Maya takvimine göre Marduk gezegeni dünyaya çarpacakmış ve dünyada kıyamet kopacakmış. Bu rivayete göre dünya karanlığa bürünecek ve sonu olacakmış. Sakın buna inanıp da son arzularınızı yerine getirmeye kalkışmayın; sonra pişman olursunuz.


Bu durumda milyonlarca insan bu şok durumdan çok kötü etkilenecekmiş. Hatta dünya nüfusunun yarıdan çoğu psikolojik bunalımdan kafayı yiyecekmiş. Tabi ki; bunların hepsi miş, mış. Tüm bu miş mışlar bir yana bu durum İzmir’in Şirince ilçesine yarayacak. Nedeni ise bu yörenin bu durumdan etkilenmeyecek olmasındanmış. Bu yüzden Şirince şimdiden Yüz bin kişilik rezervasyona ulaşmış.


Şaka bir yana bu tezin tersi olur da sadece Şirince’de bu risk gerçekleşirse ilk kez ahrete rezervasyon yapılmış olacaktır. 21 Aralık’ta bu olayın gerçekleşme beklentisi saflık olur ama benin temennim bu olayın sadece bir günlüğüne gerçekleşmesidir.


Neden mi?


İnsanlık; kaynakları hovardaca harcıyor ve nimetlerin değerini bilmiyor.


Nasıl mı?


*Günde beş milyon ekmek çöpe atılıyor,


*Elektrik ve su savurganlığı başını almış gidiyor,


*Atmosfer kirliliği dünyayı sarmış,


*Fazla ürün alma uğruna toprak zehirlenmiş,


*Ormanlar talan edilerek beton binalara kurban edilmiş.


Maalesef insanoğlu tecrübeyi ancak yaşayarak anlıyor ve öğreniyor. Bu yüzden temennim 21 Aralık’ta bu kıyamet yaşanır ve görülür. Her ne kadar buna inanmasam da.


12.12.2012 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

21 ARALIK KÂBUSU

21 ARALIK KÂBUSU