Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Xueqiang Yin, Başkan Yazgı´yı Ziyaret Etti

Xueqiang Yin, Başkan Yazgı´yı Ziyaret Etti

Çinli Tianchen Engineering Şirketinin, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisinin proje yöneticisi Xueqiang Yin, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı ziyaret etti.

        Çinli Tianchen Engineering Şirketinin, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisinin proje yöneticisi Xueqiang Yin, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı ziyaret etti.

     Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ile birlikte Çinli Tianchen Engineering Şirket yöneticisi Xueqiang Yin, Tuz gölü havzasında sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak görüş beyan etmek üzere Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı ziyaret ederek bir süre görüştü.

     Sultanhanı Beldesi sınırları içerisinde Tuz gölünün yaklaşık 40 kilometre güneyinde doğalgaz depolamak için sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren proje koordinatörü Xueqiang Yin, açılan sondaj kuyusu ve Hirfanlı Barajı´ndan gelen su ile kuyulardaki tuz eritme işleminin sürdüğünü söyledi.

       Projenin planlı bir şekilde seyrettiğini aktaran şirket yöneticisi Yin, tuzu eritilen kuyularda 1 milyar metreküp´ün üzerinde doğalgazın depolanabileceğini ve ihtiyaç duyulduğunda ise bu gazın rahatlıkla kullanabileceğini bildirildi.  Çinli Yönetici Yin, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama tesisisin uluslararası arenada örnek gösterileceğini ve bu tür mühendislik projelerle güçlenen Türkiye´nin Dünya ülkeleri arasında prestij kazanacağını söyledi.

    Başkan Haluk Şahin Yazgı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek bu projenin Türkiye açısından çok önemli olduğunu söyledi. Depolanacak doğalgazın Türkiye´nin ihtiyacına cevap verecek nitelikte olmasının projenin ne denli önemli ve büyük olduğuna bir işaret olduğunu kaydeden Başkan Yazgı, ?Tuz gölü içerisinde yüz metrelerce hatta bin metrelerin altında açılacak suni kuyularda doğalgaz depolanacak olması ve ihtiyaç halinde tüm ülkemize yetecek gazı burada tutuyor olmamız bizim için çok önemli. Ayrıca bu denli büyük bir projenin ilimizde yürütüyor olması bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır. Şirket yöneticisi Xueqiang Yin Bey, çalışmalarda herhangi bir aksaklık yaşanmadığını, projenin planlı şekilde yürütüldüğünü bizlere aktardı. Kendilerini bu konuda desteklediğimizi söylüyorum ve teşekkür ediyorum? dedi.Ziyaretin sonunda Şirket Yöneticisi Xueqiang Yin, kendi kültürlerini yansıtan çay fincan setini Başkan Yazgı´ya hediye etti.

 

 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı