Yarın yani 1 Mayıs 2017 Pazartesi günü Cumhuriyet devrimlerinden önce medeniyetimiz tarafından kullanılan  Rumi takvime göre Nisan ayının bitmesine 10 günden fazla zaman var.

  Fakat Cumhuriyet devrimleriyle birlikte geçtiğimiz Grogoryan yani Miladi takvime göre ise yarın1  Nisan ayını geride bırakıp Mayıs ayından gün almış olacağız.

   İster eski İslam medeniyetimizin Kadim sabit takvimimize göre  Nisan ayında olalım, isterse Miladi takvime göre Mayıs ayına girilmiş olunsun  fark etmez.

   Çünkü ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinin yüksek yerleri  Bitlis civarındaki Pazar gününü Haberlere akseden 2.5 kalınlıktaki yolları kapatan Kar dışında her yerde tabiat kelimenin tam anlamıyla uyandı.

   Hele, hele bu sene ülkemiz genelinde  önce kar, ardından ise yağmur yağışlarının çokluğu nedeniyle tabiatın kurak geçen yıllara göre daha yeşil olması nedeniyle, çeşit, çeşit ,renk, renk ve boy, boy daha  çok nebat boy vermiş.

 Yani kelimenin tam anlamıyla her yerde insanlar, ağaçlar, otlar, çiçekler ,böcekler ve akla gelin tüm hayvanlar tam anlamıyla baharın güzelliğini yaşıyor.

TABİAT SARMAŞ DOLAŞKEN İNSANLARIN BUNDAN AYRI DURMASI OLURMU?

 Şu anda tabiat kelimenin tam anlamıyla uyanışa geçip tüm böceklerin ,otların ,çiçeklerin, ağaçların ve akla gelen ,gelmeyen tüm vahşi ve evcil hayvanlara mutluluk veren baharda tüm tabiatta yaşayanlar bir birileriyle sarmaş dolaş olmuş durumda.

   Rabbimizin biz insanların emrine verdiği bu güzellikleri yaşayanlar sarmaş dolaşken biz insanların özellikle gariban kesimi olan bileğinin gücüyle kendisinin ve bakmakla yükümlü olduklarının rızkını çıkartmaya çalışan işçilerin saçma sapan, özellikle çağ dışı komünist ideolojiler için bir birilerine zarar vermeleri doğru olur mu?

    Elbet teki olmaz.

    Çünkü Hümanistlik İnsancıllıktan gelmektedir ve kökeni İnsandır.

   Bundan dolayı yeryüzünün en iyi bilinen Hümanisti hemşerimiz Yunus Emre bu konudaki şiirinde ?Biz gelmedik davi için, Bizim işimiz Sevi için, Gönüller yapmaya geldik? diyor.

   Gerçek akli, mantıki, ahlaki ve imanı durum bunu gerektirirken maalesef İnsanların bir kısmının kendi dünyevi ve siyasi çıkarları için işçileri kullanmaları nedeniyle bir zamanlar fisko birlikteki malların sözüm ona buranın ekmeğini yiyen işçiler tarafından yakılması.

    Taksimdeki onlarca canın katledilmesine sebep olan Kanlı 1 Mayıs maalesef ekmeğinin peşinde olan işçilerin üstünde milletimize yaşatılan bir zulüm ve katliamdı.

   Aklı olanın/olanların bu tür kışkırtmalara gelmemesi, ilgili  Mülki amirler tarafından belirlenen yerlerde barış içinde 1 Mayıs işçi bayramının kutlanması, aksinden ise herkesin önce kendilerinin, sonrada tüm sevdikleriyle toplumun can ve malının selameti için kaçınmaları dileğiyle bileğinin gücü ve alnını teriyle ekmeğini kazan  tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi bayramını tebrik ediyorum.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


30.04.2017 10:30:29

Ali Genç

1 Mayıs İdeolojilerin Çarpışma Günü Değil, İşçilerin Kardeşlik Bayramıdır

1 Mayıs İdeolojilerin Çarpışma Günü Değil, İşçilerin Kardeşlik Bayramıdır