Milletin emrinde ve Din-i Mübin-i İslam´ın hizmetinde bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak;

Bugün milletimizin hukukunu korumak için üzerimize düşeni yapmak en büyük vecibedir. Ülkenin ve milletin birliğinin, huzur ve refahının ayaklar altına alınması, milli iradenin cebir ve şiddetle çiğnenmesini asla kabul etmeyiz. Milletimizin manevi rehberleri olarak her türlü kanun ve hukuk dışı girişimlere karşı milletimizle beraberiz.

15 Temmuz gecesi, minarelerden ezanlar, selalar okuyup sonrasında meydanlarda nöbette kalarak milli iradeyi korumak için cemaatimizin önünde yürüdük. Ezanların susturulduğu darbelerden, darbeleri susturan salaları bize lütfettiği için Allah´a hamdediyorum.

Millete bomba yağdıran, masum insanları katleden bir örgütün ne İslam´la ne de insanlıkla bir ilişkisi olamaz. Akletmeyenlerin, aklını başkasına kiralayanların dindarlığı sadece kendilerini değil, milleti felakete sürüklemiştir.

FETÖ terör örgütü dini ve dini duyguları istismar eden, milletimizin sadakasını, evlatlarını çalan, milletimizin değerlerini gasp eden, her türlü gayri ahlaki davranışlarla kendine imkan devşiren, devletin birçok kurumuna sirayet ederek milletin geleceğini ipotek altına almak isteyen bir örgüt olduğu görülmüştür. FETÖ terör örgütü Din adına Allah adına insanların manevi duygularını istismar ederek kurulan İslam´a taban taba zıttır.

Milletimiz, tarihte olduğu gibi 15 Temmuz´da imanını, vatanını, istikbal ve istiklalini en muazzez varlığı bilmiştir.  15 Temmuz gecesi Milletimizin bu soylu direnişi yüksek bir adalet ile taçlandırıldığı takdirde tarihteki yerini alacaktır. Aziz vatanımız, dinimiz, milletimiz bayrağımız ve devletimiz uğruna şehit olanları rahmetle anıyor, yaralanan gazilerimize şifalar diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımın, darbe karşısında gösterdiği üstün liderliğe derin şükranlarımı sunuyor, Sayın Başkanım Prof. Dr. Mehmet Görmez hocama bizleri aydınlatıp  engin bilgileriyle donattığı için teşekkür ediyorum.

 


5.08.2016 00:44:02

İshak Pekgöz

15 Temmuz Salaların sesleri

15 Temmuz Salaların sesleri