DOĞAN CEYLAN, CÜNEYT ĞÖKTAŞ, HAMİT ÖZKÖK, EMİN KOÇAK, AYHAN TÜZÜN ve YAŞAR ALTIN BAŞKANLARDAN TALEBİMİZ

         İsimlerini başlığımıza yazdığımız değerli isimler bilindiği gibi Odalar Birliği,Ticaret Odası,Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Şoförler Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanlarıdır.

         Başkanlarımıza, Meclis ve Yönetimleri ile birlikte çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz. 

         İlimizde,  yaklaşık BEŞYÜZÜ aşkın sivil toplum örgütleri bulunmaktadır. Ancak isimlerini zikrettiğimiz BEŞ  aivil toplum örgütümüzün kuruluş amacı ile DEVLETİMİZİN  verdiği yetki ve değer bir başkadır. Tabi olarak beklentilerde bir başkadır.

DEVLETİMİZ, bu sivil toplum örgütlerimizin başkanlarının makam araçlarına SİYAH PLAKA vermiştir. Verilen SİYAH PLAKA nın anlamını tabiki başkanlar biliyor.

        Bizim amacımız, verilen SİYAH PLAKA nın anlamının ne olduğunu halkımız da bilsin, siyasetcimiz de bilsin ama en önemlisi BÜROKRATIMIZIN  ile STK ları yönetenlerimizin bilmesidir.

       SİYAH PLAKAYI veren YÜCE DEVLETİMİZ diyorki , ben sizi yarı resmi kuruluşum olarak kabul ediyorum. Sizler çalışmalarınızı buna göre yapacaksınız.

       SİYAH PLAKA verdiğimiz STK lar hiçbir kurumun, hiçbir kişinin emrinde değildir. Hiç bir partinin, tarıkatın, cematin arka bahce.si olamaz.Olmamalıdır.

        Hiç bir yönetim şahsi menfaatları doğrultusunda bu kuruluşları kullanamaz.Önce üyelerine hizmeti esas alarak hizmete devam etmesi  kanunlarımızın gereğidir.

        Gelelim başlıktaki beklentilerimize; altı siyah plakalı kuruluşlarımzın evvela en kısa zamanda ÜST BİRLİK kurmalarını bekliyoruz.Bu ÜST BİRLİĞE uygun gördükleri , faydalı olacağına inandıkları kişileride alarak verimi artırmalıdır. 

        ÜST BİRLİK yılda en az ÜÇ defa toplanarak ilimizin önemli sorunlarını ele alarak görüşlerini ortaya koymalıdır.

        Şu anda vatandaşın İLLALLAH dediği trafik sorununu  ne istediğini ve ne düşündüğünü projelerle ortaya koymalıdır.Bu konuda tabi ki Devletin ilgili kuruluşu da bir projeyle ortaya çıkacaktır.

        Aksaray Üniversitesi ile Aksaray iş adamları ve halkının,herhangi bir dayanışma içinde olup olmadıklarını incelettirerek,gerçekleri taraflara sunmalıdır.

        Üniversitemizin,DEVLET ve HÜKUMET YETKİLİLERİ ile birlikte nasıl çalıştıklarını  bu üç kurumun birbirine ne kadar yardımcı olduklarını, dolaysiyle öğrencilerimizin,akademisyenlerimizin ne kadar memnun ve mutlu olduklarını ortaya koymalıdır.

        Bu saydıklarımıza onlarca konu ekleyebiliriz. Şimdilik bu kadarla birakalım ilerde devam edebiliriz.

        Sevgili başkanlar, sizler Valiye,Belediye Başkanına,Milletvekillerine,parti başkanlarına muhatap olarak sorunları MÜZAKERE edecek kurumların başındasınız.Lütfen altı başkan olarak bunu görün.

        Hiç kimse sizlerin amiri değildir olamazda.Sizler HALKA  ve HAKKA karşı,aynı zaman da vicdanınıza hesap verdiğiniz sürece bu halkın kalbinde her zaman olursunuz.

                                                                    HAYIR OLA  MUVAFFAK OLA   MUZAFFER  OLA

   


8.05.2018 00:19:56

Rasim Gül

STK Başkanlarından Talebimizdir

STK Başkanlarından Talebimizdir