Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Yunus Emre mezarının başında anıldı

Yunus Emre mezarının başında anıldı

Yunus Emre mezarının başında anıldı

Aksaray´ın Ortaköy ilçesine bağlı Sarıkaraman köyünde bulunan Ziyarettepe mevkiindeki Yunus Emre Türbesinde düzenlenen ama etkinlikleri Yunus Emre Türbesinin ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okunması ve dua ile başladı.

Bu yıl Kırşehir Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenen ve tören alanında devam eden program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti.

Anma etkinliklerinde konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, yüksek tasavvuf kültürüyle Anadolu´yu şekillendiren bu büyük şahsiyetlerin yoğunlaştığı bölgelerden birinin de Orta Anadolu olduğunu söyledi.

Vali Ataklı: "Anadolu´da ilmin zirveye ulaştığı dönemlerde tasavvuf hayatında Mevlana, Hacı Bektâş-ı Veli, Tapduk Emre, Yunus Emre, Ahi Evran, Somuncu Baba, Hacı Bayram-ı Veli gibi daha pek çok büyük zahit ve âlim Anadolu´nun manevi iklimi içerisinde gönül dünyamızı aydınlatmışlardır.? dedi

Yunus Emre´nin İslam tasavvuf geleneğiyle yetişmiş, tasavvuf dünyasının yıldızı makamına erişmiş büyük bir şahsiyet olduğunu ifade eden Vali Ataklı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O, tasavvuf yolunda çıktığı aşk yolculuğunda daima Hakk´ı aramanın, O´na layık bir kul olmanın gailesini gütmüş, bu yolculuğun nihayetinde aradığını bulmuş, zaman ve mekâna mahkûm olmadan çağları aşan bir ses olmuştur. Bugün itibariyle Yunus Emre´nin evrensel mesajları tüm dünyaya ulaşmış, O, sevgi dilinin ortak adı olmuştur."dedi 

Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise yaptığı konuşmasında Yunus Emre´nin medrese mezunu birisi olmadığını ancak onun alim bir kişi olarak sözlerini ilhamı hak ile söylediğini belirtti. 

Vali Şentürk, ´Yunus dostça ve kardeşçe sevgi dili ile konuşmuştur. Bu topraklar da yetişen âlimler bütün Dünya´ya ışık nur saçarak  çağları aşan bir üslupla beyanda bulunmuşlardır. Kıyamete kadar da o beyan o üslup insanlığa yol gösterecektir. Dedi.

Kırşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Doğan´ın, ?Yunus Emre? konulu bir konuşma yaptığı anma etkinlikleri kapsamında Kırşehir Müftülüğü İlahi Grubu tarafından Yunus Emre şiirleri ilahi formunda seslendirildi. 

Kırşehir Valiliği tarafından Yunus Emre Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler Yunus Emre Şiirlerini okudu. Jürinin verdiği puanların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Yunus Emre Konulu oyunun sahnelendiği tören çilehane ziyareti ile sona erdi.

Anma programına, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Aksaray milletvekili Turan Yaldır, Kırşehir İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut, Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü başkanları ile vatandaşlar katıldı.

 



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9696,36%-0,26
  • DOLAR

    32,53% 0,00
  • EURO

    34,88% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2422,24% -0,02
  • Ç. ALTIN

    3988,00% -0,14
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı