Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

VATANDAŞ KENDİ SIRASINI KENDİ ALIYOR

VATANDAŞ KENDİ SIRASINI KENDİ ALIYOR

VATANDAŞ KENDİ SIRASINI KENDİ ALIYOR

Aksaray Devlet Hastanesine 16 adet KİOSK (Sıramatik) Cihazı kuruldu.

Aksaray Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut, Aksaray Devlet Hastanesi´ne polikliniklerden sıra almayı kolaylaştıran KİOSK Sisteminin bütün bloklara kurulduğunu ve hizmet vermeye başladığını açıkladı.

16 ADET KİOSK CİHAZI KURULDU

Genel Sekreter Durgut, ?2016 yılı hedeflerimizden biri de KİOSK sistemiydi. Mart 2016 tarihinde ilk KİOSK cihazımızı M.Yazıcı Göğüs Hastalıkları Kliniğimize deneme amaçlı kurmuştuk. Haziran 2016 itibarı ile Aksaray Devlet Hastanesinin bütün bloklarına ve semt polikliniğine toplamda 16 adet KİOSK cihazı kurduk. Cihazlarımızın tamamı hizmete girdi.Vatandaşımıza daha iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu nedenle de Aksaray Belediyesinin zemin katına da bir tane KİOSK cihazı kurmayı planlıyoruz. Amacımız, KİOSK sistemi ile hastalarımızın polikliniklerden daha kolay sıra almalarını sağlayarak, banko ve ilk kayıtların önünde sabah saatlerinde oluşan yığılmalarının önüne geçmektir? dedi.

KAYIT SIRASI BEKLEMEYE SON

KİOSK (Sıramatik) sistemiyle ilgili Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan da yaptığı açıklamada, ?KİOSK sisteminin, herhangi bir görevliye ihtiyaç duyulmadan sıra alınmasını sağlayarak hastaların uzun kuyruklar önünde beklemelerini önlediğini söyledi. Başhekim Kılıçaslan, ?Hastaların bankolarındaki görevlilerin yardımlarına ihtiyaç duymaksızın, istediği poliklinikten ve hekimden, istediği saatte sıra numarası almasını sağlayan sistemi Aksaray Devlet Hastanesinin, Acil Servisler hariç bütün bloklarına ve Semt Polikliniğimizekurduk. Hastalarımız T.C Kimlik numarasını dokunmatik ekrana girerek istediği hekimi seçip, barkodunu da alarak istediği saatte muayene olabilecekler. Ayrıca KİOSK cihazı, SSK ve BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve Yeşil Kart hastalarının muayene kaydı yapılmadan önce provizyon işlemlerinin yapılmasını otomatik olarak sağlıyor. Vatandaşlarımız KİOSK sistemine kısa zamanda alıştı. Yine de okuma yazması olmayan vatandaşların doktor sırası almaları için KİOSK´ların başında bir personel arkadaşımız hizmet vermeye devam edecek. Hastalarımız banko ve kayıt noktalarına uğramadan direkt olarak doktorun polikliniğinin önüne giderek muayene olabilecekler? diye konuştu.

BELEDİYE BİNASINA DA KONULACAK
Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan, ?Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile de görüşüp, onayını aldık. Bir tane de KİOSK cihazını Aksaray Belediyesinin alt katına yerleştireceğiz. Hastalarımız, hastaneye gelmeden sıralarını çarşıdaki KİOSK´tan alıp gelebilecekler? dedi.

KİOSK NEDİR?

KİOSK, bir bilgisayar, küçük bir yazıcı ve dokunmatik ekrandan oluşan bir sistemdir. Hastaların TC Kimlik Numaralını ve doğum tarihlerini yıl olarak dokunmatik ekrandan girerek, istedikleri doktordan istedikleri saatte muayene olmalarını sağlayan bir sistemdir.

Öte yandan Aksaray Devlet Hastanesine kurulan KİOSK (Sıramatik) sistemi için, teknik altyapısı da dahil olmak üzere kurulum ve cihazlar için yaklaşık 60 bin lira harcandı. 



Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli