Bizleri yoktan var eden var ettiklerini de başı boş bırakmayan gözetlemek ve kollamak isteyen bize şah damarımızdan daha da yakın olan Ezel ve Ebetle birlikte Hesap gününün de yegana sahibi olan Mabudumuz biz kullarına karşı günümüzün tabiriyle Pozitif ayırımcılıkla himaye ediyor.

  Rahmeti gazabını kuşatmış olan Mabudumuz kullarının işledikleri günahlara karşı sadece bir ceza veriyor.

   Fakat vermenin büyüklüğünün azametinin gereği yaptığımız bir çok ibadete karşılık ise bir yerine 10 misli sevap vererek yanına tertemiz almak istiyor.!!!

   Bunun içinde yılın 360 günün tamamında bizlerin işlediğimiz günahlardan kurtulabilmemiz için ise sayısız olarak fırsatlar üstüne fırsatlar sunuyor.

   Yüceler, Yücesi Mabudumuzun biz günahkâr kullarına sunduğu bu sayısız fırsatlardan biriside 30 gün boyunca tuttuğumuz Ramazan orucunun her bir gününe bu günün karşılığı olan sevabı vermesinin yanında ayrıca da her bir güne artı olarak ta ortalama 10 günün sevabını veriyor.

    Bu artı sevaplarla bir ay oruç tutmakla bize 11 ay  ay boyunca oruç tutmuşuz gibi sevap veriyor.

    Yani bir aylık Ramazan orucumuza karşılık 330 gün oruç tutmuşuz gibi sevabı veriyor.

     Rabbimiz ´in bu  her bir gününe  11 gün  mükafat vermekle de yetinmiyor.

  Birde bunun üstüne bizlere eğer ki  Ramazandan sonra 6 gün daha oruç tutacak olur isek bu orucunda her bir gününe verdiği 6 misli mükafatla yılın tamamını oruçlu imişiz gibi sevap vermektedir.!!!

    Rabbimiz yapılan iyiliklere karşılık 10 misliyle mukabelede bulunacağını Yüce kitabı Hazreti Kuran´ın Enam Suresinin 160. Ayeti Kerimesinde ?Kim ki bir iyilikle gelirse kendisine bunun on katı vardır.

   Kimde kötülük yaparsa onun mislinden başkasıyla cezalandırılmaz ve onlar haksızlığa uğratılmazlar.!!!? diye buyuruyor.

     ŞEVVAL ORUCU SÜNNETTİR!!!

    Ramazandan sonra tutulan Şevval Orucunun Peygamber efendimizin sayısız hadislerinde özelliklede ?Buhari,Teberani,İbni Mecce,İbni Huzeyme ve Tirmizi  gibi Hadiscilerin kaynaklarında belirtildiği gibi efendimizin kendi sünnetidir.

PEYGAMBERİMİZİN BİR SÜNNETİNİ YERİNE GETİREN´E

 100 ŞEHİT SEVABI VERİLECEK

   Bir çok anonim İslam kaynağında Peygamber Efendimizin unutulan bir sünnetini yerine getirene 100 Şehit sevabı verileceği belirtiliyor.

ŞEVVAL ORUCUNUN PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETİ OLDUĞUNU ONU MEDİNEDE EVİNDE MİSAFİR EDEN HZ.EYYÜBEL ENSARİ(R.A.)BELİRTİYOR!!!

   Bu kaynakların yanında yine Müslim Siyam 204;Camiü´s-Sağir3/3668´de  Peygamberimiz Medine´ye hicret ettiğinde  kendi haneyi saadetlerini kuruncaya kadar evinde misafir olduğu, İstanbul´u muzunda manevi Fatihi olan Hz. Eyyübel Ensari(R.A.) Hazretleri Resulü Ekrem efendimiz(S.A.V.) buyurdu ki;

? Her kim Ramazan orucunu tutar ve sonra onun ardı sıra Şevval´den altı gün daha oruç tutarsa bütün sene oruç tutmuş gibi olur.!!!? diye belirtiyor.

    Tüm Müslümanlarla birlikte bu yazıyı okuyan ve yazanında bu bulunmaz nimetten faydalanarak hem Şevval, hem de geçmiş kazalarına niyet ederek bu 6 gün orucunu tutması, eş, dost ve akrabalarına da tavsiye etmesi dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

(*)Bugünkü yazımı yazarken Enam suresinin mealini?www.Dinimiz İslam. com/detay.asp?Aid=4441,Hz. Eyyübel Ensari(R.A)´nın Peygamberimizden rivayet ettiği Hadisi Şerifi ise? İslam Fedaileri? internet sitesinden aldım. Emeği geçenlerden Mevla´mız razı olsun. Ali Genç.

 


27.07.2015 08:54:27

Ali Genç

1 Yıllık ful sevaba var mısınız?

1 Yıllık ful sevaba var mısınız?