Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Yörex´te Aksaray Tanıtıldı

Yörex´te Aksaray Tanıtıldı

Yörex´te Aksaray Tanıtıldı

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyon olan YÖREX ( Yöresel Ürünler ) fuarı Antalya´da gerçekleşirken, Fuarda Aksaray Standı büyük ilgi gördü.

Yörex Yöresel Ürünler Fuarı´nın açılışı 26 Ekim 2016 Çarşamba günü Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu´nun da katılımlarıyla gerçekleştirilirken, Fuarda 68 ilden 101 Oda ve Borsa, 11 Kalkınma Ajansı, 52 Kurum ve 150 den fazla firma yaklaşık 10.000 metrekare alanda kendi şehrine ve yöresine özgü yöresel ürünleri ve marka değerleri sergilendi.

26 ? 30 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen fuarda ilimizi temsilen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve Aksaray Ticaret Borsası ortak stand kurarken, ilimizin taınıtımı Antalya Yörex´te en iyi şekilde yapıldı.

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ ? AKSARAY´I EN İYİ ŞEKİLDE TANITTIK?

İlimizi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; ? Anfaş Antalya Fuar merkezinde gerçekleşen ülkemizin en büyük fuar organizasyonlarından birisi olan Yörex ( Yöresel Ürünler ) fuarında Aksaray´ı tanıtmak adına Ticaret Borsamızla birlikte yer aldık.

Anadolu´nun ruhu, kimliği, tüm renklerinin toplandığı ve illerimizin ürünlerini sergilediği, tanıtımını yapmış olduğu Yörex, katılımcı sayısı olarak ´ta ülkemizin en büyük fuar organizasyonların başında gelmektedir.

Aksaray olarak bizler fuarda ilimizde yetişen ve üretilen ürünler olan Ay çekirdeği, Kabak Çekirdeği, Ceviz Reçeli, Gojiberi, Ceviz, Süt ve Süt ürünleri, Pişmaniye Çeşitleri, Köpük Helva´mızın tanıtımını yaptık.

Antalya´da bir şeyi çok iyi gözlemledik. Başta Antalya ve çevre iller olmak üzere ülkemizin dört bir yanından gelen katılımcılar Aksaray´a karşı büyük ilgi gösteriyorlar ve ilimiz hakkında bilgi almak istiyorlar. Burada marka şehir olma yolunda ilerleyin Aksaray´ın tanıtım noktasında biraz daha fazla organizasyonlar ve ülkede adından söz ettirecek işlere imza atılması gerektiğini gördük.

 Geçtiğimiz yıllar içerisinde yatırımda Brisa Lastik Fabrikası, Sinemada Somuncu Baba Aşkın Sırrı filmi Aksaray´ı tanıtmak adına büyük çalışmalardı. Buna benzer organizasyonlarla ilimizin tanıtımlarını artırmalıyız.

Antalya Yörex, bu noktada bize çok şeyler katarak eksiklerimizi görme imkânı yarattı. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin tanıtımı noktasında eksiklerimizi görerek çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirterek, Standımızı ziyaret eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz? Dedi.

TEKİN ? YÖRESEL ÜRÜNLERİN SERGİLENDİĞİ EN İYİ ORTAM YÖREX?

Yörex ( Yöresel Ürünler ) fuarının, ülkemiz genelinde illerimizin kendi ürünlerini sergilediği en büyük organizasyon olduğunu belirten ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, yapmış olduğu açıklama da; ?  Aksaray´ın böylesine önemli bir organizasyonda yer almasına gerektiğine inanarak kardeş kuruluşumuz olan Aksaray Ticaret Borsamızla birlikte Yörex´te yer aldık.  26 ? 30 Ekim tarihleri arasında yapılan organizasyonda Aksaray´ımızın tanıtımını yaparak, katılımcılara şehrimiz hakkında bilgiler verdik.

  Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi´nin, 2017 yılında Yörex fuarının yurt dışına taşınması için çalışmalar yapılacağını belirtmesi organizasyonun daha geniş kitlelere ve pazarlara açılacağını belirtti.

Bu tür organizasyonlar yapıldığı sürece bizler ilimizi tanıtmak adına her türlü adımlar atacağımızı belirtmek istiyorum. Bu nokta da Aksaray´ımızın tanıtımını yapmak adına katıldığımız Yörex´te Aksaray standımızı ziyaret eden tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum? Dedi.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli