Geçen hafta Perşembe akşamı Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı 68 Gazeteciler cemiyetini ziyaret ederek gazetecilerle samimi bir ortamda sohbet etti. Sohbet esnasında Sayın Yazgı yaptıklarını ve projelerini anlatarak gazeteci arkadaşlarımıza bilgiler verirken sorulan sorulara da içtenlikle cevap verdi. Daha sonra gazeteci arkadaşlarımız meslek hayatında yaşadıkları önemli konuları paylaşarak geçmişi yad ettiler. Zannedersem 15 Temmuz sonrası Sayın Yazgı sıcak ve samimi bir ortamda ilk defa stres atmıştır.

      Sohbette en çok 15 Temmuz darbe kalkışmasından şikâyet eden Yazgı burada Türkiye´de olduğu gibi Aksaray´ında hizmetlerin aksamasına neden olduğundan rahatsız olduğunu dile getirdi. Gerçektende hem hükümetimiz hem de çalışmalar konusunda ülkenin bir yaz sezonunu yiyerek ekonomik olarak herkesi etkilemiştir.

      Ankara´da yoğunluk darbe ile mücadele olunca birçok iş geri plana itilmiştir. Halada devletimiz kendisini ülke menfaatleri için gelişmelere ve kalkınmaya odaklanamamıştır. Bundan bütün Türkiye etkilenmiştir.

      Darbe girişimi bir yaz boyunda genel olarak atlatıldı ve idarecilerimiz kendilerini hizmete yönlendirdi. Sayın Yazgıda kendisini Aksaray´a yönlendirdiğini bu sohbetimiz de görmüş olduk.

      Bazen aldığımız duyumlarda Yazgının bir önceki seneye göre yeterli çalışmalar yapmadığından şikâyet ediyorlar. Ama hiç kimse ülke genelinde bu sene yaşanan darbenin çalışmalara sekte vurduğundan bahsetmiyor.

       Aksaray-ı bırakın hükümetimiz bile kendisini darbe ile mücadeleye verdiği için birçok iş ikinci plana itildi. O zaman bazı projelerin onay ve ihalesi yapılamamıştır. Hala ülkede darbe temizliği yapılarak birçok çalışma aksamıştır.

     Bunun nedeni ise ülkemize çok büyük darbeyi Fetö terör örgütü vurmuştur. Bunların kurumlardan temizlenmesi gerekiyor ve yerlerine yeni isimler gelmesi zaman almaktadır. Yani ülkemizin kaderi ve geleceği ile oynayan bu örgüt ülkeye en büyük zararı vermiştir.

       İlimizin içme suyu meselesine başladıklarını anlatan Sayın Yazgı Bağlıdan ilimize gelecek suyun boru döşeme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bu çalışma bir buçuk yıl gibi bir zaman diliminde kokusuz suya kavuşacağımız müjdesini verdi.

        Bu arada Efor AVM alışveriş merkezi önüne yapılması planlanan battı çıktının önümüzdeki yıl start alacağının müjdesini de verdi. Zaman zaman hani ne oldu denen battı çıktı ile çalışmaların devam ettiğini ve gelecek yıl içinde başlayacağını duymuş olduk.

      Sanayi projesinin darbe girişimi nedeni ile aksadığını söyleyen Yazgı bu çalışmanın bir aşaması ile imzaların atılacağını. Ardından da esnafımızdan taleplerin alınacağına vurgu yaptı. Taleplerin alınması sonucu ihaleye çıkılacağını belirtti.

       Benim en çok takıldığım konu ise TMO Toprak Mahsulleri ofisinin kaldırılmasıydı. Bu konun bitirildiğini Belediyenin burasını 15 Milyona aldığını lojman ve bazı taşımanın zaman alacağı için 2017 yılı ilkbaharına kadar kendilerine taşınma konusunda müsaade verdiklerini söyledi. Yani silolar önümüzdeki yılın Mart veya Nisan ayında taşınacağını söyledi.

      70 milyonla başlayan pazarlık çetin çalışma ile 15 Milyona inmiş ve burası Belediyeye geçmiştir. Taşınmanın ardından altının otopark üstünün sosyal alan olacağının müjdesini vermiştir. Yani burası beton yığını değil yeşil bir mekân olacak. Geçmişte 2 milyona alınmayan burasının kaça mal olduğunun kararını siz verin.

       Otopark deyince eski terminalin ismi Piri Mehmet Paşa çarşısı olarak değiştirilmiştir. Altına da 650 araçlık otopark yapılmış. Ayrıca siloların bulunduğu bölgeye de otopark yapılması sonucu bu bölge park sıkıntısından kurtulacaktır. Aynı şekilde Azmi Millinin bulunduğu bölgedeki alandaki inşaatta şuanda 400 araçlık otopark olarak yapılıyor.

       Ben Sayın Yazgı ile ayrıca Cumartesi günü bir söyleşi yaptım. Aksaray için yapılması planlanan çalışmaları gazetemizde yayınlayacağım bu söyleşiyi kaçırmayın.


7.11.2016 09:31:50

Erdogan Kaya

Battı çıktı seneye start alıyor

Battı çıktı seneye start alıyor