Bu gün 1 Nisan 2016 Cuma.

Bu günü geçmişteki Cuma günlerinden ayıran çok önemli bir özelliği var!

Bu Cuma GEÇMİŞ TÜM  Cuma günlerinden farklı olmasa da en azından 81 yıllık geçmişten günümüze kadarki Cuma günlerinden kesinlikle farklı olacak.

Bu nedenle içinde bulunduğumuz 1 Nisan 2016 Cuma günü Türkiye için mutlaka bir yere kaydedilecek ve gelecekte bu gün belirtilirken ?Milat? olarak kabul edilecektir!

 Gelecekte bu gün için;

 Türkçe ?Serbest Cuma?

İngilizce ?Free Cuma?

Almanca ?Freı Cuma?

Fransızca ?Gratuıt Cuma?

Arapça ise ?Hurr Cuma? olarak belirtilecek.

 81 YIL SONRA İLK DEFA BUGÜN MEMURLAR AMİRİNDEN İZİN ALMADAN CUMA´YA GİDEBİLECEKLER

   Bu gün mesai saati içine denk gelen kazası da olmayan Cuma Namazını kılmak için kamu görevlileri amirlerinden 81 yıl sonra ilk defa izin almak zorunda kalmayacaklar.

  Çünkü Başbakanlık genelgesiyle yeni mesai saatleri belirtilirken öğle mesai saatleri Cuma günü için yarım saat öne alındı!

  Kamu görevleri mesaiden yarım saat önce işten çıkıp abdestlerini alarak Cuma Namazını kılabilecekler.

   CUMA EZANI MESAİ BİTİMİNİ BEKLEMEDEN OKUNABİLECEK!!!

   Bizden önceki yılları bilmiyorum!

  Fakat çocukluğumdan bu yana kazası olmadığı için isteyen kamu görevlilerinin Cuma saatine yetişebilmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığı bir çözüm bulmuştu.

   Bu çözüm Cuma günü Ezanın diğer günlerin saatinden ileriye ertelenerek sabah mesaisinin bitiminde okunuyordu.

 Cuma Namazına yetişebilmek için abdest almak gerektiğinden kamu görevlileri amirlerinden izin almak mecburiyetinde kalıyorlardı.

KAMU GÖREVLİLERİNİN SERBESTÇE CUMA NAMAZI´NI KILMASI MEMUR-SEN´İN BAŞARISI!

  Memur-Sen Konfederasyonunun Hükümetle yaptığı bu yılın Toplu Sözleşmesinde bu hakkı aldı.

  Hükümet tarafından da bu sözleşmenin gereği olarak yayınlanan yeni mesai genelgesi ile kamu görevlilerinden isteyenlerin rahatça bu ibadetlerini yapabilmeleri sağlandı.

ALLAH(C.C.) BU SÖZLEŞMEYİ YAPANLARLA VE GENELGEYİ YAYINLAYANLARDANDA RAZI OLSUN

   Toplu Sözleşmeyi yapan Memur-Sen Konfederasyonu yetkilileri ile bu sözleşmenin gereğini yapan Hükümetimizden Cenab-ı Allah(C.C.) razı olsun.

    ÜLKEMİZDE MEDENİ ÜLKELERİN LAİK´LİK YORUMU UYGULANMALI!

   Ülkemizde başta Laiklik olmak üzere diğer uygulamalarında şimdiye kadarki ?Bize Münhasır? safsatasından vaz geçilerek medeni ülkelerdeki gibi yorumlanması.

    Bu akli mantıki ve hukuk yorumlarlada kamu görevlileri ile vatandaşlarımızın fikir ve inanç hürriyeti ile diğer hürriyetlerinin önündeki tüm engellerin demokrasi standardını yükseltmiş ülkelerdeki gibi kaldırılması.

  Bununla da milletimizin hem  ekonomik,hem de demokrasi yönüyle muasır milletlerin seviyesine çıkartılması için çıtanın her gün daha da yükseltilmesinin sağlanması dileğiyle.

   Cuma´nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

   

 


1.04.2016 10:14:59

Ali Genç

Serbest Cuma

Serbest Cuma