Anlamış değilim Müslüman bir ülkemiyiz, yoksa bir kısmı gayrimüslim bir ülkemiyiz? Samimi söylüyorum anlamadım, hadi gayri Müslimler 21 Aralıkta kıyamet senaryoları yapıyor da bizim medya neyin peşinde anlamış değiliz beyler. Televizyon kanallarına bakıyorum, gayri Müslimlerin sözlerini maden bulmuş gibi sürekli televizyon ekranlarına getirerek kıyamet tellallığı yapıyorlar. Hem de kıyametin uğramadığı yerler ayakta kalan turistik ve tam bir eğlence yerleri.

        Be kardeşim kıyametin kopacağı yerler aslında önce bunların başına kopacak. Kıyamet kopacak ama Kuran da tarif edilen hadiseler yaşandıktan sonra kopacak. Daha mehdi Aleyhisselam gelmedi, Hz. İsa inmedi hele mehdi ile bir araya gelip görev yapmadı. Bunlar olması lazım ki ondan sonra kıyamet gelsin. Kurana inanan bir toplum olmamıza rağmen bizde onlara inanmışız.

      Ama ne diyelim ipin ucu puştun elinde olursa, günah diye birçok önemli yerleri gayri Müslimlere vermişiz, yâda Türk vatandaşı olup da dinle imanla alakası olmayan adamlar bize haber ve yorum anlatırsa, bizde allana pullana dinler arkalarından gideriz sonrada esas mı ki, der dururuz.

       Bir Müslüman kıyametle ilgili bilgileri bilmesi gerekir, çünkü bu konuda birçok ayet ve hadisler vardır. Açıp bir hadis kitabına yâda, bir tefsire baktığımızda her şeyi açıkça görürüz.

       “ Çünkü o boruya (sur’a) üfürüldüğü zaman, işte o gün, zorlu bir gündür, kâfirler için hiç kolay değildir.” (müdessir süresi. A. 8-10)

        İşte burada çok önemli bir mesaj var, kâfirler için sur’a üflendiğinde hiçte kolay olmayacak derken neyi kastediyor yüce rabbimiz. Kıyamet koparken kâfirler duman olacak, kaçacak yer arayacaklar. Öyle tatil köyüne falan kaçmak yok, esas kıyamet dinsizlerin başına kopacakken kıyamet tellallığı yapanlardan hiç kaçan var mı?

      Bakın hadisi şerifler kıyametin kopması için neler diyor:

      “ İsa gökten inecek duman çıkacak, Kâbe yıkılacak” ( Buhari)

     “ Yecüc ve mecüc çıkacak” (İbni Cerir)

     “ Mehdi gelecek” (Ebu nuaym)

      “ Dabbetülarz çıkacak” (yerden bilinmeyen bir canlının çıkışı) ( İbni Cerir )

      “ Konuşan hayvanlar olacak” ( Tirmizi)

     “ Deccal Gelecek” ( İ.E. Şeybe)

       Hadis ve ayetlere baktığımızda yukarıdaki ayet ve hadislerden henüz hiçbirisi olmamış. Hiçbir İslam alimi de şu son günlerde anlatılan gayri Müslimlerin çıkardığı dedikoduyu doğrular bir açıklaması da yok. Nasıl oluyor da müslümanım diyen bu insanlar Hıristiyan ve Yahudilerin çıkardıkları sözlere inanarak acaba diyebiliyor.

       Burada şu sonuş çıkmıyor mu insanların bir kısmının müslümanım deyip de Müslüman gibi yaşamadı İslam dan bir haber değimliyiz. Kuranı bilmiyoruz, fıkhı bilmiyoruz, doğru dürüst namaz kılmasını bilmiyoruz, çoğu gençler gusül abdestinden bir haber. Ne olacak elbette medyada anlatılanlara inanacak, adı din Prof. Olup da dinden haberi olmayan etiket sapıklarına da inanırsan halimiz işte şimdi duman beyler.

      Hepimizin evinde mutlaka duvarımıza asılmış göstermelik bir kuranı kerim evimizin köşesin de asılı. Onlar duvara asılmak için alınmasın, bir Müslüman’a ne anlatılıyor okunsun diye alınmalı. Hatta nerede ise çoğumuzun evinde bir ilmihal mutlaka vardır. Bunlara bakmayız, erkek hindi gibi kadınların içine oturup fetva veren hocalara basit sorular soruyoruz. Açta evindeki ilmihale bir bak Müslüman.

      Erkek hindi dediğim hocaların nefsi yok mu, hanımların içine oturuyor ve din anlatıyor. Yok kardeşim böyle bir şey, bunları etiketi Dr. Yada Prof. Olan bazı sapıklar yapıyor. Bunları dinleyene kadar alın elinize bir ilmihal okuyun.   Artık dini nerede ise dinsizlerden öğreneceğiz. Tıpkı acaba mı 21 Aralık da kıyamet kopacak diye soran zavallılar gibi. Kıyametin alametleri var, gelişinde önce yaşanacaklar var. Hele durun bir bakalım Mehdi ile İsa Aleyhisselamın birlikte idaresine tanık olalım. Korkmayın 21 Aralık da bir nane olmayacak, biz kendimizi kıyamete göre değil ahrete hazırlanmaya çalışalım. Asıl korku mahşerde olacak aman yarabbi hepimize şefaat et.

     


17.12.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

21 Aralık`ta hiçbir nane olmayacak`

21 Aralık?ta hiçbir nane olmayacak?