Bu yazıyı konunun gerçekleşeceği tarihten 2 gün öncesinden yazıyorum.
Hem erken yazmanın hem de bu konunun maksadı özelde gençlerimizin, genelde ise tüm insanlarımızın kendi inancımıza uygun olarak Züleyha´nın Hz. Yusuf(A.S.)´a olan sevgisini, Kerem ile Aslı´nın, Arzu ile Kamber´in ve Leyla ile Mecnun´un saf ve temiz sevgileri gibi bir birilerini Hakkın rızasına uygun olarak sevmelerini engellemek, sevdikleriyle kavuşmalarını kutlamalarına engel olmak değildir!!!
Aksine insanlarımızı bu maksatla ortaya atılan uyanların 2 alemini de mahvedecek uygulamadan Cürmü kadar yer yaksa da 1. maksat Rabbimiz tarafından Yüce kitabımız Hz. Kuran´ın Maide Suresinin 119. Ayetinde indindeki tek din olduğunu belirttiği İslam´a mensup biz Müslümanlara önce bizimle de, gerçek sevgiyle de, sevgiliyle de ilgisi olmayan gayri Müslimlerin bir dini günü hatta bayramı hakkında bilgi vermek.
2. Maksadı ise bu bizimle ve bizim inancımızın çerçevesini çizdiği sevgiyle, sevgiliyle uzaktan yakından alakası olmayan bu günü kutlayanların, kutlamaya aracı olanların, bu maksatla ticareti yapanların uğrayacağı zararı belirtmektir!!!
SEVGİLİLER´İN DEĞİL PAPAZ VALENTİNE´NİN HIRISTİYANLIK CİNSELLİK BAYRAMI!!!
Öncelikle bu günü kutlamak isteyenler, bu günde kullanılacak objelerin ticaretini yapanların bu günün bizim inancımıza göre oluşan sevgiyle alakasının olmadığını.
Bu günün Roma döneminde yaşayan ve Hıristiyanlık inancına göre bizdeki karşılığı ?Evliya? olan ?Aziz? Papaz Velentine tarafından gizlice buluşturulan Hıristiyan gençleri tarafından bu Papaza atfen yapılan bir Hıristiyanlık bayramı olduğunu bilmeleri!!!
ALLAH(C.C.)KURANI KERİMDE MÜMİNLERİN KENDİ YOLLARININ DIŞINA ÇIKMASINI YASAKLIYOR
Bunun ışığı altında önce Müslüman olanların gayri Müslim inancının gereğini yapmalarının yasak olması nedeniyle bunlara uymanın da günah olduğunu bilmelerini!!!
Bu konuda Yüce kitabımız Hz. Kuran´ın? Ve kim kendisine hidayet beyan edildikten (açıkladıktan) sonra resûle muhalefet ederse ve müminlerin yolunun dışında bir yola tâbî olursa, onu döndüğü yola çeviririz ve onu cehenneme yaslarız. Ve o ne kötü varış yeri.( Nisa Suresi 115. Ayeti kerime)
İyilik ve takva (Allah´a karşı gelmekten sakınma) üzere yardımlaşın. Ama günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın. Allah´a karşı gelmekten sakının. Çünkü Allah´ın cezası çok şiddetlidir.(Maide suresi 2. Ayeti kerime)
İSLAMDAN ÖNCEKİ DİNLERİN KİTAPLARI TAHRİF EDİLDİĞİNDEN HAKKIN KATINDA DİN DEĞİLLLER
Hz. Adem(A.S.) Atamızdan Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)´e kadarki gelip geçmiş tüm Peygamberlerin tamamını ve kendilerine gönderilen dinler ve onların kitaplarının tahrif edilmeden önceki orijinal emirlerini ve artılarını kabul eden dinimiz tahrif edilenlerin Hak kelamı olmaktan çıkması nedeniyle Ali İmran Suresi 19. Ayetinde belirtildiği gibi onların dinleri batıl olduğundan Allah(C.C.)´ın yanında İslam´ın dışında din yoktur!!!
HZ.MUHAMMED(S.A.V)YAHUDİLEREDE,HIRISTİYANLARADA İRANLILARADA UYMAYI YASAKLIYOR!!
Ebu Saîd el-Hudrî´nin aktarımına göre, Allah´ın Resulü şöyle buyurdu; ?Sizler karış, karış, arşın, arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz/onların inançları ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler deliğine girecek olsalar siz de onları takip edeceksiniz.?
(Hz. Peygamberin gelecekle ilgili bu ürpertici açıklaması üzerine biz sahabeler) sorduk: Ya resulullah! (İzlerini takip edeceğimiz bu topluluklar) Yahudiler ve Hıristiyanlar mı olacak?
Şöyle buyurdu: ?Ya başka kimler olacaktı?? (Buhari, Enbiya 50; Müslim, İlm 6)
Diğer bir rivayete göre ise Allah Resulü şöyle buyurmuştur: ?Ümmetim kendisinden önceki ümmet topluluklarının bir kısmını karış, karış, arşın, arşın izlemedikçe Kıyamet kopmayacaktır.? Sahabeler tarafından soruldu: Arkaları sıra gidilecek olan bu topluluklar Farslılar ve Rumlar (İranlılar ve Doğu Bizanslılar) mı olacak Yâ Resulullah!? İnsanları onlar temsil etmiyorlar mı? (Elbet onlar olacaklar.)? (Feyzül-Kadîr 6/261 Hn. 7224)
İlk hadiste Yahudilerle Hıristiyanların, ikinci hadiste ise Fars ile Rumların İslam ahlakına uymayan hal ve hareketlerini taklit etmekten, İslâm ümmeti sakındırılmıştır.!!!
14 Mart Hıristiyanlık bayramında etkinlik yapmayı düşünen Müslüman gençlerin ve bu günün ticaretini yapmayı planlayanların Yüceler, Yücesi Yaratıcımızın ve Kutlu Elçisinin bu kesin emirlerinin ışığında kendilerinin evlatlarının da dünya ve ahretlerini berbat edecek bu uygulamadan kesinlikle uzak durmaları, eş dost ve akrabaları ile arkadaşlarını da medeni şekildeki ikna ile uzak tutmaları dileğiyle.
Cuma´nız Mübarek olsun.
Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

(*) Bu yazımı yazarken? islam-tr.net/forum/konu/valentine%C2%B4s-day-sevgililer-gunu.8560/ kuran meali.org/kuran/nisa-suresi/2-diyanet-isleri-meali.aspx, islahhaber.net/makale/bati-nin-kultur-emperyalizmi--sevgililer-gunu/,sorularlaislamiyet.com/qna/166487/oyle-ki-eger-onlar-zehirli-bir-kentenkele-cukuruna-girseler-siz-yine-onlarin-pesinden-gideceksiniz-anlaminda-bir-hadis-var-midir.html?dan faydalandım. Emeği geçenlerden Allah(C.C.) razı olsun. Ali Genç

 


12.02.2016 09:13:46

Ali Genç

14 Mart Sevgililer günü değil, Hristiyan bayramıdır

14 Mart Sevgililer günü değil, Hristiyan bayramıdır