Hani şu Fransa´da terör olayı oldu ya, bir haftaya yakındır takip etmeye çalışıyorum. Ne medyada, ne sanal alemde, ne televizyonlarda ölen 129 kişiden birisinin resmini göremedim. Sadece bazı yaralıların hastaneye kaldırılışını görebildim. Bizim Ülkemizde de Ankara´da, Diyarbakır´da, Suruç´ta ve Hatay´da benzer olaylar yaşandı. Birde bizim ülkemizin basın ve sanal alemine Allah aşkına göz atın. Kimler daha vatansever ve milliyetçi?

       Fransa´da yaşanan olaylar sonucu hangi Fransız Ülkesinin Cumhurbaşkanını eleştirip terörist dediler. Hangi Fransız vatandaşı ve medyası vatandaşı sokağa davet ederek sokakları kan gölüne çevirin dedi.

     Peki bizde neler oluyor, 2 Kasım sabahı sokaklar kan gölüne dönecek paylaşımları. Beştepe terörist onu oradan indireceğiz paylaşımları yapılmadı mı? Türkiye´de yaşanan terörde ölen ve yaralanan cesetlerin resimler Gazete, Televizyon, Sanal alem ve Twitter´lerde paylaşılmadı mı? Peki Fransa´da yaşanan terör olaylarında bir tane ceset, yaralı resmi görüldü mü?

     Basın paylaşmıyor, sanal alem kullanımı yasaklanıyor. 3 ay olağan üstü hal ilan ediliyor vatandaştan en ufak bir tepki yok. Hatta Fransız vatandaşları olağanüstü hale memnun olup, ? benim can güvenliğim için yapıldı? diyebiliyorlar.

      Terör olayları nedeni ile Şırnak´ta, Mardin´de, Diyarbakır´da ve bazı yerlerde sokaklara çıkmama yasağı ilan ediliyor. Üstelik buralardaki vatandaşın özgürlüğünü oyunu alarak iş başına gelen Belediyeler hendekler kazılıp bombalar yerleştirerek vatandaşın sokağa çıkma özgürlüğünü engelliyor. Sokağa çıkma yasağına vatandaşlar bir şey demezken dışardan gelen bazı siyasi partiler tepki gösteriyor. Belli bir süre buradan teröristlerin temizlenmesi amaç edinilirken yaygara koparan dinozorlara ne demeli?

      Terör bizde farklı Fransa´da acaba başka farklı mı? Terörün dini imanı ve mezhebi varımdır? Terör terördür, terörün tarafı olmaz. Vatandaşa sorduğunda en çok rahatsızlık duyulan konu terör iken bazı kendini bilmez siyasiler ve medya mensupları bunu ne için maksatlı kullanıyor?

      Ülkemizde çıkan bazı gazetelerde Ankara´da meydana gelen terör olayında, ? devlet vatandaşları Ankara´nın göbeğinde katletti? diye yazarken. Fransa´da olan terör olayında ise, ? terörü lanetliyoruz? başlığı atmanın neresi vatanseverliktir?

       Sen bu ülkenin insanlarının kazançlarını himmet adı altında yardım olarak toplayacaksın sonrada bu paralar ile gazete ve televizyon yayınları yapıp ülkemin insanın hayatını ve canını hiçe sayarak teröre destek olacaksın. İşte artık Türk milleti bunlara verdikleri destekleri ne için verip nerede kullandıklarını umarım görmüştürler.

     Eğer bizim ülkemizde sanal alem kapatması, paylaşımlar yapılması yasaklanmış olsa idi kıyamet koparırdık. Peki Fransa´da yaşayan insanlar ne için ses çıkarmıyorlar? Kendilerinin huzuru ve ülkenin birliğini muhafaza için hem de alınan kararları destekliyorlar.

      Fransa insanında bizim gibi bağları olan bir toplumda değil. Bizim dini, milli ve kültürel bağlarımız olduğu halde bu ülke sıradan bir ülke mi karıştırmaya çalışıyoruz? Artık ülkemin insanı bazı olay ve hadiseleri görmüştür.

     Kimse kusura bakmasın, bizim şu kadar oyumuz ve kalabalığımız var diyenleri 1 Kasımda vatandaş gördü. Vatandaş görmüş olmalı ki artık parti pırtı gözetmeksizin ülkesini birlik ve beraberliğini düşünen kararları 1 Kasımda vermiştir.

     Şimdi yeni bir seçim olsa vatandaş artık ülkesini düşünerek oy verip %60 civarında istikrardan yana oy kullanacaklarını tahmin ediyorum. Çünkü 1 Kasım sonrası yapılan kamuoyu yoklamalarında %68 vatandaş istikrardan yana olduğunu açıklıyor.

        Artık bizimde evimizde, sokağımızda ve gezdiğimiz yerlerde can ve mal güvenliğimiz önem taşımaktadır. Terör terördür, başka ülkede başka, bizde başka olmamalıdır. Yaşayacak başka ülke olmadığına göre ülkemizi karıştırmaya çalışan medya kuruluşlarına karşı tavrımızı koyarak onlara pirim vermemeliyiz. Son olaylar buna daha ihtiyaç duyduğumuzu göstermiştir. Teröre değil devletine terörist diyen zihniyet artık taraf bulmamalı. Fransa´da yaşanan teröre ağıt yakan bazı sivil toplum kuruluşları ülkem için hayatını veren güvenlik güçlerini de adam görüp saygı duymalı.


19.11.2015 15:24:54

Erdogan Kaya

Devletine terörist diyen zihniyet

Devletine terörist diyen zihniyet