BAĞIMSIZ Kent Konseyi ile Aksaray hukukunun ve beraber yaşama şuurunun geliştirilmesini ve Aksaray´a ait temel stratejilerinin ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm Aksaraylıyı kapsayan ORTAK BİR AKLIN oluşturulmasında, hakkımız olduğuna İNANALIM.

        Bağımsız Kent Konseyi, belediye başkanları için, bir engel değil, tam tersine daha doğru, daha fazla hizmet yapmasına yardımcı olacak bir kuruluş olduğuna İNANALIM.            

       400.000 bin nüfuslu Aksaraylı,  kendi aklını kullanarak, geleceğini, çocuklarını, torunlarını, kimsesizleri, zayıfları, işini, gücünü yani ekonomisini, düşünmeye hakkı olduğuna İNANALIM.

        Konyalı, Kayserili düşünüyor ve başarıyor da Aksaraylı neden düşünmesin ve başarmasın? Elbette düşünür ve başarır. Yeter ki İNANSIN.

        Birlik, beraberlik, dirlik, canlılık, hareket, hakları savunma, kardeşlik, hemşerilik, ayırımsızlık, yapılanları, yapılmayanları, görmek, ben, sen, biz, siz kavramlarını, kaldırıp sadece Aksaraylı olmaya Yeterki, İNANSIN.

         Bağımsız Kent Konseyinin, kurulmasını isteyen bizler, Kanunun verdiği yetki çerçevesinde, Aksaray´a daha faydalı olan birlik, güç, ortak akıl, kullanılsın istiyoruz. Bunun kime ne zararı var? Zararlı olsa kocaman hükumet kanun çıkarır mı?  Yeter ki İNANALIM.

         Yer yer samimi sohbetlerde, Aksaray´ın ENTELEKTÜEL kişileri var mı diye tartışılıyor. Biz var diyenlerdeniz. Bize soruluyor madem var diyorsunuz, varlığı nereden belli, ispat edin diyorlar haklı olarak burada zorlanıyoruz.

          Entelektüel ne demek: ileriyi, geleceği düşünen bu düşüncesini hiç kimsenin tesiri ve baskısı altında kalmadan savunan şahsiyetlerdir. Bu tip yüzlerce Aksaraylı sayabilirim.

          Şayet beraber, şehrin ve nesillerin geleceğine ışık tutacak; Bağımsız Kent Konseyini kurabilirsek, tartışmayı biz kazanacağız demek ki ileriyi, geleceği düşünen yani entelektüelimiz var diyeceğiz.

         Kuramaz isek, biz kaybedeceğiz, ileriyi, geleceği düşünen yani entelektüelimiz yokmuş veya BİRLİĞE inanmadı diyeceğiz. Ayrıca KURDURMAYANLAR, İKİLİ OYUNAYANLAR UTANSIN diyeceğiz.

          Biz önce, STK başkanlarımıza, iş adamlarımıza, çeşitli meslek mensubu hemşerilerimize güveniyoruz, bunların tamamı olmasa bile, birçoğu ileriyi gören şahsiyetlerdir.

         Hür ve Demokrat olarak düşünen, hukukun üstünlüğüne inanan, Aksaray ı birlikte yaşanabilir bir şehir yapmak ve insanlarının geleceğe umutla bakmasını sağlamak, mutlu ve özgür yaşamasının alt yapısını oluşturmak amacıyla birlik çağrısında bulunuyoruz.

          Bu harekette asla, siyası bir amaç yoktur, hiçbir siyasi kuruluşun arka bahçesi olmayacaktır. Hedef hep beraber birlikte AKSARAY´a hizmet olacaktır. Yani partiler üstü bir yol izlenecektir.

         Uzun zamandır, AKSARAY´ın eksiği, il merkezinde,  birliği sağlayamamış olmasıdır. Belediye başkanımız Haluk Şahin Yazgı, İl merkezinde,  birliğin sağlanmasına önderlik edebilir. Önderlik ederse ismi altın harflerle yazılır.

          AKSARAY´ın birliği ve beraberliği şu an; vekilimiz Cengiz Aydoğdu ve Belediye başkanımız Haluk Şahin Yazgı´nın ellerindedir. İsterlerse Aksaraylıyı dağınıklıktan, usanmışlıktan, bezginlikten ve umutsuzluktan kurtararak, canlandırırlar veya kendi haline bırakırlar. Canı ?.. Derler.

           Aksarayın, halini, melalini, hedeflerini,  şehirli olmayı en üst seviyede medeniyeti yakalamayı, sanayisini, ticaretini konuşalım. Elbette partiler, dernekler, sendikalar, tarikat ve cemaatler tüzük ve programları çerçevesinde bir şeyler yapıyor. Birlikte daha çok yapsak iyi olmaz mı?  

         Aksaray´ı sevenler, Aksaray´dan ekmek yiyenler İsterlerse birliği ve beraberliği ifade eden BAĞIMSIZ KENT KONSEYİ´nin kuruluşuna destek vererek, AKSARAY´ın makûs talihine son vererek tarih yazarlar, isterlerse böyle dağınık bırakırlar, takdir kendilerinin.

          Görüşmelerimize devam ediyoruz, cevaplar müspette, menfi de olsa sonucu yazacağız.   görüştüğümüz kişilerden aldığımız cevaplar:

         Ticaret Odası başkanı Cüneyt Göktaş´, prensip olarak kurulmasını istiyor, faydasına İNANIYOR.

         Ticaret Odası Meclis başkanı Fatih Tekin´, her türlü şekilde ben varım diyor, gereğine İNANIYOR.

         Borsa Başkanı Hamit Özkök´ , birlikte kurulsun diyor, üst birliğin yararına İNANIYOR.

         Borsa Meclis başkanı Nurettin Yapılcan´  geç bile kalındığına, İNANIYOR.

         Ziraat Odası başkanı Emin Koçak, ben varım, kuralım diyor, İNANIYOR.

          Odalar Birliği başkanı Doğan Ceylan, kurulmalı ancak dikkat edilmeli diyor, İNANIYOR.

           Esnaf Kefalet başkanı, Yaşar Altın faydalı olur diyor,  İNANIYOR.

          Süt Birlik Başkanı, Esat Zengin kuralım diyor, İNANIYOR.

          Koyuncular Birliği Başkanı, Mahmut Aktürk kuralım diyor, İNANIYOR.

          Damızlık Birliği Başkanı, kuralım diyor, İNANIYOR.

          Mali Müşavirler Odası Başkanı Melih Özan faydalı olur diyor, İNANIYOR.

          Yeminli Mali Müşavir Hasan Şükrü Perek, çok geç kalındı diyor, İNANIYOR.

          Eski Ticaret Odası başkanı Ahmet Koçaş, geç bile kalındı hemen kuralım diyor, İNANIYOR.

          İş adamı Yusuf Köse, emekli Abdullah Karakaya, iş adamı Davut Şahin, iş adamı Ramazan Korkmaz, emekli Hamza Zengin, gazeteci Celil Acar, gazeteci Mustafa Avcı, iş adamı Cihat Solum,  iş adamı Dede Teke, muhtar Ekrem Ergüney, iş adamı Hikmet Terzioğlu

         İş adamı Enver Bozkurt, emekli Faik Küpeli, iş adamı İbrahim Et, emekli Mustafa Ördek, iş adamı Fatih Batı, avukat Ferit Köse, iş adamı İsmet Ergin, mühendis Muzaffer Özdemir, iş adamı Mehmet Zeki Kalya, iş adamı Fikri Cihangir Saatçioğlu, emekli Osman Tekeli, 

          İş adamı İrfan Ağaçlı, iş adamı Mehmet Sevindi, emekli Saffet Çalışkan, iş adamı Servet Ceylan,   iş adamı Seyhan Aktaş, iş adamı Nusret Bıyık, iş adamı Sefa Altınkaya, iş adamı Ramazan Abaklı, iş adamı Abdi Okur, iş adamı Ali Atar, Diş Dr. Yasin Köse, esnaf Ali Rıza Dündar

           İsmi geçenlerin tamamı inanıyor, kurmaya ve candan çalışmaya hazır olduklarını bayan ediyorlar. TEK İSTEKLERİ Aksaray, itişip, kakışmaktan kurtulsun, yücelmeye ileri gitmeye kilitlensin istiyorlar, birliğe yürekten İNANIYORLAR.

          İş adamı Hamza Tüzün, sanayici Sait Uğuray, iş adamı İnan Baykan, sanayici Ceyhan Yıldız,  iş adamı Ramazan Aşçı, iş adamı Hüseyin Höyük ve isimlerini ilerde daha teferruatlı yazacağımız yüzlerce insan İNANIYOR.

           Aksaray Bağımsız Kent Konseyinin kurulup kurulmaması hakkında, bir anket yapılırsa, kurulsun YÜZDE YETMİŞBEŞ çıkmazsa bu hususta bir daha yazı yazmak değil, ağzımı açmayacağım. Ancak bir şartım var, anket sorularını bir heyet hazırlayacak vede anket dürüst yapılacak.

           Aksaray Bağımsız Kent Konseyi, İNANANLARIN, kendine güvenenlerin, içinde yaşadığı, herhangi bir kurumu idare edenlerin, büyük birlik içerisinde, AKSARAY´a benim daha fazla faydam olsun diyenlerin, kuracağı bir kuruluş olacaktır. Yeterki İNANALIM.

                                          HAYIR, OLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

MELAL: Can sıkıntısı, üzüntü, hüzün


13.09.2018 13:37:15

Rasim Gül

Aksaray´da Bağımsız Kent Konseyine İnanmayan Var mı? Bizce yok

Aksaray´da Bağımsız Kent Konseyine İnanmayan Var mı? Bizce yok