Aksaray; STK Platformunun, 26 Aralık 2018 tarih ve saat 19.30 da Müstakil iş Adamları (MÜSİAD) Salonunda yaptığı toplantıda geniş açıklamalarda bulundu.

Bu platformda gündem, Aksaray´ımızın en önde gelen meselelerinden oluşur, gayet düzenli, disiplinli ve saygılı şekilde konular MÜZAKERE edilir. Her toplantının da bir misafiri olur bu ayın misafiri AK parti Belediye başkan adayı EVREN DİNÇER oldu.

Bütün konuşmaları dikkatle dinleyip not aldıktan sonra Evren Dinçer, beklenilenden daha cesur, daha özgüvenli ve rahat bir şekilde en kısa zamanda ele alınarak yapılacak konuları şöyle sıraladı.

?´? Adil belediyeler, adil çalışmalar FAZİLETLERİ korur, ayakta tutar, yaşatır. Kötülük ve yanlışlarla mücadele etmeyen, onları engellemeye çalışmayan iyiler özde değil sözde iyidir. Biz kesinlikle özde iyi ve adil belediye olacağız. Dolaysıyla:

Aksaray´ın şehir içi trafiğini en geç 3 ila 6 AY içinde en olumlu şekilde düzelteceğiz. En geç BİR yıl içinde şehir merkezlerine onlarca çok katlı otoparklar yaptırarak kalıcı çözüm üreteceğiz. Bu çok katlı otoparkları sembolik ücretlerle çalıştıracağız.

İl merkezinde bulunan ve oturmaya müsait olmayan bütün gecekonduları ele alarak, insanca oturulabilir şekle girmesi için elimizden geleni yapacağız. İlk aklımıza gelen kentsel dönüşümü uygulamaktır. Vatandaşlarımız da memnuniyet ve mutluluk içerisinde oturacaklardır.

Kentsel dönüşüme giren her yeri ele alarak, içinde rahat yaşanabilir konutların olduğu bir mahalle ve semt yapacağız. Hiçbir Aksaraylı oturduğu konutlardan, mahalleden, semtten şikâyetçi olmayacak. Çünkü o mahallede, medeni insanların ihtiyaçları olan her şey bulunacaktır.

48 mahalleye en az ikişer taziye evi yaparak, taziye evlerinde aile müsade ettiğinde ÜÇ GÜN taziyeye gelenlere ikram belediyemiz ve belediyemizin organize ettiği mahalleli tarafından yapılacaktır. Cenazesi olan hiçbir vatandaşımız, cenazeden dolayı sıkıntı çekmeyecektir.

Vefat edenlerin defin işlemlerinin tamamı belediyemiz tarafından yapılacak. İnsanlarımız acıları içerisinde bir de kefin, mezar kazma, baş taşı ve kapak taşlarıyla uğraşmayacaktır. Cenazeyi; evinden almadan başlayarak üç gün içinde ne yapılması gerekiyorsa belediyemiz onu yapacaktır.

Tahsil yapan çocuklarımızın okul masrafları, ailesi tarafından karşılanamıyorsa, bütün masraflar; valiliğimizle, belediyemiz ve belediyemiz önderliğinde hayırsever vatandaşlarımız tarafından karşılanacaktır. İmkânsızlıktan hiçbir çocuğumuz öğretim ve eğitimden geri kalmayacaktır

Aksaray Üniversitesinden, şehir merkezine- şehir merkezinden Üniversiteye gidip- gelmeler belediyemizin, ULAŞIM PROJESİ ile kolaylaştırılarak, öğrencilerimiz rahatlatılacaktır.

Hasandağı ve Ekecik dağlarını Aksaray halkının; Piknik, Spor, at binme, paraşütle atlama ve kayak yapılması için her türlü çalışmalar yapılarak halkımızın arzuladığı, güzel, eğlenceli sportif günler geçirmesi için projelerimizi uygulamaya koyacağız.

Aksaray´ımızın, ONBEŞ SEMTİNE en az 500 kişilik yaz ve kış hizmet verecek Halk Kıraathaneleri yaptırarak, insanlarımızın derli toplu disiplinli düzenli belli yerlerde oturarak, eşi dostu ile buluşarak rahat ve huzurlu vakit geçirmelerini sağlayacağız.

Bu, halk Kıraathanelerinde, her yaştaki vatandaşlarımız tarafından okunacak binlerce kitabı olan kütüphaneler olacaktır. Öğrencilerimize de bir bölüm yaparak, isteyenlerin ders çalışmasını, isteyenlerin ödev yapmalarını sağlayacağız.

Açacağımız her yerde bayanlara ait bölümler mutlaka bulunacaktır. Bayan dediğimizde hemen akla çocuk geldiğine göre, çocuklar içinde oyun bölümleri olacak, evde oyun merakını gideremeyen çocuklarımız yaştaşlarıyla burada oynayacaklardır.

İl merkezinde yaşayan bütün aileler, mevcut durumları ile bilgisayara işlenecek ve ailenin geliri aile fertlerinin ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa sosyal belediyecilik ve sosyal devlet anlayışının gereği, yapılarak ihtiyaçları karışılacaktır. Bu ailede şayet, bakıma muhtaç yaşlılar, zihinsel ve bedensel özürlüler varsa belediyemiz her türlü yardımı ve bakımı belediyemiz üstlenecektir.

Aksaray´ımızın, bütün kültür varlıklarının dökümünü çıkararak, kitap haline getirilip yerli ve yabancı ziyaretçilerin bilgisine ve faydalanmasına sonuçlanacaktır.

İlimizin bütün okullarındaki önce ÖĞRETİM sonra EĞİTİM düzeyi ile ilgilenerek, valimizle birlikte ilimizin sayılı iller arasına girmesi konusunda elden gelen yapılacaktır. Ama bunun kadar önemlisi olan ÖRF ve ADETLERİMİZ üzerinde durarak, nereden geldiğimizi ve nereye gitmemiz gerektiğini gençliğimize öğretilmesi için elimizden geleni yapacağız.

Özellikle, milli oyunlarımızı gençlerimize öğretmek ve sevdirmek için belediyemiz elinden gelenin fazlasını yapacak. Dolaysıyla nişan ve düğünlerimizde, milletimizin olmayan yabancılara ait olan eğlencelerin ve oyunların ortadan kalkmasını sağlayacağız.

YERLİ ve MİLLİ belediyecilik için, bütün gücümüzü gerekirse hayatımızı ortaya kaymaktan asla çekinmeyeceğiz. Hedefimiz ve idealimiz Aksaray´ı önce medeni insanların mutlulukla yaşadığı örnek şehir sonrada BÜYÜK ŞEHİR yapmak olacaktır.

Bu büyük hedefe ve davaya gönül verenleri hiç ayırt etmeden beraberliğe ve birliğe davet ediyor ve bekliyoruz. Biz Aksaraylıyı ayırmaya değil birleştirmeye, sevgiye, saygıya dayalı bir ŞEHİR yapmaya geldik.

Haydi, hep bir ve beraber olalım, büyük hedeflere beraber yürüyelim, diyerek toplantıya katılmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, bütün katılanlara teşekkür etti...´´

Hayır, Ola, muvaffak ola, muzaffer ola.


31.12.2018 10:33:22

Rasim Gül

Evren Dinçer ne diyor?

Evren Dinçer ne diyor?