Cuma günü 1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle 80 civarında ne oldukları belli olmayan ve işçilikle alakası olmayan bir avuç ne idüğü belirsiz kişilerin Hükümet meydanında kutlama yapması işçi bayramına gölge düşürmüştür. Bu gölgeye birde devletin Emniyet Müdür yardımcısı Ömer Parıltılı ikinci kez gölge düşürmüştür. Asli görevi buradaki olaylara müdahale etmek olan Müdür Bey, Gazetecilere saldırarak onlara küfredip yumruk atması ikinci bir çirkinlik olmuştur.

      Önce Müdür Beyin yaptığı çirkinliğe bakacak olursak, görevleri kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilere karşı engel olmaya çalışan Müdür Bey, gazetecinin kamerasını kapatmaya çalışıyor, ardından kulağına eğilip bir şeyler söylüyor ve kameralara da yansıyan şekli ile telsizi yumruk yapıp gazetecinin suratına vuruyor.

      Senin görevin olayları önlemek mi yoksa olayları görüntüleyen gazetecilere küfredip dövmek mi? Bu çirkin olay hangi gazeteciye yapılırsa yapılsın çirkin ve hazmedilemez bir durum. Bunu yapan Emniyet mensubunu kınıyor, devletimizin hemen gerekeni yapmasını bekliyoruz. Bugün o arkadaşımıza yarın başkasına yapılması her an muhtemeldir.

      Emniyet Müdürü Mehmet Bey neden basın camiasının Emniyet çalışmalarını yazmadığına sitem edene kadar, bunun nedenlerini araştırsa daha iyi olur. Şunu da söylemek isterim basın mensubu arkadaşlarımızda kendileri dışında mağduriyete uğrayan gazeteci arkadaşlarına artık seyretmesinler.

      Bir yılda benim arkamdan nerede nasıl yazıldığı belli olmayan trafik cezalarını köşemde yazdığımda bana Emniyetle niçin uğraştığımı soranlar şimdi anladı mı? Bir yılda 2 bin liranın üzerinde keyfi olarak arkamdan ceza durup dururken yazılmadı. Kasıtlı ve bilinçli olarak hatta adı fahri trafik müfettişi imzalı kişilerce o saatlerde yazılan cezanın yerinde olmadığım halde ceza yazıldı. Hatta o kadar gülünç ki il dışında olduğum halde Aksaray’da ceza yazdılar. Konuyu Emniyet Müdürümüz Mehmet Beyde biliyor ben kendisine bunu defalarca anlattım.

      Emniyette paralel yapının bitmediğini biz gazetecilere düşmanın olduğunu şimdi öğrenmişinizdir. Bana yazılan 10 cezadan hadi ikisi haklı deyim ama sekizi kesin haksız yazılan cezalardır. Adam Allahtan korkar arkamdan 360 TL. Kadar cezayı bir kerede yazıp gönderdiler.

      Bunu niçin yazdım arkadaşlar Emniyette gazetecilere karşı bir gurup var. Paralel yapı ile ilgili yazı yazanlar bir şekilde cezalandırılmaya çalışılıyor. Bu trafik cezası olur, yumuk olur, küfür olur. İçişleri Bakanlığını ve Emniyet Genel Genel müdürlüğünü Aksaray’daki teşkilata el atması için uyarıyorum. Bu yazıyı yazdıktan sonra bizimle ilgili bir olumsuzluk olmasından da endişe ediyorum. Arabamızda bir durum mu olacak ya da herhangi bir suç mu isnat edilerek Emniyete alınacağımız endişesini hiç kaybetmedim.

      Emniyet bizim göz bebeğimiz ve huzurumuzun temini olmasını beklediğimiz bir kurumdur, bu kuruma karşıda değiliz. Bu kuruma güvenmeyip de kime güveneceğiz? Sokaktaki herhangi bir kişiden fazla Emniyetten endişe etmememize neden olan olaylar yaşıyoruz.

      1 Mayıs kutlaması diye yıllardır ortaya atılan şenlikler işçi bayramından çıkmış herhangi bir partilerin ideolojik kutlamaları haline gelmiştir. Hani 1 Mayıs işçi bayramı idi, işçi bayramı mı yoksa siyasi partilerin gösteri terör mü?

     HDP ile işçi bayramının ne alakası var, bırakın eğer kutlanacaksa bunu işçiler kutlasın. Hiçbir işçinin katılmadığı 1 Mayısı kim ve ne için kutlar? Bu bayramlara zaten işçiler korkusundan gelmemektedir.

      Dün ve bugün 1 Mayısa CHP sahip çıkarken buna bir ortak daha çıktı HDP denen bir parti. Bunun adı bayramsa bırakın bayramı işçiler yapsın eğlenip kutlasınlar. Hatta bu bayramlar meydanda mı kutlanılır, daha geniş bir alanda oynayıp zıplasınlar.

      Ama ne çare yok işçi kutlayamaz terör odakları kutlar. Kimisi orak çekiç sallar, kimisi Apo’nun resmini sallar, kimi kızıl bayrak. Neresinde 1 Mayıs bayramı var bunun, kim diyebilir bunun adına bayram diye? Neden bu teröristlere meydanlar verilip ülke aleyhinde propaganda yaptırılıyor. Bu iş için neden işçiler değil partiler izin istiyor ve olay çıkarıyorlar? Emniyetin işi bunlara engel olmakken neden gazeteci döverler anlamış değilim. Artık işçi bayramı diye ülkeyi karıştırmaya yönelik yapılan bu kutlamalara merkezi yerlerde izin verilmemeli.


2.05.2015 12:56:48

Erdogan Kaya

1 Mayısçılar ve müdür beyin yumruğu

1 Mayısçılar ve müdür beyin yumruğu