık teknoloji zamanı ve iletişim aracıdır. 300 veya 500 gazete ile kaç okuyucuya ulaşabilirsiniz? Ama sanal alemde herkesin elinde telafon dünya ile iletişim kuruluyor. 

     Gazetenizi başka şehir veya ülkeye göndermeniz mümkün değildir. Ama internet üzerinden haber ve yazılarınız dünya ile iletişim kurmaktadır. Artık medyanın gücünün ne olduğunu başka şekilde anlatmama gerek var mı? 

     İnternet Gazeteciler Cemiyeti ilk ziyaretini Sayın Valimiz Aykut Pekmez ve Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ile yapmıştır. Burada gördüğüm beraberlik ve samimiyet fevkalade güzel. İnşallah bu birlik, beraberlik ve samimiyet uzun dönem devam eder. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. 


13.12.2017 23:55:14

Erdogan Kaya

25 internet gazetecisi bir arada

25 internet gazetecisi bir arada