Bazen mikro milliyetçiliğimiz tuttuğunda onda var bizde neden yok kompleksine kapılıyoruz. Geçen hafta iki Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile yaptığımız sohbette bazı konuları ve Aksaray hizmetleri üzerine samimi bir şekilde sohbet ettik. Sohbetimizde Milletvekillerimizin derdi de aynen bizim gibi Aksaray´a ne yapabiliriz düşüncesindeler. Aksaray için yapılacak hiçbir hizmete hayır diyen bir siyasetçi olmaz.

     Bunun aksini düşünmek akla ziyan düşüncedir. Hani Şu Tem oto yolu neden Aksaray´dan geçmedi dedikodumuzdan tutun Tren yoluna ve hava alanına kadar konuları konuştuk. Bunun için neden gayret ve çalışma yapılıp yapılmadığını tartıştık.

      Tem oto yolunun Aksaray´dan geçmesi Aksaray´ın kazancı olmayacağını iki gün önceki yazımda belirtim. Her iki tren yolu ile ilgili konu ise zaten projeye alınmış dönüşü olmayan bir duruma gelmiştir.

     Hava alanı Niğde´ye söz verildi bize neden verilmedi konusunu da görüştük. Şu anda Aksaray için üç önemli hizmet var. İkisi yük ve hızlı tren yolu. Bu iki konu neticeye varılmış gözükmektedir.

      Diğeri ise benim için önemli olan konu ise ikinci bir Devlet Hastahanesi. Oto yol üzerinde olan bir ilde mevcut Hastanemiz Üniversite araştırma Tıp Fakültesi hastanesi olduğunda bize en önemli ikinci bir hastane Aksaray Devlet hastanesi olmalıdır.

     Devlet hastanesi ile Üniversite hastanesi birbirinden ayrılmalıdır. Gelin bu konuda hep birlikte siyasilerimize baskı yapalım bunun için Ankara da gayret sarf etsinler. Hatta bu hastane Dorikin yol boyunda havadar bir yer olan yükseklikte olsun.

      Ben aslında yeni yapılan hastanenin yerine şiddetle karşıyım. Merkezi yer de ve yerleşim merkezi içinde hastane olmaz. Zamanında burasını ayarlayanların bu düşüncesine hiç katılmadım. Bana göre bu bölge uygun değil. Nedeni ise hava kirliliği ve siste bu hastanemiz kirli hava içinde kalacaktır. Birde Aratol´dan geçen kanal kokusu rahatsız edecek.

       Araştırma hastanesine ek olarak herkesin gidebileceği yeni bir Devlet hastanesine ihtiyaç bulunmaktadır. İster mevcut yer Devlet hastanesi olarak bırakılsın. Makul ve uygun olan bu olsa gerek. Mevcut hastane Devlet hastanesi olarak kalmalı, ya da Dorikin tepesine yeni bir hastane yapılmalı.

      Hava alanı meselesine gelince, şu anda günlük bir uçak kaldıracak kapasitemiz yok. Hava alanı yapmak devlete yükten başka bir şey değildir. Ne zaman gerekli olur ilimize gelecek yük treni sonrası Organize sanayi bölgesine daha çok müteşebbisin gelmesi sonucu hava alanı gerekli olur.

      Çünkü yatırımcıların daha çok kullanacağı dönem olacak ve zaten o zaman hava alanı kendiliğinden ihtiyaç olacak ve gelecek. Niğde´ye söz verildi de bize neden verilmedi kaprisine kapılmaya gerek yok.

       Niğde´den hızlı tren geçmiyor, yük treni de Ulukışla´dan geçiyor. Nevşehir hava alanı bize 40 dakika mesafede. Nevşehir canlandırmak için bizden destek isterken göstermelik bir havalanına ben karşıyım.

       Çevre iller bizi kıskandığını söylediğimde neyimizi kıskanıyorlar diyenler oldu. Çevre illerin iki katı nüfusa sahip olmuşuz. Şuanda nüfusumuz merkez 221 bin olmuş. Organize sanayisine yatırımcı ilgi göstermiş dördüncü sanayi bölgesi açılması planlanıyor. Üniversitemiz öğrenci olarak Niğde´den iki kat fazlalaşmış, elbette bizi kıskanacaklar. İşsizlik bana göre Aksaray´da sıfıra inmiştir ve çok şanslıyız.

       Bu nedenle gerekli ve ihtiyacımız olanı istesek bence daha iyi olur. Hiç uçağın kapısından girmemiş hatta seyahat etmeyecek kişilerin laf olsun diye dedikodu yapmasına gerek yok.

 


6.02.2018 13:55:14

Erdogan Kaya

Aksaray´a önemli olan hizmeti istemek

Aksaray´a önemli olan hizmeti istemek