Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Beyin yaygın medya’da, Milletvekilimiz Ali  Rıza Alaboyun ağabeyin ise Aksaray’daki yayın organlarında yayınlanan haberlerinin başlıklarını görünce tüm hemşerilerimiz gibi bende çok sevindim.

    Başlığını görünce sevindiğim haberleri okuyuncada sevincim kursağımda kaldı.!!!

 BAKAN BEYİN AÇIKLADIKLARI 6 YIL ÖNCE BİLDİKLERİMİZİN TEKRARI!!!

    Önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun Beyin okul arkadaşı İslam tarihi boyunca hep birlikte olduğumuz gibi 2. İlçelik esaretinde kurtulduğumuzda da aynı ortak kaderi paylaştığımız Larende(Karaman)’li olmasından dolayı hemşerimiz olan Sayın Lütfi Elvan’ın yaygın medya organlarında yayınlanan.

     Bu yayınların kaynak gösterilerek bizim mahalli gazetelerimizde de yer verilen haberde Aksaray’ımızdan da geçmesi planlanan Antalya-Kayseri hızlı tren hattını biz 6 yıl 1 ay önceden zaten biliyorduk.!!!

   Bakan Elvan’ın yaptığı açıklamadaki bilgi 18 Aralık 2010’da kendisinden önceki Bakan arkadaşı Binali Yıldırım Bey tarafından önce OSB’de iş adamlarımıza,ardından ise Belediye Tiyatro Salonunda katıldığı Ak Parti genişletilmiş il divan toplantısında açıklamıştı.

     Hemşerimiz Lütfi Elvan Beyin açıklaması ise bu hattın ihalesi olsaydı kendisinden önceki arkadaşı tarafından açıklanan haberin ileri bir adımı olacaktı.!!!

    Oysa yaptığı açıklama bu hattın uygulama projesi ihalesinin yapılacağı olurken!

   2004’den bu yana ülkemiz ve ilimizin en yetkilileri tarafından 5 defa tekrarlanan istikbalimizin olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla,Aksaray- Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yerköy hattı için ise hiçbir açıklamada bulunmadı.!!!

 ALİ RIZA BEY’İN AÇIKLAMASI BAKAN BEYİN AÇIKLAMALARININDA GERİSİNDE!!!

     Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun ağabey’in açıklaması ise sanki Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy- Kırşehir ve Kırşehir-Yozgat/Yerköy tren hattımızın ihalesi yapılacakmış gibi algılanıp bu şekilde haberleştirildi.!!!

    Oysa Ali Rıza Ağabeyin açıklaması okul arkadaşı Lütfi Elvan Beyin Antalya’da Ak Parti İl kongresinde yaptığı açıklamasında belirttiği Aksaray’ımızdan da geçmesi planlanan Antalya-Kayseri tren hattı projesinin geldiği aşamanın çok gerisindeki bir açıklamaydı.!!!

2015-16’DA PLANLANAN AKSARAY,ULUKIŞLA,KIRŞEHİR VE YERKÖY HATTININ YAPIM PROJESİ VEYA  YAPIM İHALESİ DEĞİL!!!, ETÜD PROJESİNİN YAPIMININ PROĞRAMA ALINMASIDIR!!!

    Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun ağabey Aksaray-Ulukışla ve Aksaray-Kırşehir üzerinden Yozgat Yerköy’e bağlanacak hattın uygulama projesinin yapılacağını belirtmektedir.

   Demecini dayandırdığı Resmi Gazetenin 14 Ocak 2015 Tarihli 29236 sayılı mükerrer sayısını inceleyeniniz oldu mu bilmiyorum.!

     Ben inceledim ve yaptığım incelemede 62. Sayfada bulunan bilgilerde ara başlıkta belirttiğim gibi programa alınan hattın ihalesi, yapım projesi ve etüt projesinin bile ihalesi bile olmayıp! Programa alınan etüt projenin 2015-16’da yapılabileceğidir.!!!

    Bu resmi gazetede bundan öteye yeni bir şey bulamadım.

 ALİ RIZA BEY VE ARKADAŞLARI 11 YILDA GEREKENİ YAPTILARMIKI?!!!

 ” BİZDEN SONRAKİLER TAKİP ETSİN” DİYEREK TOPU YENİ SEÇİLECEKLERE ATIYOR?!!!

    Ali Rıza ağabey’in Milletvekili seçilmesinden 2 yıl sonra yani 11 yıl öncesinden başlanarak o zamandan en sonuncusu 2014’ün 13 Martında olmak üzere en yetkili ağızlar tarafından 5 defa sözü tren hattımız için söz verilmişti.

   Sözü verilen hat için kendisi ve 2004’den sonrasını hesaplayacak olsak bile 11 yıldan bu yana birlikte seçilip çalıştıkları Vekil arkadaşlarıyla  Aksaray’ın Ak Partiye 9 seçimde sağladığı ful desteğinde etkisiyle gerekeni yapmış olsalardı bu hattın yapım ihalesi çoktan yapılır hatta hizmete açılması da çoktan sağlanmış olurdu.!!!

BIRAKIN ETUD PROJESİNDEN GERİ DÖNÜŞUN OLMAYACAĞINI İHALESİ YAPILANDAN BİLE GERİ DÖNÜŞMESİNİN KANITI AKSARAY ET BALIK KURUMU YATIRIMIDIR!!!

    Ali Rıza Bey demecinde resmi gazetede yayınlanan kararla bu projede gire dönülmez bir duruma gelindiğini belirtiyor.!!!

    Bırakın Etüt projesinden geriye dönülememesini şu anda Belediyenin depoları ve Mantarcılık üretimi yapılan binalar Aksaray’ın ihale edilen ve inşaatlarının neredeyse ana binalarının tamamı bitmesine rağmen iptal edilerek kaderine terk edilen Aksaray Et Balık Kurumu Entegre Tesisleri Ali Rıza Beyin söylediklerinin tam zıttı’nı ortaya koyuyor.!!!

 AKSARAY VE KIRŞEHİR VİLAYETLERİ İŞ BİRLİĞİYLE BAŞBAKANDAN GENEL SEÇİMDEN

    ÖNCE TREN HATTIMIZIN BİTİŞ TARİHİDE BELLİ OLAN KESİN İHALE TARİHİNİ ALMALI!!!

     Şimdiye kadar yapılmayanın zaman geçirilmeden Aksaray ve Kırşehir li siyasetçilerle, Meslek Odaları ve STK larıyla  iş birliği yapılarak seçimlerden önce bu sene içinde hattımızın bitim tarihide belli olacak şekilde ihale tarihini konusunda mutlaka söz almaları ile muradımıza ereriz.

    Aksi ise lafı güzaftan öteye geçmez.

   Bu bilinçle gereğinin bu memleketin ekmeğini yiyip,suyunu içip havasını soluyanlar tarafından yapılması,yaptırılması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


21.01.2015 14:48:05

Ali Genç

2015-16 İçin Planlanan Tren Hattı Değil, Hattın Etüt Projesinin Yapılmasıdır

2015-16 İçin Planlanan Tren Hattı Değil, Hattın Etüt Projesinin Yapılmasıdır