Gerçektende öyle olsa hepimiz kazanırız.

    Kazanan sadece Aksaray´da olmayacak!

   Bizimle birlikte özelde  civar il ve ilçeler,genelde ise kazanan tüm Türkiye olur.

  Çok,çok fazlasını istemiyorum bu yıl içinde sayısal olarak gerçekleştirilecek olanlar geçen senekiler kadar bile olsa Evvel Allah(C.C.) köşeyi döneriz!!!

            ŞANSLI YIL 2015

    Genel olarak bakış açısına göre değişse de şu satırları yazan garibin yıllar yılı özelde bahtı kara Aksaray´ımız,genelde ise  bölgemiz ve ülkemiz için gerçekleştirilmesini istediklerinin ilki 2015´in 1., ayında,2.si ise 3 ayında gerçekleştirildi.

    Geriye kalan3´ü ise 2015´in son ayında gerçekleşti.

   2015´de ilk önce  onlarca yıldır söyleye,söyleye dilimde tüy bitiren.

   Yazmaktan kalem tutan parmağımın nasır tuttuğu birimizin bin olmasını isteyen,istemekle de kalmayarak gerçekleştirilmesini sağlayanlara karşı gösterilmesini istediğim ve bununla yeni hizmetlerinde teşvik edilmesini istediği dilediklerim gerçekleştirildi.

 BAŞKAN YAZGI OCAK AYINDA 1. ,MART AYINDA İSE 2.HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ!!!

  Başkan Yazgı ahde vefanın gereğini yaparak Ocak meclisinde aldığı kararlarla hayırlı evlatlarımızdan  Sultan Abdülhamit Hanın baş yaveri Ortaköylü Hacı Ali Paşa, Vehbi Çorakçı, Medeni Berk,Mehmet Altınsoy,Raşit Daldal´ın yanında  8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal´ın isimlerini caddelere verdirdi.

    Mart ayında ise Başkan Yazgı gurbetçilerimizle ilgili yıllar yılı dile getirdiğim feryatlarımın gereğini bizzat kendilerinin ayaklarına giderek gerçekleştirdi.

      YAZGI 3.HAYALİM İÇİN ARALIK´TA DÜĞMEYE BASTI

    Yıllardır canımı dişime taktığım Aksaray´ın en önemli meselelerinden olan tanınmamız konusunda ise yine bu garibe mutluluğu Başkan Yazgı tarafından? Aşkın Sırrı Somuncu Baba? filmi için 1 Nisan´a kadar yurt içi ve dışında yapılan ve yapılacak çalışmalar ı başlatmasıyla yıllardır tanınmamız için sürdürdüğüm çalışmalarıma verdiği destekle 3. Hayalimin sponsoru oldu.

     ARALIK´IN SON PAZARI SİYASETTE GERÇEKLEŞEN HAYAL´İMİDE AŞTI!!!

      Yıllardır gerçekleştirilmesini istediğim ahde vefa ve gurbetçilerimiz konusunda başarılanlar ile tanınma için başlatılan çalışmadan dolayı mutluk yaşarken siyasette Aralık ayının son Pazar günü gerçekleşen bir değişiklikle CHP il kongresini Avukat Ali Rıza Toprak kazandı.

       Klasik Türk Solunun aksine evrensel manada bir solcu ve laik  bir Sosyal Demokrat olan Ali Rıza Bey tam bir hümanist, milli ve manevi değerlere en muhafazakar kadar seven ve sahip çıkan birisi.

     Laf olsun diye iktidarı eleştirmeyecek,yapılacak güzel hizmetleri de taktir edecek kadar olgun olduğu gibi verilen sözlerin takipçisi olarak en azından son 10 yıldır cevapsız kalan tamamı kamu yararına olan eleştirilerin ise gereğini yapmasıyla istikbalimizin olmazsa olmazları olan hizmetlerin gerçekleştirilmesine de ivme kazandıracak bir siyasetçi.

     YILIN SON GÜNÜ GERÇEKLEŞEN HAYALİM´İN MÜJDESİNİ VALİ ATAKLI VERDİ!!!

     Okuyucularımın bildiği gibi 2005 yılından bu yana yazdığım yüzlerce köşe yazısı ve haberde gündeme getirdiklerimden biriside ilimiz genelinde Su,Güneş,Rüzgar ve gübreden enerji elde edilmesi çabamdır.

    Bu ilimiz için gerçekleştirilmesini yazdıklarımdan birsi olan güneşten elektrik elde edilmesi konusundaki isteğimin Aksaray tarafından olmasa da Ankara il özel idaresi tarafından güneş enerjisiyle köylerin içme suyu pompalarının çalıştırılması çalışmalarının yapıldığının 4 veya 5 yıl önce başladığını gazetede okuyunca çok sevindim.

    Bizde de bunun gerçekleşmesi için konuyu yıllar önce Aksaray il özel idaresi yetkilileriyle de paylaşmıştım.

    Bu hayalim tam olarak gerçekleştirilmiş olmasa da 31 Aralık Perşembe günü Vali Ataklı tarafından öğretmen evinde benim için müjde olan çalışma İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün ve  Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ında hazır bulunduğu toplantıda yaptığı açıkladı.

  Vali Beyin burada yaptığı açıklamaya göre bazı Köy içme suları pompaları ve ile özel idarenin Asfalt imalatında güneş Enerjisinden faydalanılması konusunda yapılacak çalışmalarla 10 yıldır her vesileyle yazdığım ve söylediklerim teoriden pratiğe çıkartılmasını 2015´in bitimine birkaç saat kala da olsa öğrenmemle 5.dileğimin de gerçekleşmesiyle 2015´i mutlulukla kapattım.

    2015´de yaşadığım mutlulukları gerçekleştirenlere canı gönülden teşekkür ederken ?2016 yılında da hakkımız olan hizmetlerin alınması için ilgili ve yetkililer tarafından gerekenlerin yapılacağına olan inancımla yazının başlığını?2016 YILI 2015 GİBİ VE ARTISI OLSUN? diye değiştiriyorum.!

     Bunun için ise 2016 yılında istikbalimizin olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla ve diğer Tren hattımızla Bölgesel Hava limanına,E.90´ın Otobanın açılmasından sonrada cazibesini devam ettirecek yatırımların başlandığı.

     Tıp Fakültemizin eğitime açılması,Aksaray-Kırşehir Duble yolunun bitirilmesi başta olmak üzere diğer hizmetlerimizin  gerçekleştirilmesi için Milletvekillerimizin,ilimizin atanmış ve seçilmişleriyle İktidarla, Muhalefet Partileri, Meslek Odaları ve STK yetkilileri tarafından gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılmasını.

    Aksinden ise kaçınılarak gelecek sene bu zamanki mutluluğumuzun 2015´den fazla olmasına vesilelerini Cenab-ı Allah(C.C.)dan diliyorum.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5.01.2016 06:49:49

Ali Genç

? Gibi ve Artıs

? Gibi ve Artıs