?2015 benim yılım? desem hiç mi hiç abartmış olmam!

    Çünkü bir kısmı 40 yıllık diğeri ise daha yakın olan memleketimiz için gerçekleştirilmesini istediğim ve  bu konuda sayısız yazılar yazmanın yanında onlarca ,hatta yüzlerce kişi nezdindede bire,bir girişimlerde de bulunduğum meselelerin tamamı  olmasa da düne kadar önemli olanlardan 2´si  2015 yılında gerçekleşti.

   Gerçekleşen,daha doğrusu gerçekleştirilenlerin ilki 19. Asrın sonlarından başlayarak 20. Asrın sonuna kadar Aksaray´a hizmet eden memleketimizin hayırlı evlatlarının isimlerinin yaşatılmasıydı.

ONLARCA YILLIK ÇABAM BAŞKAN YAZGI TARAFINDAN DİKKATE ALINDI

    Bu konudaki çabalarımızı ilk defa dikkate alan Başkan Yazgı oldu.!!!

    Başkanın talimatıyla Belediye bu senenin Ocak meclisinde aldığı karla bu  güzel insanlarımızın isimlerini  bulvar,cadde ve sokaklara verdi.

    Yıllar yılı var gücümle çaba sarf ettiğim önemli meselelerimizden biriside toplam nüfusları ilimizin mevcut nüfusunun iki misli hatta daha da fazlası olan yeryüzündeki onlarca ülkeye yayılmış olan medarı iftarımız gurbetçilerimiz için yapılmasını istediklerimdi.

   Bu konuda yüzlerce yazı yazdığım gurbetçilerimizle ilgili isteklerimin tamamı olmasa da en azından kendileriyle görüşülerek  dert ve sıkıntılarının öğrenilmesini sağlayan hasbıhal bölümünü dedesi Bıyığın Şammas´dan Belediyeci olan Haluk Şahin Yazgı Başkan ve ekibi tarafından  Avrupa ülkelerine yapılan gurbetçi ziyaretleriyle gerçekleştirildi.

DÜN 3. HAYALİMİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ KONUSUNDAKİ ÇABANIN MÜJDESİNİ ALDIM

   Yılın bitimine 2 haftadan az bir zaman kalmasına rağmen dün öğrendiklerim ise bu sene yaşadığım 3. Mutluluk olurken gerçektende söylenenlerin gerçekleştirilmesiyle bu konudaki hayalimin gerçekleştirilmesi konusunda hedef tam 12´den vurulacak.

   Yanına?  Somuncu Baba Aşkın Sırrı? Filminin yönetmeni ve yapımcısı Kürşat Kırbaz,Filmin senaryo yazarı  Mahmut Ulu,İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan,Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya ?yıda alan Başkan Yazgı´nın anlattıkları genelde 1989´dan bu yana özelde ise 16 Ekim´den itibaren dile getirdiğim Aksaray´ın tanıtımının nasıl yapılacağı yönündeki tekliflerim ve eleştirilerime neşter vurulacağını müjdeledi.

  Yapılmaya başlanan çalışmayla ilimizde Belediye;Vilayet,Meslek Odaları Sivil Toplum Kuruluşları ve Medya´nın birlikte.

   İlimiz dışında ise başta Dış İşleri ve Kültür Bakanlıkları, TRT ve Türk Hava Yollar olmak üzere  bir kısmı başlatılan ve devam eden,bir kısmına ise önümüzdeki günlerde başlatılacak top yekun bir çalışma ile ?Somuncu Baba Aşkın Sırrı Filmi? ile Aksaray´ın tanıtımı için hedef 12´den vurulacak.

  Tüm konuşmalarda gördüğüm samimiyetle çıkılan bu yolun başarıya ulaşacağı yönündeki aynı samimiyetteki duygularımla başarılar diliyor.

    Şahsıma düşen her konuda ise bu günden başlayarak 1 Nisan´a ve ondan sonrasında da Hacca giden Karınca olacağımın bilinmesi dileğiyle.

    Cumanız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


18.12.2015 08:55:28

Ali Genç

12´ den

12´ den