Eski Valimiz şimdiki İçişleri Bakanımız Sayın Selami Altınok Cuma günü ilimizi hanımefendi ile ziyaret ettiler. Somuncu Baba Külliyesini ziyaret ettikten sonra, Ulu camide Cuma namazını kıldıktan sonra sokakta yürüyerek vatandaşlarla hasbihal etti. Öğle yemeğinin ardından Zinciriye Medresesine geçerek 2 saat gibi bir süre kendisi ile sohbet edip eskileri yad ettik.

     Bu sohbette Aksaray Valisi Sayın Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, bazı daire müdürleri ve bazı partililerle gazeteci olarak da ben bu sohbette bulundum. Ben geçmişte de Sayın Altınok´la bir gazeteci değil kardeş ve dost olarak sohbetlerimiz olmuştur. Bu sohbetlerimizde gazetecilik kimliğimiz hiçbir zaman olmamıştır.

      Cuma günkü sohbetimizde de kesinlikle gazeteci kimliğimizle orada bulunmadım. Gazetecilik mesleği ayrıdır, kişisel dostluk ve sohbetler farklıdır. Benim gazetecilik anlayışımda hiçbir zaman özel sohbet ve konuşmalar toplumla paylaşılmamıştır. Dün nasıl isem bugünde aynı şekilde devam ederim.

       Zaten Selami Bakanımız bir gün Ortaköy ilçesinde üst düzey yöneticilerimizle birlikte bende bulunmakta idim. Orada eski bir Vali yardımcımızda vardı, beni görünce anlatmak istediği önemli bir geçmiş hatırasını anlatırken, ? Erdoğan Bey var anlatmayım? dedi. Selami Bey ise, ? Erdoğan Bey şuanda gazeteci değil dosttur, o nerede neyi yazacağını bilir? ifadelerini kullanmıştı. Bu görüş ve düşünce benim için bir şerefti ve onurdu.

     Selami Bey gerçekten Aksaray´ı çok seven eski bir valimiz. Sohbetten sonra bir tanıdık kendisine, ? Sayın Bakanım beni tanıdınız mı?? diye sordu. Sonra kendisini tanıtan arkadaşı hatırlayınca, ? inanın Ben Aksaray´ı çok sevdim Aksaraylıda beni sevdi. Şimdi bile buradan gitmek istemiyorum sürekli burada yaşamak istiyorum. Erzurum´da bile buradaki kadar dost ve ikili ilişkilerim yok. Aksaray´ın benim yanımda ayrı bir önemi var? dedi.

      Selami Beyle birlikte çok sosyal olan eşleri Gülhan Hanım Efendi aynı şekilde Aksaray´ı sevdiğini ve kısa sürede çok dost edindiğini söylüyor. Hatta Sayın Bakanımız bana verdiği söyleşide eşinin kendisinden çok Aksaray köylerini gezerek garip gurabaya destek olduğunu söyledi.

      Benim kitap çalışmalarım esnasında Gülhan hanımla birçok köyde karşılaştığımı o dönemde yazmışımdır. İlçe, kasaba ve köyler ile birlikte merkezde de ihtiyaç sahiplerini bizzat kendileri gezer ziyaret edip destek olurdu.

      Kendilerini takip ediyorum İstanbul´da bir gün bile durmadan Fakir fukarayı ve engellileri bularak gezip destek oluyorlar. Her gün bir semtte garibanları ve kimsesizleri orada ziyaret ederek destek olması gerçekten takdire şayan.

      İlimizde yaptığı bazı konuları ve hatıraları anlatarak bizi geçmişe götürdü. Selami Beyin çok sevdiğim bir önemli huyu ise yapılması gereken acil bir hizmeti bürokratik engelleri düşünmeden yapması. Bunu yaparken de, ? boğazından haram geçmediği sürece korkmaya gerek yok? derdi.

      Hukuken engel olan bazı çalışmaları, hukuki bir sorun çıkmayacak halkın yararına olacaksa bunu tereddüt etmeden yapan bir idareci idi.

       Aksaray´a bir Bakan olarak gelmesine rağmen eskisi gibi yine Aksaray caddelerinde araçsız yaya yürümesi onun eski günleri özlediğini gösterdi. Cami çıkışı bir hayli caddelerde yürüyerek vatandaşlarla selamlaşıp kucaklaştı.

      Terörde kaybettiği bazı mesai arkadaşlarına çok acı duyması nedeni ile zaman zaman kapalı alana geçip ağladığını söylemesi onun ne kadar vatan sevdası ile dolu olduğunu göstermektedir.

      Ümit ediyorum ki seçimden sonrada önemli bir konumda olur. Ama bize uzun zaman ayırıp geçmişi yaşattığı için kendisine teşekkür ediyorum. 


31.10.2015 16:24:58

Erdogan Kaya

İçişleri bakanımızla hasret giderdik

İçişleri bakanımızla hasret giderdik