2005 den beri beklenen ama bir türlü kurulamayan Kent konseyi, BAĞIMSIZ KENT KONSEYİ olarak kurulmasının alt yapısı oluştu, en kısa zamanda kurulması bekleniyor.  Kurulduğu günden itibaren bu Şehire inanılmaz katkılarda bulunacaktır.

     Aksaray´ımız, yüz binleri temsil eden kamu kurumu niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının, sivil toplumun ve halkın ortaklık anlayışıyla, AKSARAYLILIK HUKUKU çerçevesinde, hizmet için buluştuğu, böyle büyük bir birlik kuracaktır. Kuranları tebrik ederek kutluyoruz.

       AKSARAY Bağımsız Kent Konseyini, Aksaraylı kurduğu gün, halkın birleşik gücünün nelere kadir olduğunu görecektir. Çünkü halkın birleşik gücü Aksaray da kayıp ortada görünmüyor.

      Devletine, milletine, dinine, kültürüne bağlı AKSARAY; mutluluğu, huzuru, güvenliği ve her sahada birlik içerisinde hızlı kalkınmayı, birliğini, beraberliğini tesis ederek, ilde ve Ankara da haklarını, hak ettiğinden daha çok alabilmek için Bağımsız Kent Konseyini, özellikle kendi geleceği için kurmalıdır.

      Elbette partilerin, STK ların, cemaatlerin ve tarikatların bir gücü var, ancak bunlar kendi mecralarında hareket ederek varlık gösteriyorlar.

      Biz bunların hepsinin bir arada, beraber yürüyerek, beraber düşünerek, AKSARAY için yürekleri çarpsın, her projeye ve hizmete ortak akılla bakılsın istiyoruz. AKSARAY ben yaptım oldu dan kurtulsun istiyoruz.

         Nasıl ki dereler, birleştiğinde coşkun ırmaklar oluyorsa, ildeki bütün kuruluşlar da birleşirse, elde edeceği güçle, Devleti ve Hükumeti ildeki konuları MÜZAKERE etme hakkını elde etsin.  Dolaysıyla bütün görüşler kendini ifade etsin ve her görüşe değer verilsin. Her Aksaraylı adam yerine konulsun, kimse yalnız olmasın.

        Kamu Kurumu niteliğindeki, Sivil Toplum Örgütlerinin ÖNDERLİK yaptığı, diğer tüm kuruluşlarımızın ve iş adamlarımızın katıldığı ve desteklediği,  AKSARAY BAĞIMSIZ KENT KONSEYİ´nin kurulması ve yapacağı hizmetleri ile Aksaraylı tarih yazacaktır.    

      KONSEY yolunun, sarp ve dik kayalar arasından geçtiği, AKSARAY da bir hakikattir. Ancak, dev gibi kuruluşları çekip çeviren hemde çok başarılı olan, genç ve dinamik başkanlar, önüne TOROSLAR çıksa delip geçecek ehliyete ve cesarete sahip şahsiyetlerdir.  YUFKA YÜREKLİLERLE ÇETİN YOLLARIN AŞILMAYACAĞINI gayet iyi bilirler. Zaten yıllardır yol açmaya uğraşıyorlar.

     Anadolu´nun bağrından çıkmış, AKSARAY için gözünü budaktan sakınmayan, elini değil gövdesini taşın altına koymaktan bir saniye bile tereddüt etmeyen, inanç ve iman sahibi başkanları ve bireyleri oldukça, DİKENLİ YOLLARI değil,  dağları delip geçerler.

     Halka ve Hakka hizmet eden hiçbir yol kolay değildir. Bunu en iyi Sivil Toplum Örgütlerinin başkanları ve iş adamları bilir. Hele, il olarak daha rüştünü bile ispat etmemiş, kaymakam ve vali arasındaki farkı tam olarak fark edememiş, bir yapıya sahip Aksaray ımızda da elbette kolay olamaz.

      Aksaray ili, göründüğü kadarıyla henüz A ve B protokolünü bilet düzenleyecek ciddiyetten uzak görünüyor. Bütün açılış ve törenlerde bunu görüyoruz. Bize yazıklar olsun demek düşüyor.

     Önderlik ederlerse, Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Odalar Birliği, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası,  Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi; meclis ve yönetim kurulu başkanları, Koyuncular Birliği, Damızlık Birliği, Süt Birliği, başkanları ve diğer tüm katılanlar, tarihi bir görevi yapmış olacaklardır.

        Bu birliğe, katılan her kurum, kuruluş ve şehrin ileri gelen şahsiyetleri, önce kendi güçlerini artıracakları, için kurum ve kuruluşlarına daha faydalı olacaklardır.

        Ayrılıklar, biz, siz, onlar, bunlar gibi bölücü ve hak gaspına yol açan her türlü hareketler ortadan kalkacak, sadece gerçekler ve Aksaray ve halkının faydaları düşünülecektir, aksine kimse kalkışmayacaktır.

       Aksaray, başkanlık sisteminden çok ciddi hizmetler almak istiyorsa adı ne olursa olsun bir BİRLİK kurmak zorundadır. Kurulacak birlikten özellikle AK parti gocunmamalıdır, altında üstünde herhangi bir hinlik aramamalıdır. Bu Bağımsız Konsey kurulduğunda Ankara dan alınacak hizmetlerde AK parti nin işine yarayacaktır. Dolaysıyla rahat olmalıdır ve ciddi manada desteklemelidir.

        Kent Konseyi Kanun ve tüzüğü 2005 yılında Ak parti tarafından çıkarılmıştır. Ak parti yetkilileri elbette çıkan tüzüğü biliyorlar. Bağımsız Konseyin kurulması, önce onların işine gelir çünkü kanunun emri yerine gelmiş oluyor.

        Başkanlık sistemi, güçlü, liyakatli, cesur, kadrolar elinde ciddi bir imkândır. Aklı, cesareti birleştirerek kurulursa AKSARAY BAĞIMSIZ KENT KONSEYİ, başkanlık sisteminin bütün hizmetlerini, İKTİDARLA birlikte AKSARAY´a taşımada elbette beraber olacaktır.

     Yazarımız ve vekilimiz Cengiz Aydoğdu ?´ ?Hayali ve masalı olmayan bir neslin nesi var ki? Bence hiçbir şeyi yoktur. Geleceği bile tartışmalı bir şekilde ?´ ortada´ ´dır. Çünkü gelecek biraz da hayallerle ve masallarla inşa edilir?´´ diyor. Yalnızlık Muhatap İster adlı eserinin 184 üncü sayfasında.

       Bizlerinde, hayali ve masalı olsun. Bağımsız kent konseyide hayalimizden bir tanesidir. Kurulduğunda aceba iğnenin ucu kadar birilerine veya ilimize bir zararı var mıdır? Haydi, hep birlikte demeye, ayrımız, gayrımız yok demeye, Aksaraylıyı kucaklaştırmaya,  ihtiyacı vardır.

      Aksaray´daki; enerji, birikim, müteşebbis gücü, vicdan ve merhamet çevre illerimizin hiç birinde yok. Peki, bu vasıflar icraatta görünüyor mu?  Görünmüyor çünkü birleşme ve ortak hareket etmeyi destekleyen güç yok. İşte bu güç Bağımsız Kent Konseyi olacaktır.

       Partilerin içinde ki, partiler arasındaki, gereksiz ve faydasız laflar bırakılmalı. İktidar muhalefete, muhalefette iktidara samimi davranmalı,  saygı ve sevgi göstermelidir. Seçilen ve atananlar ?´marifet iltifata tabidir ?´sözü gereği desteklenmeli ki, hizmetleri yükselsin.

      Elli senedir, özellikle partilerde sair, kurum ve kuruluşta, hır, gür vardır hiçbir zamanda bitmemiştir, AKSARAY bu hır gür den dolayı, aldığı hizmetin BEŞ katını alamamıştır. Hayır diyen varsa, ispat etsin biz hemen özür dileyelim.

     AKSARAY BAĞIMSIZ KENT KONSEYİ, vicdanı, merhameti, girişimciliği, yatırımcılığı ve Aksaraylı olmanın onurunu ve gururunu kendisine bayrak yapanlar tarafından desteklenmeli ve kurulmalıdır.

                                          HAYIR, OLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


4.09.2018 11:50:40

Rasim Gül

Aksaray, Bağımsız Kent Konseyini Kurmalı

Aksaray, Bağımsız Kent Konseyini Kurmalı