Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Yaşamı Güzelleştiren Kadın Adlı Büyük Organizasyon

Yaşamı Güzelleştiren Kadın Adlı Büyük Organizasyon

Yaşamı Güzelleştiren Kadın Adlı Büyük Organizasyon

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın eşi Hasibe Yazgı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yaparak, kadınlarla ilgili önemli mesajlar verdi.

Kültürpark Gala Düğün Salonunda düzenlenen ?Yaşamı Güzelleştiren Kadın? adlı kadınlara özel programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´nın eşi Hasibe Yazgı,Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, MHP Kadın Kolları Başkanı Nermin Fidan, Şehit Anneleri, Kadın Dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Kadın Temsilcileri ile çok sayıda kadın davetli katıldı.

Kadınlara özel programın özel konuğu ise Oyuncu ve Yazar İclal Aydın oldu. Değerli oyuncu ve yazar, salona girişinden itibaren kadınların yoğun ilgi ve sevgi gösterisi ile karşılaştı.

Büyük organizasyona ev sahipliği yapan Hasibe Yazgı, kadınlara hitaben yaptığı konuşmada Tarihten günümüze kadına verilen öneme vurgu yaparak şunları söyledi

?Aziz milletimizin;

Şehri sülehanın;

Kıymetli kadınları...

Hepinizi en derin saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Bizim medeniyetimiz tarihinin her döneminde ?kadın?ı baş tacı yapmış, kadına saygı ve hürmeti asli bir vazife olarak addetmiş büyük bir medeniyettir.

Orta Asya´nın çetin bozkırlarında kökleri atılan kadim devlet teşkilatımızda, en önemli kararların alınmasında ve idarede, kadınlarımız büyük bir sorumluluk üstlenmişlerdir. Onlar, dünya tarihinin en kutlu devletlerinin kurulmasında ve yaşamasında büyük bir paya sahip olmuşlardır.

Hayme Ana´nın, Malhun Hatun´un,  Nene Hatun´un ve Kara Fatma´nın? Alınlarındaki ter ve gönüllerindeki inanç, bizlerin bugünlere kavuşmasında çok büyük bir öneme sahiptir.

Kıymetli kadınlarımız,

Bugün toplumda üstlenmiş olduğunuz sosyal statü ve rol hangi ismi taşırsa taşısın, en mühim ve değerli makamlardan olan ?annelik? makamının da sahibisiniz.

Annelerimiz, ister doktor olsun, ister yönetici, ister ev hanımı? Onların gönüllerindeki merhamet ve sevgi, aziz milletimize bir karakter olarak yansımıştır.

Kadın olmak, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak kaygısıyla evimizi, daha sonra çocuklarımızın oyun oynayacağı alanları, daha sonra toplumsal hayatta meslek icra ederken ki toplumu yaşanabilir kılmak adına düzenlemeler yapmak ve yaşanabilir kılmaktır.

´Kadın olmak´ hiçbir ayrıştırıcı unsuru doğal olarak üzerinde barındırmayan bir makamdır.

Bütün annelerin ortak düşmanı, çocuklarımızı karanlık bir dünyaya yönlendirmek isteyen karanlık ve kirli güçlerdir. Bu karanlık ve kirli güçlerin hangi coğrafyada yaşadıkları ve hangi etnik unsura dâhil oldukları önemli bir husus değildir.

Bu karanlık eller bazen Anadolu´muzun çeşitli yerlerinde farklı terör örgütü isimleri ile yer alırlar, bazen de uyuşturucuyla ve her türlü ahlaki çöküntüye sebep olmak suretiyle, tertemiz çocuklarımızı karanlık bir dünyaya hapsetmeye çalışırlar.

Türk kadını, tarihinde olduğu gibi bugününde de çok faal olmalı doğru ve güzel olana yön vermek için asla geri adım atmamalıdır.

Bugün medyaya ?kadına şiddet? olarak yansıyan bazı acı olaylar bizleri derinden üzse de, inanıyorum ki bu acı olaylara da kadınlar olarak yine biz son vereceğiz.

Kadının yerinin ?anne?, ?eş?, ?evlat? ve ?kardeş?? Olduğu şuurunu hiçbir zaman unutturmamalı ve en güzel makamların da bunlar olduğu şuurunu topluma hissettirmeliyiz.

Tarihin her dönemimde milletlerin ve özellikle aziz milletimizin ana birleştirici unsuru olan kadınlarımız her türlü sıkıntıyı aşmaya muktedir olacaklardır.

Kadın Koordinasyon merkezi olarak kadınlarımızla el ele, çocuklarımız için, şehrimiz için, vatanımız için aşamayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz zorlukların olmadığına inanıyoruz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum.?

Yapılan konuşmanın ardın kürsüye çıkan Oyuncu ve Yazar İclal Aydın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Aksaray´da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, Kadın olmanın önemini anlatan bir konuşma yaptı. İclal Aydın, konuşmasında kendi ailesinden de bahsederek, Annesinin Aksaray´ın Ihlara kasabasında doğduğunu ilk kez açıkladı. Aydın´ın bu açıklaması salonu dolduran hanımlar tarafından alkışlarla karşılandı. Aydın, anne tarafından Aksaraylı olmasının da kendisine gurur verdiğini ifade etti.

Başkan Yazgı´nın eşi Hasibe Yazgı, Kadınlara özel programa katılarak çok önemli katkılar sağlayan Oyuncu ve Yazar İclal Aydın´a tüm kadınlar adına Teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

Hasibe Yazgı ve İclal Aydın Kadınlar Gününe özel hazırlanan pastayı birlikte kesti.

Çok güzel bir dayanışma örneğinin sergilendiği kadınlar günü programı, davetlilerin İclal Aydın´la hatıra fotoğrafları çektirmeleriyle son buldu.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli