Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Yolu Asfaltlanan Cadde Pırıl Pırıl Oldu

Yolu Asfaltlanan Cadde Pırıl Pırıl Oldu

Yolu Asfaltlanan Cadde Pırıl Pırıl Oldu

   

          Aksaray´ın en işlek caddeleri arasında bulunan ve Kafeler Caddesi olarak bilinen Ebulfeyz Elçibey Caddesi asfaltı tamamen yenilerek tekrar trafiğe açıldı. Asfalt atılmadan önce cadde üzerinde alt yapı çalışmalarına öncelik veren Aksaray Belediyesi, üst yapıda oluşan yağmur suyunun deşarj edilebilmesi için cadde üzerinde yeni bir hat oluşturdu ve belirlenen bölgelere ızgaralar yerleştirdi. Bu çalışmalar yapıldığı sırada cadde üzerinden geçen enerji nakil hatlarını yenilendiği bildirildi.

            2015 yılı asfalt sezonuna çok erken ve hızlı başlayan Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü,  birçok mahallede başlattığı asfalt çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Şimdi de Aksaray´ın en çok kullanılan Kafeler Caddesi yolunda ikinci kat asfalt çalışması kısa sürede tamamlanarak tekrar trafiğe açıldı. Belediye ekipleri, yolda çalışma başlatmadan önce yol üzerinde bulunan alt yapı ağını tamamen yeniledi. Yol üzerinde esnaflar ve vatandaşlar atılan asfalta ?pırıl pırıl bir yol oldu´ değerlendirmesinde bulunurken yoldaki çalışmanın kısa sürede bitirilmesinin ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu söylediler.

                        PLANIN ÜZERİNE ÇIKTIK

            Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, asfalt ekibinin bu çalışma sezonunda planın üzerinde bir performans sergilediğini belirterek  ?Biz bu asfalt sezonunda çok erken başladık. Daha önceden bir olan ekip sayımızı 2´ye yükselttik. Her iki ekibimiz de dur durak bilmeden çalışıyorlar. Bu sezonda yollarımıza yaklaşık 120 Bin ton asfalt attık. Bu rakam ancak iki sezonda, üç sezonda  atılabilirdi ama biz halkımız için daha fazla çalışarak bir sezonda atmayı başardık. Hava şartları müsaade ederse önümüzdeki günlerde de asfalt atmayı sürdüreceğiz? dedi.

            Başkan Yazgı, 30-40 yıldır asfalt atılmayan kenar mahallerde bu sezonda da asfalt atıldığını belirterek ?Bizler belediye hizmetlerimizin en ücra köşelere ulaşmasını, orada yaşayan halkımızın da bundan faydalanmasını sağladık. Ve kenar mahallelerde özelliklede alt yapı tamamlanan yollara asfalt atmaya başladık. Ara ara asfalt atılan mahalleleri ziyaret ediyorum. Mahalle halkı oldukça memnunlar. Bize teşekkür ediyorlar. Onların duası almak bizi mutlu ediyor. Sağolsun ekiplerimiz fedakarlık göstererek günün en sıcak değerinde bile yorulmadan çalışıyorlar. Ekiplerime buradan teşekkür ediyorum? açıklamasında bulundu.

            Son olarak Hürriyet Mahallesi ve Laleli-Kurtuluş hattında yol genişletme ve kaldırım çalışması yapıldığını hatırlatan Başkan Yazgı, Aksaray´ın en çok kullanılan yolları arasında bulunan Ebulfeyz Elçibey Caddesinin ikinci kat asfaltının tamamlandığını kaydetti.



Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli