Gerçektende hedefe emin adımlarla ulaşılıyor.

   Hem de atılan her adımla bir menfilik bertaraf ediliyor.

  Bir müspetlik ise ilmik, ilmik işleniyor.

  Hedef için hiç popülizm yapılmadı.

Sürekli işin tekniği gereği Realist şekilde davranıldı.

Çünkü yapılacak iş her gün üstünden Binlerce,On binlerce ve gereğinde Yüz binlerce ton yükün geçeceği.

 İlk etapta her yıl binlerce kişinin,ileride ise on binler hatta yüz binlerin kullanacağı bir hat.

Böyle bir hat ?Ha ?deyince olur mu?,Olsa da  emniyetli  olur mu?

Elbette ki olmazdı.

 Bu nedenle  Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Başbakan olarak 2011 yılında Aksaray meydanında verdiği sözden sonra başlanan çalışmayla işin tekniği gereği önce güzergah belirlendi.

2011 YILINDA BAŞLANAN ÇED PROJESİ 2013 YILINDA TAMAMLANDI!!!

Ardından uzun çalışmalarla 2013 yılında Çevresel Etkileri Değerlendirme Projesi  ?ÇED? yapıldı.

Yapılan ÇED in ilgili ve yetkili teknik adamlar tarafından incelenmesinden sonra ise Etüt Proje yapım işi tekliflerine çıkıldı.

    Alınan teklifler içinden en uygun olanı belirlenip ilgili firma ile yeni Genel Müdür İsa Apaydın´ın göreve başladığı 14 Nisan günü attığı ilk imzayla hattın etüt projesini yapacak firmayla yapılan sözleşme onaylandı.

 NİSAN DA BAŞLANAN ETÜT PROJENİN %60 LIK BÖLÜMÜ 6 AYDA TAMAMLANDI!!!

   Sözleşmenin onaylanmasından sonra ilimiz milletvekilleri Ak Parti Grup Başkan vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile 25. Dönem  ilimiz milletvekili eski demiryolcu  Nevzat Palta tarafından konunun sıkı takibiyle 6 ayda projenin çiziminin %60´ı tamamlandı.

   Geriye kalan kısmının bitirilmesi çalışmaları ise aralıksız olarak sürdürülüyor.

BAKAN VE GENEL MÜDÜR TEMİNAT VERDİ!ETÜT PROJE BİTİNCE YAPIM İHALESİ YAPILACAK

   Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve DDY Genel müdürü İsa Ayaydın Bey tarafından ise vekillerimizin kendileriyle yaptıkları görüşmede Etüt projenin tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin yapılacağı teminatı verildi!

    Görüldüğü gibi her şey işin tekniğine göre emin adımlarla ilerleyerek yapım ihalesi yani işe başlanmasından bir önceki aşamanın yarısından fazlası geride bırakılmış.

   AKSARAY-ULUKIŞLA TDEN HATTI İLİMİZ  SANAYİSİ VE TARIMININ 1. OLMAZSA OLMAZIDIR!

      Yazının girişinden itibaren bahsettiğim konu Aksaray ilinin istikbalinin1. olmazsa olmazı olan ilimiz sanayisi ve tarımını en yakın limanlara bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla Demir yolu hattı.

HATTIN ETÜT PROJESİNİN KALAN %40´LIK BÖLÜMÜNÜN ZAMANINDA BİTİRİLMESİ BİZE BAĞLI!!!

      Hattın Nisan ayında başlanıp şimdiye kadar %60´ı tamamlanan Etüt Projesinin geriye kalan %40´lık bölümünün de en kısa zamanda tamamlanarak verilen teminatın gereğinin yapılarak ihaleye çıkılabilmesi evvel Allah(c.c.) in izni ile bizim elimizde!

   Bunun için İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu, Mustafa Sernedgeçti, Nevzat Palta,Vali Aykut Pekmez,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İGM Başkanı Mehmet Düzgün ile Meslek Odaları ve STK´lar tarafından gerekenlerin aralıksız olarak yapılması şart.

    İlgili atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları ve STK larla medya mensupları tarafından gerekenin yeri ve zamanında yapılması dileğiyle.

   Cuma´nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


4.11.2016 07:40:53

Ali Genç

Hedefe Emin Adımlarla

Hedefe Emin Adımlarla