Başlıktaki ?İyi ´ki Varsınız!!!? sözleri laf olsun diye yen yana getirilmiş iki kelime değildir.

   İki kelimeden oluşan bu cümle 83 Milyona ulaşan nüfusumuzun yurt içi ve dışından gelecek tehlikelerin bertaraf, yani etkisiz hale getirileceğinden emin olduğu.

  Bu güvenle Türkiye´nin 81 Vilayetinin şehir ve kırsalındaki evlerimizde, iş yerlerimizde, park, bahçe, bulvar ile cadde ve sokaklarımızda, alışverişlerimizde canla mal kaybı korkusu kaygısına kapılmadan sürdürebilmemizi sağlayan.

  Bunun için ise ?Su´ yun bile uyuyup düşmanın ise uyumayacağı!!!? bilinciyle haftanın 7 günü 24 saati aralıksız olarak akla gelebilen tüm fedakârlıklara katlanan vefakar ve cefakar güvenlik kuvvetlerimizle  bunların bir parçası olan Aksaray´daki  Polis ve Jandarmamız ile şu anda Afrin´de bindikleri el atının terkisinde  istikbalimize kast etmek isteyen gafilleri bertaraf eden tüm TSK mensuplarınadır.

   GÜVENLİK KUVVETLERİMİZ TEŞEKKÜRÜ BU FEDAKÂR HİZMETLERİYLE HAK EDİYLORLAR!!!

    Bu günkü dileyenlerin gazeteden keserek veya yazıcıdan çıktısını alarak saklayacakları arşivlik yazıda 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanımıza kast eden kahraman TSK mensuplarımızın elbiselerini giyen devletimizin organlarını ayrık oto veya hızla yayılan, yayıldığı vücudu ölüme götüren bir ur gibi saran Fetö /Pyd mensuplarının  ezici çoğunluğundan Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısına koşan milletimiz tarafından durdurulmalarının ardından temizlenmelerine.

    Bu temizlikten sonra yerine göre birkaç kişinin yaptığı hizmetin bir kişi tarafından samimiyetle yapılmasıyla güvenliğimizi zafiyete uğratmayan ilimiz Polis ve Jandarmasının 2017 yılı içerisindeki başarılarıdır.

   Hem de bunlar afaki değil, resmi istatistiklere dayanan sağlam net başarılardır.

    Bu konudaki istatistiki veride verilen bilgide;

     İlimiz Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının fedakar personelinin ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast eden, tüm terör ve suç örgütlerinin çökertilmesi ve finans kaynaklarının kurutulması ile geleceğimiz olan çocuklarımızla gençlerimizin daha güvenli ortamlarda eğitim alabilmeleri için samimi gayretleriyle gerçekleştirilen operasyonlar ve uygulamalarda dosta güven, düşmana korku verildi!!!

     Bu gün nasip olursa kaçakçılık ve uyuşturucu konusundakilerini verdikten sonra bu başarıyı  sağlayanların teşekkürü hak edip etmediklerini aşağıda taktirlerinize sunuyorum;

    Bu fedakar çalışmalarla 2016- 17  Aksaray´da  FETÖ/PDY Terör Örgütü´ne yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğünce; İl Yapılanması,  AGİAD ? İş Adamları Finans Yapılanması, Eğitim Yapılanması, Emniyet, Askeriye, Milli Eğitim, Adliye, Mülkiye, Belediye, Üniversite, Sağlık, Özel Sektör, Öğrenci vb. diğer kurumlardaki yapılanmalarına karşı yürütülen operasyonlarda;1725 kişiyle ilgili işlem yapılmış, bunlardan 660´sı tutuklanarak cezaevine teslim edilirken 704 ?dü adli kontrole tabi tutularak serbest kalmıştır.

    Diğer terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak yürütülen operasyon kapsamında ise; İlimiz genelinde  şakalanıp göz altına alınan 31 kişiden  12 si tututklanmış,7 si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken diğerleri ise ifadelerinin alınmasından sonra  serbest bırakıldı.

POLİS VE JANDARMA SİGARA VE TÜTÜNLE, TELEFON VE TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞINA GEÇİT VERMEDİ!

 2017 yılı içerisinde Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) ekipleri tarafından gerçekleştirilen 168 kaçakçılık ve organize suç çalışmasında yakalanarak gözaltına alınan 333 kişiden 97´si tutuklanırken 181´i adli kontrole tabi tutularak serbest kalırken bu operasyonlarda;235249 paket gümrük kaçağı sigara,857 adet gümrük kaçağı cep telefonu,454 Kğ nargile tütünü ile 14 parça tarihi eser yakalandı.

   İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü   tarafından ise  yıl içinde yapılan 132  çalışma ile  yakalanarak göz altına alınan 190 kişiden 29´u tutuklanırken 3´ü sınır dışı edilmiş, 2´sinin adli şartıyla  bırakıldığı çalışmalar neticesinde;86875 paket gümrük kaçağı sigara,34000 litre kaçak akaryakıt ,44 adet sahte para,16 adet tabanca ve 5258 parça tarihi eser yakalandı.

POLİS´LE JANDARMA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE VURDUĞU DARBELERLE AKSARAYI ONLAR DAR ETTİ

     Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü tarafından  ile  il Jandarma komutanlığı sorumluluk bölgesinde  Narkotik Suçlarla mücadele şubeleri tarafından ayrı ayrı yapılan mücadelede özellikle sokak satıcılarının ortadan kaldırılması için yapılan 345 çalışmada göz altına alınan  666 kişiden 484´ü adli kontrole tabi tutularak serbest kalmış, 154´ü tutuklanarak cezaevine teslim edildi bu çalışmalarda.;217,416 gram eroin,311,292 gram kubar esrar,877,93 gram toz esrar,324 gram metamfetamin,14664 adet ecstasy hap Çeşitli miktarlarda kokain, bonzai, afyon sakızı, captagon ve skank gibi uyuşturucu madde ele geçirildi.

    İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda;230 gram eroin,8731 gram esrar,869 kök kenevir,14 gram metamfetamin,21 adet sentetik hap ele geçirildi.

     Bu gün yerimiz dolduğundan Mevla´mız izniyle ilimiz Polis ve Jandarmasının diğer başarılarıyla birlikte Afrin operasyonuyla ilgili son başarıları ise Çarşamba günü yazmak istiyorum.

    Dünya durdukça vatanımızın birlik ve dirliğinin devamı için yurt içindeki 83,yurt dışındaki 6 milyon vatandaşımızın son bin yılda olduğu gibi konu vatan olunca gerisinin teferruat olduğu bilinciyle hareket etmeleri, birbirilerine karşı anti pati yerine empetiyle kucaklamaları dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


22.01.2018 11:37:59

Ali Genç

İYİ´Kİ VARSINIZ!

İYİ´Kİ VARSINIZ!