7 Ocak günkü yazımın başlığı??´Dan İyi Olacak?tı.

  12 Ocak günü ise bir nevi 7 Ocak´ın devamı niteliğinde olan yazımın başlığı ise ?İyi Olacak?tı.

   Bu yazılarımın teması 2016´nın 2015´den iyi olacağını belirttim.

    Bunu elbette ki laf olsun torba dolsun babından söylemedim.

   Temelleri daha eskilere de dayansa 2015 yılında yapılan ve bu yılda öngörülen hedeflerin çalışmalarının perde önü ve arkasını da bildiğimden yazılarıma bu başlıkları koyarken altını da bu bilgilere dayanarak tereddüt etmeden belirttim.

   Atalarımız boşuna ?Perşembe´nin gelişi Çarşamba´dan belli olur!? dememişler.

   Şimdi gelimi günün konusuna;

   Aksaray´ın sağlık hizmetleri için yapılan çalışmaların bir kısmıyla bu yıl bu konuda bize basamak atlatırken,bir kısmı ile ise daha sonraki basamakların atlanmasının alt yapısı ve yol haritasını hazırlayacak.

  PİSİKİYATRİ HASTALARI TİYATROSU DÜNYADA BİR İLK

  Konumuza sırasıyla bakacak olursa;

  Önce Sekretaryasını Gazeteci Gökten Öztürk kardeşimizin yürüttüğü geçen sene başlayan şimdiye kadar dünyada literatüre girmemiş olan bir yöntemle ilk defa Aksaray´da uygulanan Tiyatro ile ruhsal hastalıkların tedavisi yöntemi gerçektende olumlu geri dönüşümler alıyor.

   Ülkemizin ünlü Tiyatro sanatçılarından sahne eğitimi alan Psikiyatri uzmanı DR Basri Köylü bu sanatını hastalarının tedavisinde kullanması ile ülkemizde dünyanı sağlık literatürüne girecek bu ilkle  Aksaray Tıp biliminin sosyal yönüyle de bu yılın parlayan yıldızı olacak.

 ANJİYO HİZMETİNİN VERİLMESİYLE BUKONUDA VE YAPILAN İŞLEMDEN SONRA ÇIKACAK SIKINTILARIN GİDERİLMESİ İÇİN ÇEVRE İLLER VE ÜNİVERSİTE HASTANELERİNE GİTMEKTEN KURTULDUK!

     Bu sene Sağlık sektörümüze resmi ve özel kurumlar tarafından hem fiziki yönden,hem de hizmet yönünden sağlanacak artı kazanımlarımız 2015´den daha da çok iyi olacak.

     Önce resmi kurumların çalışmalarına bir bakalım;

    Yıllardır hayalimiz olan Anjiyo ünitemizin hizmete başlamasının yanında anjiyoda tespit edilen önemli sıkıntılardan tıkanan damarın yeniden kapanmaması için Damar için takılan ilk stent te başarıyla uygulandı.

    Anjiyonun yapılması ve ortaya çıkartılan sonuçların giderilmesinin Aksaray devlet hastanesinde gerçekleştirilmesiyle bundan sonra civar illere veya tıp fakültelerine bu hizmet için hastaların gitmelerine gerek kalmayacak.

DEKAN´IN YAKINDA ATANMASIYLA TIP FAKÜLTEMİZİN ALT YAPISI HIZLA OLUŞTURULACAK

     Birkaç ay içinde atanması beklene yine bu konuda hem gazeteci olarak büyük çaba sarf eden,hem de  Meslek Odalarının ve STK´ların katılmasını sağladığı bir çok toplantılarla alt yapısı oluşturulan Aksaray Tıp Fakültemizin  Dekanın göreve başlayacağını Rektör Yusuf Şahin geçenlerde açıkladı.

   Dekanın göreve başlamasıyla hem Fakültenin eğitime başlaması,hem de eğitilecek tıp adamlarının pratik eğitimlerini yapacakları alt yapılar hızla oluşturulacak.

    Bunun için öncelikle mevcut Aksaray sağlık kampusu ile prensipte anlaşma sağlandı.

    400+200 YATAKLI MODERN ŞEHİR HASTANESİ SENEYE HİZMETE GİRECEK

    Tacin mahallesinde temeli Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından atılan tamamı özel odalar gibi tek yataklı olacak olan 400+200 yataklı modern şehir hastanemiz Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay´ın birkaç gün önce bir mahalli tv kanalına yaptığı açıklamada da teyit edildiği gibi gelecek yılın içinde hizmete girecek.

İKİ ÖZEL HASTANEDE HEMŞERİLERİMİZE DAHA YÜKSEK STANDARTTA HİZMET VERİLECEK

     Bu arada Binasını ve kadrosunu genişleten Özel Aksaray Hastanesi bu sene geçen seneden daha yüksek standartta hizmet verecek.

     Aksaray´ın 2. Özel Hastanesi olan Kızıl Minarenin yanındaki Medi/Şifa´da Aksaray da sağlık sektöründe yıllarca Şifa Poliklinikleri ve acildeki hizmetleri ile tanınan Dr İzzet Sertdemir idaresinde hemşerilerimize hizmet verilmeye başlandı.

     İlimizin ilk ve tek özel dal hastanesi olan Maya hastanesi tarafından Pınar mahallesine yaptırılmakta olan genel hastanenin inşaatı da hızla ilerliyor.

    Yapılan ve yapılacaklarla planlanan ve inşaatı devam eden çalışmalarında gösterdiği gibi bu senemiz geçen seneden,gelecek senemiz ise bu senemizden daha iyi olacak.

    Mevcut hizmetlerimizin standartlarının arttırılması ve bu sene için yapılan planlamaları gerçekleştiren tüm atanmış ve seçilmişlerimizi kamuoyumuz adına tebrik ediyor,planlananlarında mutlu geleceğimiz için zamanında bitirilmesi için aynı çabanın sarf edilmesini diliyorum.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  

    


25.01.2016 23:19:49

Ali Genç

İyi olmaya başladık

İyi olmaya başladık