/resimler/2018-3/15/0012569672000.jpg

 

Bazen kalemin yazmayıp durduğu zamanlar olur. Benimde bu gün kalemimin durduğu günlerden birisidir. Dün gece dostlarla bir yerde otururken Eras iş merkezi cami imamı Hamza Acar hocamın vefaat haberini aldım. Beraber olduğumuz diğer arkadaşlarda kendisini yakinen tanımakta idiler. Baktım tüm arkadaşların birden yüzleri burkuldu. Demek ki, Hamza hocam herkes tarafından sevilen bir sima.

Hamza hocam benim İmam Hatip Lisesinden arkadaşım ve samimi dostumdu. Denk geldikçe hasbıhal eder dertleşirdik. Yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayarak hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Kendisi aslen Yeşiltepe kasabamızdan olup cenazesi de buraya defnedilecektir. Rahmetli hocam biraz deli dolu sözünü esirgemeyen bir kardeşimizdi. Her kesimden insanlarla iyi geçinip diyalog kuran bir din görevlisi idi.

Bir ara Yeşiltepe´den Belediye Başkanı olmak istediğinde görüştüğümde, ? ne yapacaksın Başkanlığı senin mesleğin daha iyi? dediğimde, ?sen ben böyle geriden seyredersek bu koltuklara başkaları oturur? demişti. Ama bir türlü adaylık nasip olmamıştı.

Hamza hocamla inanın çok hatıralarım var, ama yazmak içimden gelmiyor. Elbette hepimiz kabir kapısından gireceğiz. Bir dakika sonrasına garantimiz yok. Onun için ölüme her an hazırlıklı olmalıyız. Kimin nasıl ve ne olacağını Rabbım bilir. Allah cümlemize imanla kabir kapısından girmeyi nasip etsin.

Bu gün beni mazur görün ancak bu kadar yazabildim. Hamza hocama Allah´tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve sevenlerine de baş sağlığı diliyorum.


15.03.2018 00:14:49

Erdogan Kaya

Hamza hocam mekanın cennet olsun

Hamza hocam mekanın cennet olsun