5 Gün önce 31 Ağustos Pazartesi günü? BİR GELDİ PİR GELDİ? başlıklı yazımda Aksaray´ımızın 56 yıl süren hiçbir zaman hak etmediği ,asla ve asla da hak etmeyeceği 2. İlçelik esaretinden kurtarılması esnasında iktidar partilerinde Bakanlar üstü makam olan ANAP grup başkan vekilliğine merhum Raşit Daldal´ın geldiğini.

    Merhumdan 24 yıl sona onunla aynı göreve ilimiz milletvekili İlknur Hanımın Ak Partiden seçildiğini.

   Seçim hükümetinde ise TBMM 22,23 ve 24. Dönem üyesi hemşerimiz Ali Rıza Alaboyun,  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı hemşerimiz Cenap Aşçı ve 2012 Ağustos´u ile 2014 Şubatı arasında Aksaray Valiliği yapan ailesiyle birlikte bizim kadar Aksaray´ı seven İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok´un Bakanlığa geldiklerini.

   Buna tüm kamuoyumuzun çok sevindiğini.

TARİH BOYUNCA 4 AKSARAYLI AYNI ANDA HİÇ BİR ZAMAN BU KADAR

 YÜKSEK MAKAMLARDA GÖREV ALMADI!!

   Çarşamba günü ise Selçuklu devletinde ve Osmanlı İmparatorluğu ile Türkiye Cumhuriyetinde Seçim Hükümetine kadar hemşerilerimizden ve ilimizden görev yapan Devlet ve siyaset adamlarının yaptıkları üst görevlerini belirttiğim yazımda 10 Asırlık tarihimiz boyunca bu kadar Aksaraylının aynı anda hiçbir arada görev almadığını;

BELEDİYE BAŞKANI YAZGI´NIN BİLBOARDLARA VERDİĞİ İLANLA SEVİNCİMİZİ PAYLAŞTIĞI GELİŞME 10 ASIR BOYUNCA AKSARAYDA YAŞANAN BİR İLK!!!

 *Tarihimizde ilk defa gerçekleşen Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı tarafından da hemşerilerimizin sevincini ortaya koyan Billboardlarda da paylaşıldığı gibi Seçim Hükümetinde Aksaraylı olan Ali Rıza Alaboyun Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, Cenap Aşçı  ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığına getirildi.

    * Kendisi ve ailesi bizler kadar Aksaray´ı seven,  bunu da her vesileyle  ortaya koyan.

     Ağustos 2012-16 Şubat 2014 arasında ilimiz  Valiliğini başarıyla gerçekleştiren Selami Altınok İç  İşleri Bakanı Oldu.

  * İlknur İnceöz hanım ise Raşit Daldal´dan 24 yıl sonra Ak Parti Grup Başkan vekilliğine seçilmesiyle Aksaray tarihinde ilk defa aynı anda 3 hemşerisi Bakan,1 hemşerisi ise hükümeti kuran partilerde Bakanlık üstü makam olan Grup başkan vekilliğinde.

       Bu tarihimizde ilk defa yakaladığımız içimizi  sevinçle dolduran gelişmenin yanında İlknur Hanım  Nevzat Palta, Turan Yaldır ve  İstanbul Milletvekili olan 2005 yılında YÖK Başkan yardımcılığı yapan.

    Bu makamdayken Üniversitemizin kurulabilmesi için YÖK kıstaslarını yumuşatan.

    7 Haziran Seçimleri öncesinde ise uzun yıllar Galatasaray Üniversitesi rektörlüğü yapan Profesör Ethem Tolga ile  birlikte  Hükümet ve TBMM sinde Aksaraylı  7 hemşerimiz aynı anda görev yapıyor!!! ?dediğim  yazımı bir temenniyle tamamlamıştım.

 3BAKANIMIZ,1GRUP BAŞKAN VEKİLİMİZ´LE 3E MİLLETVEKİLİMİZ 3 AYIN İYİ DEĞERLENDİRİLMESİYLE   AKSARAY´IN ANA MESELELERİNİN TAMAMINI RAHATLIKLA ÇÖZÜME KAVUŞTURURLAR !!!

    Seçimlere ve seçimlerin ardından yeni hükümetin kurulmasına kadar 3 aylık bir zaman var.

   3Bakanımız,1 Grup Başkanvekilimiz ve 3 Milletvekilimiz Profesör Ethem Tolga,Nevzat Palta ve Turan Yaldır gönül  birliği yaparlarsa önümüzdeki 3 ay içinde ilimizin ana meseleleri çözüme kavuşturulması mümkündür.

BAKAN EMRİYLE TÜM İŞLEMLER İN GİDERİLME SÜRESİ ONDA BİRE İNDİRİLİR!!!

  Çeyrek asırlık kamu idareciliğim ve özelliklede can dostum kardeşim Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli ile birlikte 1987-89 arasındaki Aksaray´ımızın vilayet yapılması çalışmalarımız esnasında 2 yılın yarısını Türkiye Büyük Millet Meclisinde vekillerle, gurup başkan vekili Raşit Beyle ve bir çok Bakan ve bağlı üst birimleriyle,Ankara Büyük Şehir Belediyesi Başkanı  hemşerimiz Mehmet Altınsoy ve Belediyenin daire başkanlıklarında geçirmemizle normal prosedürle yapılan işlemle Bakan emri ile yapılan işlemin arasındaki hız farkını bizzat gören olarak 3 ayda  3 yıllık zamanda mümkün olanın gerçekleştirilebileceğini biliyorum!!!

AKSARAY´IN 115-25  YILLIK KAYBI 3BAKANIMIZ,1 GRUP BAŞKAN VEKİLİMİZ VE 3 VEKİLİMİZİN SAMİMİYETİYLE ÜÇ AYIN HER SANİYESİNİN VERİMLİ KULLANILMASIYLA TELAFİ EDİLEBİLİR!!!

    Aksaray´ın 1861-1920,1920-89 yılları arasındaki toplam olarak 115 yıl süren hiçbir zaman hak etmediği,asla ve asla da hak etmeyeceği 2 ilçelik esaretindeki mağduriyeti,1989 yılında il olduktan sonra ise şimdiye kadar görev yapan atanmış ve seçilmişlerin devede kulak olan idealistlerin dışındakilerin umursamazlığı nedeniyle uğradığı kayıplarını gidermek için önümüzde 3 aylık zamanda tarih boyunca elimize geçmeyen bir fırsat var.!!!...

     Bu zamanın en verimli şekilde kullanılması teknik olarak mümkün olan her saniyesinin maksimum olarak kullanılabilmesiyle istikbalimizin 1. Olmazsa olmazı iki ilçelik esaretine çarptırılmamızın ana sebebi olan Aksaray-Ulukışla tren hattının.

   Ankara-Pozantı otobanın açılmasından sonra ulaşımda kesilecek olan can damarımız olan E.90 karayolunun cazibesini devam ettirecek yatırımların.

   Tıp Fakültemizin,Şehir hastanemizin kurulmasıyla, Aksaray-Konya ve Niğde arasına kurulacak Hasandağı Hava limanı konusunun ihale safhasına getirilmesini ilimizin Bakanları mevkidaşları olan  diğer ilgili yatırımı gerçekleştirecek olan Bakanlarla görüşerek? Bakan Emriyle!!!? resmi prosedürü 10 misli hızlandırabilirler!

   Bu yatırımların ödeneklerini de geçici bütçeye koydurabilirler.

    ÇOBANIN GÖNLÜ OLURSA TEKEDEN SÜT ÇIKARTABİLİR

   Yani çobanın gönlü olduğunda Teke´den süt çıkartması misali bu 3 aylık zamanın her saniyesinin en verimli halde kullanılabilmesi halinde  normal prosedürle 36 ayda alınacak sonuca 3 ayda ulaşmak mümkün!!!

   Bu mümkünün gerçekleştirilerek elimize 10 asırda bir geçen bu imkanın en iyi şekilde değerlendirilmesiyle 3 Bakanımız,1 Grup Başkan vekilimizle 3 Milletvekilimizin tarihe geçmelerinin yanında her biri birer sadakayı cariye olan bu hizmetlerle ahretlerini de pür nur etmeleri dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 

 


Basyram ergüney
4.09.2015 17:36:23
Bir Aksaraylı olarak Selami Altınok bey i ve diğer bakanlarımızı ayrı ayrı tebrik ederim burada bu güzel hayırlı haberleri veren Ali Genç beyefendiye çok teşekkür ederim Aksarayımıza hayırlı uğurlu olsun

4.09.2015 10:26:36

Ali Genç

36 ay a bedel

36 ay a bedel