Ortaokul yıllarımızda öğretmenimizin anlattığının doğruluğunu onaylayan ve bundan dolayı Salı akşamı şimdiye kadar sayısını hatırlayamadığım bir manevi hazzı daha yaşadım.

   Öğretmenimizin bize söylediği ülkemiz ve diğer ülkeleri gezme görme konusunda şanslı olanların genelde sporcular özelde ise futbolcular olduğunu,aynı şansa sahip olan gazetecilerin ise ilave olarak herkesten önce  olup bitenlerle ilkleri de bilme imkanın olduğuydu.

    Gazeteciliğe fiilen başladığım 1976´nın Ocak ayından bu yana geçen 40 yılı aşan zamanda Türkiye´de onlarca il ve ilçe merkeziyle yurt dışında ise ondan fazla ülke ve bunların ise onlarca şehrini defalarca görmenin yanında birçok şeye de okuyucu ve seyircilerden önce görme ve şahit olma şansım oldu.

MESLEK HAYATIMIN BÜYÜK HAZZINI SOMUNCU BABA FİLMİNİ SEYREDERKEN YAŞADIM

   Meslek hayatım boyunca vatandaşın genelinden önce yaşadığım ve büyük haz aldığım yeni şey ise Salı akşamı şanslı yüzlerce hemşerimiz ve meslektaşlarımızla birlikte vizyona girmeden önce seyrettiğimiz bin bir samimi maddi ve manevi emeğin ete kemiğe bürünmüş hali olan? Aşkın Sırrı Somuncu Baba? filmi oldu.

      FİLMLE,FİLMİN YAPILMASINDADA AYNI AŞK VARDI!!!

    Salı akşamı seyrettiğimiz hemşerimiz,medarı iftarımız Somuncu Baba(Şeyh Hamidi Aksaray´i)´mızın hayatından kesitler sunan filmi seyredenlerden kim neyi gördü? Bilmiyorum!!!

   Ben filmde 2 aşkı ve bunların yanında bir de kendimiz için önemli bir vurguyu gördüm.

  Gördüğüm Aşkın ilki kulun Rabbimizin yarattığı tüm canlı ve cansız varlıklara saygı göstererek öğrenme sevdası ve bu sevda ile öğrendikleriyle  ulaştığı samimi amel ile aklın alamayacağı nice sırlı kapıları aşarak Hakka ulaşmasıyla önüne açılan manevi kapılardı.

   İkincisi ise filmin yapımında da bu sırlı perdelerin samimiyetle açılmasının senaryosundaki gibi aynı samimiyetle yani aynı aşkla ortaya konmasının başarısıydı!

HER VESİLE İLE AKSARAY VURGUSUNUN YAPILMASIYLA İSTENEN HEDEFE ULAŞILMIŞ

    Filmde gördüğüm diğer şey ise üstüne basıla,basıla yapılan ve ilimizin en büyük sıkıntısı olan tanınmazlıktan kurtulmasına büyük katkı sağlayacak olan vurgu idi.

   Bu vurgu İse Aksaray ve Aksaray´ın İyi İnsanlar Diyarı olduğunu belirten ?Şehru Sülaha?  etiketiydi.

  Bu konuda da tarihi vesikalarla ortaya konan filmdeki kahramanın samimi aşkıyla gerekenin yapılarak Aksaray´ın o zamanki hali güzel bir şekilde canlandırılmış.

   TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİN BOLCA YER ALMASI TANITIMA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

      Filmde başta Ihlara Vadisi ve Hasan dağımız olmak üzere tarihi ve turistik değerlerimizin bolca kullanılmasıyla Şehru Sulaha ismi güzel görsellerle doldurulmuş.

BAŞKAN YAZGI VE EMEĞİ OLAN HERKES TEŞEKKÜRÜ FAZLASIYLA HAK EDİYORLAR!!!

     Aksaray Belediyesi ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile tüm ekibine,filmin gönüllü danışmanı,her karesinde  samimiyeti bulunan Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ile kurumunun tüm personeline.

    Aşkın Sırrı Somuncu Baba kitabını yazan ve bunu filmin yönetmeni Kürşat Kızbaz ile senaryolaştıran Mahmut Ulu hocamız başta olmak üzere tüm oyuncu kadrosuna ve filmdeki gibi samimi aşkla bu eserin oluşmasında maddi ve manevi emeği olan herkese şahsım ve hemşerilerim adına canı gönülden teşekkür ediyorum.

   Yine aynı şekilde filmin muhteşem galası için gelenlerin karşılanmaları,kendilerine gala  toplantısı ve  sinema salonuna kadarki refakat ve bu refakatte görev alan Emniyet teşkilatımızın mensuplarıyla  sivil görevliler ve Özel Güvenlik elemanlarına da organizedeki samimiyetleriyle sağladıkları başarıları için  canı gönülden teşekkür ediyorum.

 EN KISA ZAMANDA PİR´İN AKSARAY HAYATIYLA HAKKA YÜRÜMESİNİN FİLMİDE YAPILMALI

   Bu güzel filmin gösteriminden sonra zaman geçirilmeden ilk filmde yer almayan Pirin Hac farizasını yerine getirmesiyle aşkın sırrını çözmedeki en önemli ustası olan Beyazıdı Bestami hazretlerine talebelik yapması.

        Aksaray´daki yaşantısıyla ve buradaki bilinen kerametleri ve ebedi istiratgaha çekilmesiyle kendisinin neslini de anlatan ve şiirlerine de bolca yer verilen2. Filminin de zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


25.03.2016 10:32:06

Ali Genç

Sır ve Vurgu

Sır ve Vurgu