Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

YARIN AKSARAY´IN YER YÜZÜNDEN 56 YIL SİLİNMESİNİN 85.KAP KARA YILDÖNÜMÜ

YARIN AKSARAY´IN YER YÜZÜNDEN 56 YIL SİLİNMESİNİN 85.KAP KARA YILDÖNÜMÜ

YARIN AKSARAY´IN YER YÜZÜNDEN 56 YIL SİLİNMESİNİN 85.KAP KARA YILDÖNÜMÜ

 85 Yıl önce hızla kalkınırken ve bu kalkınmasıyla Türkiye´nin elektriği aydınlatma ve sanayisinde kullanan iki elin parmaklarını geçmeyen vilayetinden birisi olan Aksaray´ın haklı hiçbir gerekçe gösterilmeden yeniden ilçe yapılmamasının tekerrür etmemesi  için başta 2004 yılından bu yana en yetkili ağızlar tarafından sözü verilen hem yük, hem de yolcu taşımasına müsait olan Aksaray-Ulukışla hızlı tren hattımızın DPT den yatırım proğramına alınması ve Kalkınma Bakanlığından ise ödeneğinin  ayrılmasıyla yapımı için bir engel kalmadığından bitim tarihide belli olacak şekilde ihalesinin zaman geçirilmeden yapılması.

  * UDH Bakanı Aslan tarafından da 5 Şubat 2017 günü ilimizi ziyaretinde kendisine iletilen ve tarafından kabul gören E.90 karayolunun cazibesini devam ettirecek çalışmaların  başlatılması başta olmak üzere hakkımız ve özelde kendimiz, genelde ise bölgemizle ülkemiz için faydalı olan hizmetlerin zamanında alınmasında!

    Yarın yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesine vesile olan onlarca ilkler ve teklerin merkezi ,iyi insanlar ve zaferler diyarı, Selçuklu ´nun şanlı başkenti, Evliyalar, yer yüzüne maddi ve mani ışık saçan yüzlerce din aliminin, devlet adamıyla kahramanların yurdu Aksaray  85 yıl önce  20 Mart 1933 günü TBMM´sinde kabul edilen akli, hukuki hiç bir  somut izahı da bulunmayan 2197 sayılı  kanunun 3. Maddesiyle ilçe yapılarak 56 yıl boyunca adeta yer yüzünden silinmesinin kapkara yıldönümü.

TARİHİN  YENİDEN TEKERRÜR ETMEMESİ İÇİN 14 YIL ÖNCE SÖZÜ VERİLEN ,ŞİMDİYE KADAR EN YETKİLİ AĞIZLARDANDA DEFALARCADA TEKRARLANAN BİZİ LİMANLARLA HAM MADDE MERKEZLERİNE BAĞLAYACAK OLAN AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININ EN KISA ZAMANDA HİZMETE AÇILMASINDA!

   Bu konuda şimdiye kadar defalarca verilen sözlerin ardından  çok yavaşta olsa önce Çed projesi, ardından ise geçen yılın sonunda Etüt projesi tamamlanan ilimizin olmazsa olmazı olan, teşvikler kalktığında demiryolu bulunan yerlerle sanayicilerimizin  rekabet etmesini sağlayacak olan, ayrıca sanayimizde kullanabileceğimiz hammaddeler için bizi limanlar ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan ve 2004 yılından bu yana en yetkili ağızlar tarafından sözü verilen DPT´ tarafından yatırım proğramına alındığı ve Kalkınma bakanlığı tarafından ödeneğinin ayrıldığı belirtilen  Aksaray-Ulukışla tren hattımızın bitme tarihide belli olacak şekilde en kısa zamanda ihalesinin yapılmasında.

İSTİKBALİMİZİN 2. OLMAZSA OLMAZI BİZİMLE BİRLİKTE ŞERELİKOÇHİSAR, KULU, CİHANBEYLİ, HAYMANA,EVREN,ALTUNHİSAR,EREĞİLİ VE ULUKIŞLA´NINDA CAN DAMARI 15000 KİŞİNİN ÇALIŞTIĞI  E.90 KARAYOLUNUN OTABANDAN EN AZ ŞEKİLDE ETKİLEYECEK TEDBİRLERİN ALINMASINDA!

   Aksaray için tarihin tekerrür etmemesi için elzemliğinin yanında bizimle birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Evren, Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla ilçelerinin de can damardı olan ve  işlevini kaybetmesi halinde ilk etapta yol kenarında bulunun Petrol istasyonları, dinlenme tesisleriyle buralarda veya yakınlarındaki tamirciler ,lastikçiler ile buralara  lojistik destek sağlayanlarla birlikte ortalama olarak 15000 kişi ve aileleriyle birlikte  ekmek yiyen 75000 kişi mağdur olacak.

   Bu mağduriyetlerin olmaması, dileyenlerin otobanı kullanmaları, dileyenlerin ise can ve mal güvenliği maksimum seviyeye gelmiş E. 90 karayolunu kullanabilmesi için defalarca tartışılan ve yapılan beyin jimnastiğiyle bulunan çözüm olan Aksaray-Ankara ve Aksaray-Ulukışla güzergahında yolun iki tarafından diğerine geçen yayalar, araçlar, tarım makinaları ile  otobüsünden otomobiline kadar tüm araçlarla, yine evcil hayvanların bu geçişleri yolun altından yapabilecekleri böylelikle de her yıl bu geçişler esnasında meydana gelen can kayıplarını da milimize edecek olan yeterli sayı genişlik ve yükseklikte 8 şeride göre yapılacak tünellerde.

YETKİDE ,MADDİ VE MANEVİ SORUMLULUKTA AKSARAY MİLLETVEKİLLERİYLE, ATANMIŞLAR VE SEÇİLMİŞLELE MESLEK ODALARIYLA STK  YETKİLİLERİYLE ÜYELERİYLE MEDYA MENSUPLARINDA!

   İlimizin istikbalinin 1. olmaz ise olmazı olan Aksaray-Ulukışla  tren hattının  bitiş tarihide belli olacak şekilde zamanında ihalesinin yapılması konusunda da, E. 90 ın cazibesini sürdürmesi içinde yetki ve sorumluluk ilimiz Milletvekilleri Ak Parti Myk üyesi ve Grup başkan vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti,25. Dönem Milletvekili Nevzat Palta, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl  Başkanı Hüseyin Altınsoy, İGM başkanı Mehmet Tüzün ile CHP il Başkanı Ramazan Koçak ve MHP il Başkanı Ramazan Kaşlı ile ilimiz genelindeki Meslek Odaları, STK lar ile Medya Cemiyetleri ile mensuplarında .?dediler. (Haber araştırma, belge ve bilgilerle fotoğraflar Ali Genç)

 



Gizem Özcan’dan Turizm Kanunu tepkisi
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli