Başkan Yazgı´nın görsellerle desteklenen Cumartesi günü 2 yıllık icraatlarını anlattığı? Aklımızda Şehrimiz Var? başlıklı tanıtımındaki artılarının önemlilerini Çarşamba günü yazmış ve tespit ettiğim eksiklikleri ise bu gün yazacağımı belirtmiştim

    Tespit ettiğim ve giderilmesi halinde Aksaray´da yaşayanların yaşam standardının yükseltilmesinin yanında milli servetin heba edilmesini de önleyecek tespitlerimden bazıları;

       BELEDİYE´NİN HER YERDE GÖZÜ VE KULAĞI OLMALI!!!

       Aşağıdaki olumsuzluk Başkan Yazgı´dan önceki başkanlardan kalsa da maalesef onun zamanındada devam eden bir eksi.

    Belediyenin en önemli eksiklerinden birisi şehir genelindeki müteahhide veya taşerona verilen hizmetlerinin ihale şartnamesine göre gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin denetlenmemesidir.

   Buna en iyi örnek Ervah kabristanlığı ihata duvarında neredeyse her gün meydana gelen milli servetin heba edilmesine sebep veren olumsuzluk

     Şehir genelinde gereksiz yere inşaat ve başka sebeplerle trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda vatandaşlar tarafından keyfi olarak kapatılan yollar, aynı şekilde keyfi olarak izinsiz açılan çukurlar,yolların neredeyse ortasında bulunan trafik akışını engelleyen onlarca direk.

    Yine Belediye tarafından yapılan asfalt ve kilitli taşların altında bulunan boruların patlaması veya sızdırması nedeniyle çukurlaşan yerlere köklü çözüm bulmak yerine Kılıç Aslan Parkından Atatürk Bulvarına çıkan parkeli yolun 2011´den bu yana sürekli olarak oluşan çukurlarının defalarca doldurularak makyaj yapılması.

  MEDENİ BELEDİYECİLİKTEHİZMETLER YOLLAR KAPATILMADAN GERÇEKLEŞTİRİLİR

    Batı ülkelerinde ve ülkemizin Modern kentlerinde hizmet yapılırken bizdeki gibi yollar gündüz tamamen trafiğe kapatılarak trafiğin kilitlenmesine sebebiyet verilmiyor.

    Avrupa ülkelerinde ve  ülkemizin büyük kentlerinde çok acil durumlarda yolun birkaç şeridi kapatılırken,diğer şeritlerinden mutlaka trafik akışı devam ettiriliyor.

    Hizmet için ilada yol kapatılacaksa bu işler oralarda saat 24.000-05.00 arasında yapılıyor.

    Aksaray´da hafta içi ve sonu denmeden batılı ülkeler ve büyük kentlerin aksine arıza,asfaltlama veya diğer hizmetler gerçekleştirilirken yolların sürekli kapatılması asla doğru bir şey değildir.

     Bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için çalışma yapılacak yolda iki şerit var ise birisi açık tutularak veya bu mümkün değil ise bu hizmetlerin gece yapılması gerekir..

  ARIZALARININ %90´NIN SEBEBİ TONAJLI ARAÇLARIN BORULARIN EK YERLERİNE YAPTIĞI BASKI !!!

        7 Belediye Başkanıyla geçen çeyrek asırlık Belediyeciliğimde geneli Basın Bürosu Şefliği ve Basın Yayın,Turizm ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olmak üzere 20 yılını başkana direk bağlı birim amiri olarak geçiren olarak o zamanki ve daha sonraki tespitlerime göre şehir merkezinde meydana gelen kanalizasyon,temiz su ve içme suyu arızalarının %90´ının çeşitli sebeplerle şebeke borularının altının boşalmasından.

    Altı boşalan bu boruların üstünden geçen ağır tonajlı araçların ek yerlerine yaptığı baskıdan meydana geldiğini tespit ettim.

  ARAZALARI TARİHE GÖMMENİN ÇARESİ KANALİZASYON,YAĞMUR,İÇME SUYU,GAZ,ELEKTRİK VE TELEFON HATLARANIN TAMAMINI İÇİNE ALACAK MALİYETİDE %75 DÜŞÜREN TÜNEL SİSTEMİNDE!!!

    Daha önceki Belediye Başkanlarına ve sondan bir önce ise Nevzat Bey´e söylediğim ve  Haluk Başkanın göreve başlamasından sonrada kendisine de o sırada lise önündeki kavşakta meydana gelen büyük arıza meydana geldiğinde anlattığım gibi şehir içindeki su ve kanalizasyon ile  gaz arızalarının  %90´ından fazlasına sebep olan arızaların.

   Yine Elektrik,Gaz ile Telefon ve İnternet hatlarında meydana gelen arızaların sebebi de bu hatların çeşitli kazılar veya baskılarla kopmaları,zedelenmeleridir.

   Bu arızaların tamamen ortadan kaldırılmasının ve milimize olacak bu arızaların trafiğin akışına engel olunmadan yılın 4 mevsimi,günün 24 saati giderilmesinin çaresi bu hatları içine alacak ve maliyetleri de milimize edecek olan  kalkınmış ülkelerde uygulanan tünel sistemine zaman geçirlmeden geçmektir.

   Yerimiz dolduğundan tespit ettiğim eksilerin geriye kalanını ve tanıtımın sonunda yaşadığım manevi  hazzı ise nasip olursa Pazartesi günü yazacağım.

     Mutlu istikbalimizi için takibi dileğiyle.

    Cuma´mız mübarek olsun.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


13.05.2016 09:51:53

Ali Genç

Eksiler!

Eksiler!