Milletimiz adına bir çağrım var.

 Bu çağrım öncelikle ilimiz Milletvekilleri Ak Parti MYK  üyesi ve  Grup başkan vekili İlknur İnceöz, TBMM Anayasa ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonları üyesi Cengiz Aydoğdu,Dış İşleri Komisyonu üyesi Mustafa Serdengeçti´ye.

    Onların şahsında bu gün için liderleri bu konuda toplantıya çağıran TBMM Başkanı İsmail Kahraman´a ve yapılan açıklamalardan muhtemelen gelecek hafta konuyla ilgili olarak çalışmaya başlanacağını belirten Ak Parti Genel Başkan vekili ve Başbakan Binali Yıldırım ile diğer siyasi partilerin genel başkanları ve partilerinin karar vericileriyle guruplarının tüm üyelerinedir.

TÜRKİYE´NİN 2023 İLE DİĞER HEDEFLERİNİ ENGELLEMEYEN,AKSİNE DESTEK OLAN TBMM!

   Daha önce uzun uzadıya özelleştirmeleri yazarken de bizdeki millet adına karar aldıklarını belirten yüksek mahkeme yargıçlarımızın ülkemizin milli ve iktisadi çıkarlarını hiç sayarak ekonomimize doping yapacak ve yük olan safraların atılmasının yıllar yılı engellenmesiyle ülkemizin direk ve dolaylı olarak uğradığı yüz milyonlarca dolar zararı.

   Bizim yüksek mahkemelerimizin aksine Demirperde´nin Komünist müfredatına göre hazırlanan kanunlara göre Hukuk fakültelerinde eğitim alan ve mezun olduktan sonra ise bu kanunlara göre aldıkları formasyonlara göre hizmet veren yargıçların ise ülkelerinin bu baskıcı sistemden çıkmalarından kısa bir zaman sonra yapılan özelleştirmelere verdikleri vizeyle ekonomilerini bu hantal yükten kurtardıklarını örnekleriyle vermiştim.

    Türkiye´nin ayakları, bacakları, elleri ve kollarındaki tüm prangaları kırmak için 16 Nisan referandumuyla geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin TBMM ve Yargı denetimine açık olan çok başlılığı bertaraf etmesinin maksadına ulaşması için TBMM´si bu millet lehine olacak olan gelişmeleri engelleyen değil aksine tam destek olan bir kurum olmalı.

MEVCUT İÇ TÜZÜK MECLİSİN İŞLEYİŞİ İÇİN DEĞİL HİZMETLERİ ENGELLEYEN BİR UYGULAMADIR

  Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve aktüaliteyi bir insan ve mesleği gereği takip etmenin yanında özelliklede 1987-89 arasındaki Aksaray´ın vilayet olma mücadelesi esnasındaki yoğun olmak üzere 41 yıldır çeşitli vesilelerle Meclis işleyişini yerinde takip eden olarak kamu oyunun geneliyle birlikte benimde görüşüm mevcut TBMM İç Tüzüğü hizmet yapılması için değil, aksine hizmetlerin engellenmesi için akla gelen tüm engelleri çıkartmak için yapılmış!!!

YENİ TBMM İÇ TÜZÜĞÜ OYALAMAYAN, PRATİK ÇARELERLE KANUN VE KARARLARI HIZLANDIRMALI

   Yeni tüzük için ipe un serilmeden amma iki ayağı da bir pabuca sokmadan dünya genelindeki meclisleri hızlı çalışan ülkelerinde iç tüzükleri incelenerek, bizdeki mevcut iç tüzüğün tüm olumsuzlukları kılın kırka yarılarak analizinden sonra Türkiye´nin hedeflerine en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayacak düzenlemeleri teşvik eden, hızlandıran, aynı zamanda da insan merkezli bir iç tüzük yapılmalı.

İÇ TÜZÜKTEKİ DİNLEYİCİ MADDESİ MİLLETİ HAZIROLDA BEKLETEN MİLİTARİST BİR UYGULAMA!

Milletin kendi meclisinde kendi vekillerinin yaptıklarını takip etme, gereğinde ise denetlemesi için yaptıkları ziyaretlerde çıkartılan zorlukların yanında dinleyici locasından yasamayı takip edenlere çocuk, olgun, yaşlı ayırımı yapılmadan kelimenin tam anlamıyla her daim askeri disiplin içinde kıpırdamadan, sağ sola yaslanmadan, esnemeden uyuşan ayaklarını bile değiştiremeden oturmalarını, aksini yapanların ise önce uyarılıp ardından ise dışarı atılmasına bizzat küçücük kızımın dışarıya atılmasıyla yaşayan olarak  vatandaşa çektirilenin canlı yaşayanım.

   Bu konudaki İç Tüzüğün 169. Maddesinde?? Dinleyiciler, birleşimin devamı süresince kendilerine ayrılan yerlerde sükûnet içinde oturmak zorundadırlar. Dinleyiciler görüşmelerde, kabul veya ret yönünde söz, alkış yahut herhangi bir hareketle kendi düşüncelerini ortaya koyamazlar.

    Bu yasağa uymayanlar, o yerin düzenini korumakla görevli olanlar tarafından hemen dışarı çıkarılırlar.!!!? Diye sertçe ikaz olan bu maddenin de yeni iç tüzük yapılırken bu ülkenin sahibi olan vatandaşın kendi iradesinin tecelli gahı TBMM´sine girişinden localarda en rahat şekilde yasama faaliyetlerini takip etmesinin insan merkezli bir şekle getirilmesinin sağlanması dileğiyle.

 Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


8.06.2017 00:10:25

Ali Genç

İpe Un Sermeyen Meclis Çalışmalarını Hızlandıran İnsan Merkezli İç Tüzük

İpe Un Sermeyen Meclis Çalışmalarını Hızlandıran İnsan Merkezli İç Tüzük