Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Yıldırıcı Bayram Mesajında Paylaşmaya Vurgu Yaptı

Yıldırıcı Bayram Mesajında Paylaşmaya Vurgu Yaptı

AK Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı yazılı yaptığı basın açıklamasında, Kurban Bayramının tüm Müslümanlar için büyük manalar içerdiğini ve bu manalar çerçevesinde icra edilmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı yazılı yaptığı basın açıklamasında, Kurban Bayramının tüm Müslümanlar için büyük manalar içerdiğini ve bu manalar çerçevesinde icra edilmesi gerektiğini belirtti. Kurban bayramını, kesilen kurbanlarla, yapılan hayır ve hasenatlarla,  eş, dost, akraba ziyaretleriyle huzurlu bir şekilde geçirilmesini dilediğini söyleyen Yıldırıcı sözlerine şöyle devam etti.

 

            Kurban Bayramı dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Zira bu bayramın özünde infak etmek, yani paylaşmak, bölüşmek, dayanışma içinde olduğumuzu göstermek vardır. Bizim anlayışımıza göre komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. Onun için bu bayramda, bütün hemşerilerimizden kendi çevrelerindeki yoksullara, kimsesizlere, yetim ve öksüzlere, ihtiyaç sahiplerine kucak açmalarını, onlara sahip çıkmalarını özellikle istirham ediyorum.

 

            AK Parti Hükümeti olarak 11 yıldan bu yana, toplumsal refahın yayılması, toplumsal barışın güçlenmesi ve bölgeler arası gelir adaletinin sağlanması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler bu topraklarda tıpkı mazide olduğu gibi, sevgi ve hoşgörünün, adalet ve barışın hüküm sürmesini istiyoruz. Çok şükür ki geçmişte devletle millet arasında örülmüş olan duvarlar, kararlılıkla sürdürdüğümüz reformlar sayesinde kalktı. Tüm bu gelişmelere rağmen, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada daha da güçlü bir konuma ulaşmasını engellemek, aramızda kardeş kavgası çıkarmak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler vardır ve olacaktır da. Ama siz sevgili hemşerilerimin özellikle bilmesini isterim ki, milletimizi kendi kirli senaryolarına alet etmek isteyenlere, bizim vereceğimiz en iyi cevap bayramlarda göstereceğimiz dayanışma olacaktır. Bayramlarda ortaya çıkan kardeşlik ruhunu, dayanışma ve yardımlaşmayı bütün bir yıla yayarsak inanıyorum ki hiçbir güç, hiçbir musibet, ülkemize, milletimize, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bunun için her bir vatandaşımızı, her bir kardeşimizi, birbirimizin dertleriyle dertlenmeye, birbirimizle empati kurmaya, sevinçlerimizi ve kederlerimizi paylaşmaya davet ediyorum.

 

            Etrafımızdaki insanların yüzlerini güldürmek ve ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizi gözetmemiz gerektiğini belirten İl Başkanı, açıklamasının sonunda İlahi Mesajda vurgulanan ‘olanın olmayanla paylaşması’ düsturuna en uygun biçimde özlenen, beklenen, gözlenen bayramlar gibi gerçek bayramlarda bayramlaşmak ve kucaklaşmak ümidiyle, tüm Aksaraylı hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin kurban bayramlarını yürekten kutluyor, idrak edeceğimiz her günün, bayramların sımsıcacık manasına ve keyfiyetine vesile ile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum...  Kurban Bayramınız mübarek olsun...

 

NOT: Partimizde Bayramlaşma Töreni, Bayramın 2. Günü (16 Ekim 2013) Saat 11.00’de Parti Binasında Yapılacaktır. Törene Tüm Aksaraylılar Davetlidir.

 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı