Malumunuz 5 ay içinde ikinci bir seçim dönemini yaşayacağız. 7 Haziran seçimleri sonrası görüldü ki artık ülkede bir koalisyon kurulması mümkün değil. Eskisi gibi üçer beşer milletvekili olana bir bakanlık verilerek koalisyona ortak edilirdi. Ama artık koalisyon dönemlerinin bittiği görülmektedir.

      7 Haziran seçimlerinde 66 kişi Ak Partiden aday adayı olurken bu sefer yarıya düşerek 35 aday adayı piyasaya çıktı. MHP ise malum çıkarabilirsek bir Milletvekili çıkaracağız düşüncesi ile ikinci ve üçüncü sıralar doldur boşat adayları olacak. Zaten 1 sıra Turan Yaldır´ın olacak.

      Ülkemizin zor günler geçirdiği bir terör döneminde gidilen seçimlerde koalisyon yerine tek partili güçlü iktidara ihtiyaç olduğu bir kez daha görülmüştür. Onun için 1 Kasım seçimlerinde aday düşüncesi ve kim olduğuna bakmadan tek partili iktidara gidilmelidir.

     Seçimlerde sandığa gitmemek ya da geçersiz kullanmak yerine aklıselimle hareket ve oy kullanma ile bunu sağlamamız lazım. Çünkü yaşayacak başka bir ülkemiz bulunmamaktadır. 1 Kasım seçimleri bunun için çok önemli ve ehemmiyetlidir.

      Ak partide Perşembe günü bir süre aday müracaatlarını takip ettim. Daha önce aday olan memurlar pek ilgi göstermediler. Birde işin isim yapma tarafında olanlar zaten dışarda kaldılar. Ama gördüğüm kadarı ile göze batan aday adayları bu sefer ortaya çıktılar.

      Bazı aday adayları zannedersem partiye katkı sağlamamak için aday adaylıklarını Genel Merkez nezdinde yaptılar. Perşembe günü İl Başkanı Karatay´ın odasında bir süre oturdum. Aday adaylarının biri gelip biri gidiyor, bir taraftanda adaylık açıklaması yapanlar vardı.

      Ben göze batan aday adaylarını az çok biliyorum, burada yazsam hoşgörüsüzlüğün gözü kör olsun yazmadığım aday adayları bana küseceklerini biliyorum. Bazılarını ise ilk defa duyduğumu da söyleyebilirim. Adamın Aksaray´la hiç bağlantısı yok iken pat diye denizden kütük kapmaya çalışanlarda var. Ama artık Aksaray bu tür adayları kabul etmiyor.

      Burası küçük bir yer ne gelmiş ne gitmiş, kimse tanımıyor. Yılda bir varsa bir yakını onları ziyaret edip gitmiş. Memur olabilir ama siyaset düşünüyorsan gelip vatandaşla hasbihal edip elini sıkıp hoşbeş edeceksin. Aksaray´ın siyaseti bu kardeşim bunu göze alıyorsan geleceksin.

      Ben burada yıllardır tanıdığım İlknur İnceöz Hanımefendiye mi, Nevzat paltaya mı, 30 yıldır tanıdığım çocukluğunu yakından bildiğim Mustafa Serdengeçtiye mi, 40 yıllık dostum Hazım Turana mı, Gençlik kolları Başkanı sevimli evladımız Abdussamet Kılıç´a mı, 30 yıldır tanıdığım Ömer Gümüşaya mı, sevgili dostum İsmail Gümüşsoy´a mı, Ortaköy´e gittiğimde ilk ziyaret ettiğim, babasını ve ağabeyi kadim dost olan Oğuz Şahine mi, Babası amcası dostum olan Cihangir Fikri Saatçioğlu´na mı, yıllardır tanıştığım Aziz Abraya mı, kendisini sevdiğim veteriner Naci Dumana mı, kendisi ile sıkça oturup kalktığım sohbet dostum Hüseyin Hüyük´e mi, yıllardır tanıdığım ve sohbetler ettiğim Osman Bahadır Bozkurt´a mı, rahmetli babası ile yakinen dostluğum olan Murat Öztekeye mi,  uzun yıllar tanıdığım ve dostluğum devam eden Av. Fahrettin özyöne mi, kendisi ile Aksaray tarihini yazdığım sırada fikir alışverişinde bulunduğum Mehmet Bitirgen hocama mı, Cengiz Aydoğdu valime mi, yani hangisini sayayım senin şansın yok demem mümkün değil. Hepsine Allah kolaylıklar versin ve Rabbim şanslarını artırsın.

      Bir diğer konu ise ilimizde ilk defa bir Bakanlık sevinci yaşanmaktadır. Biz bir isterken üç Bakan birden verilmesi sıradan bir olay değildir. Sayın Başbakanın bölgemiz insanı olması bunda büyük bir etkendir.

      Sayın Ali Rıza Alaboyun ve Cenap Aşçının kendi evladımız olması. Sayın Selami Altınok´un yine kendisini Aksaraylı görmesi bizim için bir avantajdır. Umarım bu kısa Bakanlık dönemlerinde ilimiz için bazı önemli konuların çözüleceği kanaatindeyim.

       Aksaray tarihinde bir ilk yaşanması Aksaray için çok önemli bir konudur. Umarım bundan sonrada uzun vadede Aksaray yeni Bakanlıklara kavuşur diye düşünüyorum.

       Tabi burada bir Bakanlık kadar önemli olan Ak Parti Gurup Başkan Vekilliğine İlknur İnceöz hanımefendinin getirilmesi de Aksaray için önemli bir gelişmedir. Bunun bazı meyvelerini zaten gelen hizmetlerde görmüş bulunmaktayız.

      Her üç Bakanımıza ve Gurup Başkan Vekilimize çalışmalarında başarılar diliyorum.


6.09.2015 07:27:15

Erdogan Kaya

1 Kasım Seçimleri Neden Önemli?

1 Kasım Seçimleri Neden Önemli?